אם נאפה את הסופגניה והיא לא תספוג כל כך הרבה שמן,
כנראה יצטרכו לשנות את השם שלה!
אז כן, אפשר לחגוג את חג השמן גם בלי שמן ובלי השמנה מיותרת.
בתי גל חוברה לקחה על עצמה את אתגר הסופגניה האפויה,
שתהיה גם טעימה וגם בריאה (עם קמח מלא וקרם וניל אמיתי)
וגם עם הכי פחות קלוריות שאפשר
אפשר גם לוותר על קרם הוניל ולהסתפק בנגיעות הוניל שבתוך בצק הסופגניה
חג אורים שמח, בריא וטעים!
20 סופגניות, 180 קלוריות לסופגניה ללא מילוי
חומרים:
4 כוסות קמח רגיל ( רצוי לעוגות, אבל לא תופח)
1 כוס קמח מלא
3 חלמונים
1/2 כוס סוכר חום דק
80 גרם חמאה ( שהוצאה מהמקרר כחצי שעה קודם)
1/2 שקית או חצי קוביה שמרים טריים ( אפשר להוסיף גם 1/2 שקית משפר אפיה לשמרים שנמכר ביחד עם השמרים אבל לא חובה)
כוס ורבע חלב בטמפרטורה נעימה לגוף ( השמרים , כמונו, אוהבים טמפרטורה של 37 מעלות)
קורט מלח
כפית תמצית וניל איכותית ( הכי מומלצת, כזאת שיש בה נקודות שחורות שמעידות שזו אכן תמצית וניל אמיתית - אני קונה בדר"כ בחו"ל)
למלוי קרם וניל ולקישוט סירופ מייפל טבעי
אופן ההכנה:
1. מערבבים בקערית קטנה, שמרים, משפר אפיה, כף סוכר ורבע כוס חלב. מכסים במגבת נקיה ומשהים להתפחה כ-1/4 שעה במקום חמים.
2. מעבירים את התערובת לקערת מעבד מזון עם זרוע לישה, ומוסיפים את שאר החומרים. מעבדים עד קבלת בצק רך שלא נדבק לידיים.
3. מכסים במגבת ומשהים להתפחה כ-1/2 שעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
4. לשים מעט ושוב מתפיחים ל-1/4 שעה.
5. לשים שוב, על משטח מקומח ויוצרים כ-20 כדורים, מעט פחוסים.
6. מכסים שוב ומתפיחים 30-40 דקות.
7. מרפדים תבנית אפיה בנייר אפיה. אופים 30-40 דקות, בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד שהסופגניות מוזהבות.
במקביל מכינים קרם וניל לפי ההנחיות במתכון בלחיצה כאן.
8. ממלאים את הסופגניות בקרם וניל בעזרת מזרק או חוצים את הסופגניה ומורחים.
9. מקשטים בזילוף סירופ מייפל טבעי ומגישים חם!
רוצה לחגוג חג חנוכה שמח, טעים ולא משמין?
לגלות את הסוד לבריאות טעימה ושמחה בחג החנוכה?
נס גדול יהיה פה! ספרון חנוכה מיוחד לחנוכה טעים ולא משמין!
כל הפרטים בלחיצה כאן או לרכישה מיידית
אשמח לכל תגובה או שאלה,
הכנתם? אשמח לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.
כל שיתוף אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות
רוצים לראות מה קורה אצלי במטבח?
לקבל המון טיפים קלים ובריאים
מזמינה אתכם לאינסטגרם שלי– כאן.
יש לכם פייסבוק? אל תשכחו להצטרף לקבוצת הבישול הבריאה שלי
אהבתם את המתכון? שתפו בלחיצה על האייקונים של הרשתות החברתיות או אייקון השיתוף
Komentar