מרק סלק הוא תמיד דבר נפלא, ואם יש שילוב שאני אישית מאוד אוהבת - זה סלק עם גבינה או יוגורט. זהו שילוב מרענן, משביע אבל לא כבד כלל.
ובייחוד אם הוא מגיע קר!
אז הנה מרק סלק קר עם יוגורט ונענע לקישוט.
המרק ללא גלוטן וכמובן שיש גם גרסה טבעונית! מתכון של ענבר חוברה
החומרים :
500 גרם סלק, חתוך לקוביות
2 כרישה, רק החלק הלבן
2 שורש סלרי
30 גרם ג׳יג׳ר טרי מגורר
1 ליטר מים מומלץ עם אבקת מרק ירקות
2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
4 כפות יוגורט (אפשר להחליף ביוגורט טבעוני) + עוד לקישוט והגשה אם רוצים
חופן קטן שמיר
לקישוט :
עלי נענע
יוגורט (אפשר טבעוני)
אופן ההכנה :
מחממים תנור ל180 מעלות.
מפזרים על הסלקים כף מלח וכף מיץ לימון (אפשר להחליף בכף שמן), מסדרים על תבנית ומכניסים לתנור לכ-30 דקות (לאחר 15 דקות להפוך את הסלקים).
מחממים מחבת ועליה מטגנים ללא שמן (אפשר להשתמש בתרסיס אם רוצים) את הג׳ינג׳ר, הכרישה והסלרי לכ-10 דקות.
מוסיפים את הסלקים מהתנור למחבת, מוסיפים את המים עם אבקת המרק ירקות ומביאים לרתיחה.
מתקנים תיבול, מנמיכים את האש ומבשלים לכ-5 דקות.
מכבים את האש ונותנים למרק להתקרר לכ-10 דקות.
מעבירים לבלנדר או מעבד מזון, יחד עם כף מיץ הלימון הנוספת, היוגורט והשמיר. מעבדים, (אם צריך לעבד במספר נגלות), מתקנים תיבול, ואולי אם צריך מעט מים אם התערובת סמיכה מידי.
מגישים בקערות ומקשטים עם יוגורט ונענע - אופציונלי.
רוצה לדעת איך אפשר לשלב מתכונים טעמים בדיאטת הרזיה?
אני מזמינה אותך להכיר את תפריטי ההרזיה הבריאים שלי
כל הפרטים בלחיצה כאן או על התמונה
אשמח לכל תגובה או שאלה,
הכנתם ? אשמח לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.
כל שיתוף אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות
רוצים לראות מה קורה אצלי במטבח?
לקבל המון טיפים קלים ובריאים
מזמינה אתכם לאינסטגרם שלי– כאן.
יש לכם פייסבוק? אל תשכחו להצטרף לקבוצת הבישול הבריאה שלי
אהבתם את המתכון? שתפו בלחיצה על האייקונים של הרשתות החברתיות או אייקון השיתוף
Comments