top of page

בלחיצה  על ה 3 נקודות

תמונת הסופר/תליאורה חוברה

מרק צ'ורבה עם נבטוטים

עודכן: 12 בינו׳ 2023


מרק צ'ורבה עם נבטוטים

סבתא שלי היתה לגמריי פולניה, אבל הכינה מרק צ'ורבה רומני מעולה.

כמו הרבה מתכונים שלה, אין לי מתכון מדויק ואני משחזרת לפי החוש והטעם.

אז, היה רגע אחד, כשתיבלתי את המרק הזה, שאמרתי לעצמי :"הנה, זה המרק של סבתא"

הוספתי נבטוטים, לטעם ובריאות ( לא יודעת מה הרומנים או סבתא שלי יחשבו על זה).

ויש גרסה בשרית ואחת טבעונית

ואז בדקתי מה זה בכלל צ'ורבה - להלן מויקיפדיה -

"צ'וֹרְבָּהרומנית: Ciorbă, ), מילה שפירושה מרק חמוץ, ובעברית היא מתייחסת בדרך-כלל למרק רומני המכיל ירקות, עלי לאושטיאן, (צמח תבלין ממשפחת הסלרי) ובשר "



10 מנות , 50 קלוריות למנה

החומרים לסיר משפחתי גדול:

  • כף שמן

  • 2 בצלים חתוכים לקוביות

  • 5 -6 - שיני שום פרוסות דק

  • שורש פטרוזיליה קלוף ופרוס לעיגולים

  • 2 -3 - חתיכות עצם עם מח לגרסה הבשרית

  • 3 גזרים פרוסים לעיגולים

  • עלי לאושטיאן (תמונה כאן למטה) או גבעולי ועלי סלרי כשלא משיגים ( ולא כל כך פשוט להשיג) קצוצים

  • צנצנת כרוב כבוש + נוזלי הכבישה

  • 2 עגבניות מגוררות או קופסא קטנה ( 400 גרם) עגבניות מגוררות

  • קופסת נבטוטים

  • 100 גרם רסק עגבניות

  • 12 כוסות מים רצוי מינרלים

  • מלח ופלפל לפי הטעם

  • כפית דבש או סילאן לטבעונים

  • מיץ מלימון טרי שלם

  • כפית כמון

  • כפית כורכום

  • חופן פטרוזיליה קצוצה

  • 1/2 צרור שמיר קצוץ ( לא לוותר !)


לאושטיאן
לאושטיאן (מרומנית) הוא מין יחידי בסוגו של צמח המשמש כתבלין מאכל, מרכיב חשוב להכנת הצ'ורבה


אופן ההכנה:

בגרסה הבשרית יש לבשל במים מומלחים קלות את העצמות כחצי שעה. ולשפוך את המים.

בסיר גדול מחממים את השמן. מוסיפים את הבצל ומאדים עד הזהבה. מוסיפים שום ועצמות ומערבבים.

מוסיפים את כל הירקות, מים, רסק עגבניות, כל שאר החומרים, כולל הכרוב ונוזלי הכבישה ותבלינים, . מביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כ – 40 דקות עד שהירקות מעט מתרככים. רצוי לערבב מידי פעם, תוך כדי בישול. מגישים חם



 

רוצה לעבור חורף קל, בריא ובלי לעלות במשקל?

אני מזמינה אותך להכיר את קיט - חורף קל על המשקל שלי

כל הפרטים ורכישה כאן



 

אשמח לכל תגובה או שאלה,

הכנתם ? אשמח לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.

כל שיתוף אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות


רוצים לראות מה קורה אצלי במטבח?

לקבל המון טיפים קלים ובריאים

מזמינה אתכם לאינסטגרם שלי– כאן.


יש לכם פייסבוק? אל תשכחו להצטרף לקבוצת הבישול הבריאה שלי


אהבתם את המתכון? שתפו בלחיצה על האייקונים של הרשתות החברתיות או אייקון השיתוף



 

אל תספספו אף מתכון בריא

פוסטים קשורים

הצג הכול

Yorumlar

5 üzerinden 0 yıldız
Henüz hiç puanlama yok

Puanlama ekleyin

שתפו את המתכון עם אחרים

עוד מוצרים בריאים במיוחד בשבילך

bottom of page