top of page

בלחיצה  על ה 3 נקודות

תמונת הסופר/תליאורה חוברה

מרק ערמונים וכרישה

עודכן: 16 באוג׳ 2022


מרק ערמונים וכרישה

צילום - עודד חוברה

לא יודעת איך זה אצלכם אבל כשאני רוצה להרגיש קצת אירופה בלי לצאת מהבית, אני קונה ערמונים ומכינה מהם מרק מצוין (ותיכף מגיע המתכון) או סתם קולה בתנור והבית מתמלא חום וריח של שדרה אירופאית מושלגת. מבחינה בוטנית הם פרי אבל מבינה תזונתית מכילים בעיקר פחמימות וכך אנחנו מרוויחים טעם של אגוזים במחיר קלורי נמוך בהרבה מזה של הפיצוחים למיניהם.


10 - עד 12 ערמונים (שהם כ – 100 גרם) יביאו לצלחת שלנו 245 קלוריות וגם , 3 גרם חלבון, 2 גרם שומן, ו - 48 גרם פחמימות.

הם עשירים גם במינרלים וויטמינים ויש בהם סידן, ברזל, חומצה פולית, מגנזיום ואשלגן. עוד בונוס תזונתי תקבלו אם תאכלו ערמונים -

יש להם אינדקס גליקמי נמוך מה שמאפשר שמירה טובה ומאוזנת על רמות הסוכר בדם לאחר אכילתם.


איפה ואיך קונים ואיך מאחסנים?

ערמונים טריים אפשר לקנות בחורף.

(וגם במתכון הזה כדי לתקתק אותו מהר כדאי לבחור באפשרות הזו)

אם אתם מתעצלים לקלף או רוצים אותם גם בקיץ, תוכלו לקנות אותם מקולפים באריזת ואקום

וגם במתכון הזה כדי לתקתק אותו מהר כדאי לבחור באפשרות הזו

כשקונים ערמונים טריים, חשוב לשים לב שהם קשים, שהקליפה שלמה וצמודה לערמון עצמו

ולבדוק היטב שאין עובש. כדאי לשמור במקום קריר ומאוורר בבית אפשר לבשל אותם במים עד רתיחה ואז לקלף בעודם חמים או לחרוט X

על הצד הקמור שלהם ולקלות בתנור בחום בינוני כ 5 – 10 דקות. להוציא מיד שרואים שהקליפה מתרוממת.

קליה מוגזמת עשויה לגרם לפיצוץ הערמונים – זהירות – ממש מסוכן !

סיר גדול, 10 מנות 69 קלוריות למנה

החומרים :

  • כף שמן

  • 3 כרישה רק החלק הלבן – פרוסות לעיגולים

  • סלסלת פטריות שמפיניון שטופות ופרוסות

  • חצי חבילה של גבעולי סלרי שטופים היטב, כולל העלים

  • 200 גרם ערמונים מקולפים (2 אריזות ואקום)

  • מלח ופלפל לפי הטעם

  • עשבי תיבול – 3 עלי דפנה, גרגרי פלפל שחור שלם, כמה גבעולי תימין, כמה עלי בזיליקום,

  • חופן פטרוזיליה

  • 4 ליטר מים רצוי מינרלים

  • כוס חלב (אפשר להחליף בחלב סויה או שקדים לגרסה טבעונית)

אופן ההכנה :

בסיר גדול על אש בינונית, מאדים את הכרישה בכף שמן עד שהיא מזהיבה.

מוסיפים את הפטריות ומאדים עוד כמה דקות.

בנתיים קוצצים את גבעולי הסלרי .מוסיפים לסיר ערמונים וסלרי וגם את התבלינים.

מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה.

את עלי הדפנה, הפלפל האנגלי והטימין שמים בתוך כלי רשת המיועד לתיבול מרק (ואם אין, קושרים בחוט ומכניסים למרק).

מוסיפים למרק את עלי הבזיליקום והפטרוזיליה

מבשלים לאחר הרתיחה כ 20 דקות עד שכל הירקות רכים.

מוציאים את עשבי התיבול עם כלי הרשת.

טוחנים בבלנדר או בבלנדר מוט. אפשר לטחון למחית חלקה אבל אני ממליצה להשאיר מעט חתיכות של הערמונים והפטריות.

מוסיפים את החלב. מבשלים עוד דקה ומגישים חם.

נשמר במקרר 3 ימים.

 

רוצה לדעת איך אפשר לשלב מתכונים טעמים בדיאטת הרזיה?

אני מזמינה אותך להכיר את תפריטי ההרזיה הבריאים שלי

כל הפרטים בלחיצה כאן או על התמונה



 

אשמח לכל תגובה או שאלה,

הכנתם ? אשמח לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.

כל שיתוף אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות


רוצים לראות מה קורה אצלי במטבח?

לקבל המון טיפים קלים ובריאים

מזמינה אתכם לאינסטגרם שלי– כאן.


יש לכם פייסבוק? אל תשכחו להצטרף לקבוצת הבישול הבריאה שלי


אהבתם את המתכון? שתפו בלחיצה על האייקונים של הרשתות החברתיות או אייקון השיתוף



 

אל תספספו אף מתכון בריא


2,372 צפיות0 תגובות

פוסטים קשורים

הצג הכול

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating

שתפו את המתכון עם אחרים

עוד מוצרים בריאים במיוחד בשבילך

bottom of page