אני קוראת למרק הזה -
להרגיש עם (השובע) ולאכול בלי (הקלוריות)
כי לפת, יש לה מן פטנט כזה, היא נותנת הרגשה של תפוח אדמה,
משביעה כי היא עמוסה בסיבים,
אבל כמעט ואין בה קלוריות.
בקיצור - מרק טעים משביע ומחמם, המאש מספק פחמימה וגם חלבון,
ועם זאת עדיין קליל בקלוריות.
סיר משפחתי גדול - 20 מנות, 50 קלוריות למנה.
החומרים:
2 כוסות מאש (בחנויות הטבע)
2 בצלים
2 גזרים
2 קישואים
1 לפת גדולה
1 שורש סלרי
1 חופן גדול של פטרוזיליה
1 חופן גדול של כוסברה (אפשר לוותר למי שלא אוהב את הטעם)
1 כף שמן
½ כוס גריסי פנינה
1 כפית מלח
1 כפית כמון
מעט פלפל
אופן ההכנה:
בוררים את המאש.
שוטפים היטב ומשרים במים כשעתיים (ניתן להכין את המרק גם ללא השריה כלל).
קולפים את כל הירקות, את הבצל, הגזר והקישואים.
קוצצים במעבד מזון על ידי להב פלדה או מגררת.
מגררים את הלפת והסלרי על פומפייה.
קוצצים את הפטרוזיליה והכוסברה.
מאדים את הבצל בסיר גדול בכף שמן עד שמזהיב.
מוסיפים גזר, קישואים, סלרי ולפת.
שוטפים את המאש ומוסיפים לסיר.
מוסיפים גריסים, פטרוזיליה, כוסברה, תבלינים ומים לכיסוי כל המרכיבים.
מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה עד שכל המרכיבים מתרככים והקטנייה והגריסים מסמיכים מאוד את המרק.
טועמים, מוסיפים תיבול לפי הצורך ומגישים חם.
רוצים עוד מתכונים כאלה? וגם המון תפריטים לכל ימי השנה?
הכירו את הספר 365 יום בלי תירוצים, בלחיצה כאן או לרכישה מיידית
אשמח לכל תגובה או שאלה,
הכנתם ? אשמח לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.
כל שיתוף אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות
רוצים לראות מה קורה אצלי במטבח?
לקבל המון טיפים קלים ובריאים
מזמינה אתכם לאינסטגרם שלי– כאן.
יש לכם פייסבוק? אל תשכחו להצטרף לקבוצת הבישול הבריאה שלי
אהבתם את המתכון? שתפו בלחיצה על האייקונים של הרשתות החברתיות או אייקון השיתוף
משתמשת במאש ובלפת אבל לא במרק עד המתכון הנ"ל.
יצא ממש מוצלח ממליצה.
י