סבתא שלי היתה לגמריי פולניה, אבל הכינה מרק צ'ורבה רומני מעולה.
כמו הרבה מתכונים שלה, אין לי מתכון מדויק ואני משחזרת לפי החוש והטעם.
אז, היה רגע אחד, כשתיבלתי את המרק הזה, שאמרתי לעצמי :"הנה, זה המרק של סבתא"
הוספתי נבטוטים, לטעם ובריאות ( לא יודעת מה הרומנים או סבתא שלי יחשבו על זה).
ויש גרסה בשרית ואחת טבעונית
ואז בדקתי מה זה בכלל צ'ורבה - להלן מויקיפדיה -
"צ'וֹרְבָּה (ברומנית: Ciorbă, ), מילה שפירושה מרק חמוץ, ובעברית היא מתייחסת בדרך-כלל למרק רומני המכיל ירקות, עלי לאושטיאן, (צמח תבלין ממשפחת הסלרי) ובשר "
10 מנות , 50 קלוריות למנה
החומרים לסיר משפחתי גדול:
כף שמן
2 בצלים חתוכים לקוביות
5 -6 - שיני שום פרוסות דק
שורש פטרוזיליה קלוף ופרוס לעיגולים
2 -3 - חתיכות עצם עם מח לגרסה הבשרית
3 גזרים פרוסים לעיגולים
עלי לאושטיאן (תמונה כאן למטה) או גבעולי ועלי סלרי כשלא משיגים ( ולא כל כך פשוט להשיג) קצוצים
צנצנת כרוב כבוש + נוזלי הכבישה
2 עגבניות מגוררות או קופסא קטנה ( 400 גרם) עגבניות מגוררות
קופסת נבטוטים
100 גרם רסק עגבניות
12 כוסות מים רצוי מינרלים
מלח ופלפל לפי הטעם
כפית דבש או סילאן לטבעונים
מיץ מלימון טרי שלם
כפית כמון
כפית כורכום
חופן פטרוזיליה קצוצה
1/2 צרור שמיר קצוץ ( לא לוותר !)
אופן ההכנה:
בגרסה הבשרית יש לבשל במים מומלחים קלות את העצמות כחצי שעה. ולשפוך את המים.
בסיר גדול מחממים את השמן. מוסיפים את הבצל ומאדים עד הזהבה. מוסיפים שום ועצמות ומערבבים.
מוסיפים את כל הירקות, מים, רסק עגבניות, כל שאר החומרים, כולל הכרוב ונוזלי הכבישה ותבלינים, . מביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כ – 40 דקות עד שהירקות מעט מתרככים. רצוי לערבב מידי פעם, תוך כדי בישול. מגישים חם
רוצה לעבור חורף קל, בריא ובלי לעלות במשקל?
אני מזמינה אותך להכיר את קיט - חורף קל על המשקל שלי
כל הפרטים ורכישה כאן
אשמח לכל תגובה או שאלה,
הכנתם ? אשמח לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.
כל שיתוף אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות
רוצים לראות מה קורה אצלי במטבח?
לקבל המון טיפים קלים ובריאים
מזמינה אתכם לאינסטגרם שלי– כאן.
יש לכם פייסבוק? אל תשכחו להצטרף לקבוצת הבישול הבריאה שלי
אהבתם את המתכון? שתפו בלחיצה על האייקונים של הרשתות החברתיות או אייקון השיתוף
Yorumlar