נכון שההמצאות הכי בהסטוריה נוצרו במקרה ?
טוב , לא כולן, אבל המרק הזה כן.
אז, בפעם האחרונה שבה בישלתי מרק עגבניות, שכחתי לקנות אורז,
שהוא כידוע המרכיב האולטימטיבי למרק עגבניות.
ומה שמצאתי במזווה במקום זה, היו גריסי פנינה,
והשילוב שלהם במרק, עשה נפלאות לטעם.
גריסי פנינה הם דגן מצוין מבחינה תזונתי.
עשירים בסיבים, שחלק מסיסים ויש להם יכולת להוריד כולסטרול וסוכר.
לפי הרפואה הסינית הם מזון מחמם ומחזק את המערכת החיסונית
10 מנות 60 קלוריות למנה
החומרים לסיר גדול של כ -10 מנות גדולות ומשביעות:
1 כף שמן
1 בצל קצוץ
4 שיני שום פרוסות
4 עגבניות גדולות, חלוטות במים חמים מקולפות.
קופסת עגבניות מרוסקות גדולה ( 800 גרם)
100 גרם רסק עגבניות (רצוי אורגני)
8 כוסות מים רצוי מינרלים
חופן של עלי בזיליקום קצוץ (לא חובה)
חופן פטרוזיליה קצוצה (מי שאוהב יכול להוסיף גם כוסברה)
1 כפית סוכר חום כהה.
מיץ מחצי לימון
מלח ופלפל לפי הטעם.
כוס גריסים שטופים
אופן ההכנה:
מאדים עד הזהבה את הבצל בכף שמן.
מוסיפים את שיני השום ומבשלים עוד 2 דקות תוך ערבוב מידי פעם.
מוסיפים את העגבניות הקצוצות גס, העגבניות המרוסקות, הרסק,
סוכר, מלח, פלפל ולימון.
מוסיפים עוד 8 כוסות מים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, ומבשלים כ – 10 דקות.
בנתיים שוטפים היטב את הגריסים.
מוסיפים אותו למרק ומבשלים על אש נמוכה עד שהגריסים רכים , 50 – 40 דקות.
מוסיפים את עשבי התיבול ומבשלים עוד כמה דקות.
יש לערבב מידי פעם כדי שהגריסים לא ידבקו לתחתית הסיר.
אם המרק סמיך מידי מוסיפים מים. מגישים חם
זה מה שכתבה לי יפה באחת מתוכנית "מאוזנת RESTART הורמונלי להרזיה"
עם דגרוג משלה למרק הזה
רוצה לדעת איך אפשר לרדת במשקל למרות שחורף בחוץ
בלי לוותר על מתוק יומי?
מזמינה אותך להכיר את קיט החורף
חורף קל על המשקל
צמחי מרפא ותפריט הרזיה
כל הפרטים בלחיצה כאן או לרכישה מיידית
אשמח לכל תגובה או שאלה,
הכנתם ? אשמח לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.
כל שיתוף אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות
רוצים לראות מה קורה אצלי במטבח?
לקבל המון טיפים קלים ובריאים
מזמינה אתכם לאינסטגרם שלי– כאן.
יש לכם פייסבוק? אל תשכחו להצטרף לקבוצת הבישול הבריאה שלי
אהבתם את המתכון? שתפו בלחיצה על האייקונים של הרשתות החברתיות או אייקון השיתוף
ממליצה בחום להכין
מתכון מצוין, השתמשתי בגריסי שיבולת שועל יצא מוצלח, אימצתי.
מרק העגבניות עם גריסים היה מוצלחי מאוד! מרק מלא טעמים חדשים עבורי והגריסים הוסיפו המון, גם טעם וגם משביעים. תודה ג'ודי ליוור