כל יוצאי עדות צפון אפריקה טוענים לבעלות על המרק הזה -
מרוקאים, טוניסאים, אלג'יראים.
אז מבחינתי הוא של כולם.
והוא עבר אצלי כרגיל, שדרוג בריאותי.
אז מי שאומר ש"זה לא בדיוק המתכון של סבתא שלו ",
נכון, זה לא, זה מרק שקיבל את הטאץ' שלי.....
בקיצור, מרק סמיך, מחמם, טעים ומאוד בריא,
בכלום עבודה
10 מנות , 45 קלוריות למנה
החומרים לסיר משפחתי גדול:
כף שמן
7 - 8 שיני שום טריות פרוסות
צרור מנגולד גדול, מנוקה וקצוץ או שקית עלי תרד בייב טריים ושטופים
קופסת עלי מיקרו כוסברה ( של עלעלים רעננים)
צרור כוסברה טרי קצוץ ללא הגבעולים
12 כוסות מים רצוי מינרלים
מלח ופלפל לפי הטעם
מיץ מלימון טרי שלם
כפית כמון
כפית כורכום
כוס וחצי סולת מלאה
אופן ההכנה:
מזהיבים את השום בכף שמן, זהירות, שלא ישרף
מוסיפים מנגולד או תרד ומאדים מעט את העלים עד שנפחם יורד.
מוסיפים את כל שאר החומרים חוץ מהסולת.
מביאים לרתיחה, מבשלים 5 דקות , טועמים ומתקנים את התיבול.
לאוהבי החריף אפשר להוסיף קצת יותר פלפל שחור .
מערבבים את הסולת במעט מים קרים, בנפרד.
שופכים בהדרגה ותוך ערבוב את תערובת הסולת לתוך המרק החם.
מערבבים היטב כדי שלא יווצרו גושים, תוך כדי בישול.
מגישים חם.
רוצה לעבור חורף קל, בריא ובלי לעלות במשקל?
אני מזמינה אותך להכיר את קיט - חורף קל על המשקל שלי
כל הפרטים בלחיצה כאן או על התמונה
אשמח לכל תגובה או שאלה,
הכנתם ? אשמח לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.
כל שיתוף אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות
רוצים לראות מה קורה אצלי במטבח?
לקבל המון טיפים קלים ובריאים
מזמינה אתכם לאינסטגרם שלי– כאן.
יש לכם פייסבוק? אל תשכחו להצטרף לקבוצת הבישול הבריאה שלי
אהבתם את המתכון? שתפו בלחיצה על האייקונים של הרשתות החברתיות או אייקון השיתוף
Comments