
חגיגה צבעונית של ירקות ושל קינואה שקפצה לתוך קערת המרק.
קינואה טעימה כמו שלא ידעתם שבכלל יכולה להיות.
מרק משביע, בריא וטעים.
אפשר לגוון בסוגי הירקות ולהשתמש באלה שאתם אוהבים.
המתכון מתאים לנמנעים מגלוטן וגם לחולי סוכרת וטבעונים
*דיאטיפ בריא מליאורה חוברה -
חושב לשטוף את הקינואה בהרבה מים כדי להוציא מרירות שקיימת בה
ומקלקלת את טעם התבשיל
10 מנות , 50 קלוריות למנה
החומרים לסיר משפחתי גדול:
כף שמן
2 בצלים חתוכים לקוביות
3 גזרים פרוסים לעיגולים
חתיכת דלעת חתוכה לקוביות
2 קישואים חתוכים לקוביות או כוס שעועית ירוקה קפואה
100 גרם רסק עגבניות ( לא חובה)
כוס קינואה
12 כוסות מים רצוי מינרלים
2 כפות אבקת מרק אורגנית
מלח ופלפל לפי הטעם
1/2 כפית דבש או סילאן לטבעונים
כף מיץ לימון טרי
כפית כמון
כפית כורכום
חופן פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה:
בסיר גדול מחממים את השמן. מוסיפים את הבצל ומאדים עד הזהבה.
שוטפים בהרבה מים את הקינואה
מוסיפים את כל הירקות, מים, רסק עגבניות ותבלינים, חוץ מהקינואה והפטרוזיליה. מביאים לרתיחה.
מנמיכים את האש ומבשלים כ – 20 דקות עד שהירקות מעט מתרככים.
מוסיפים את הקינואה. מערבבים היטב, מבשלים עוד כ 20 - 30 דקות עד שהקינואה מתבשלת,
אבל לא הופכת דייסתית.
5 דקות לפני סיום הבישול מוסיפים את הפטרוזיליה. רצוי לערבב מידי פעם, תוך כדי בישול. מגישים חם
קשה לך לרדת במשקל בחורף?
מרגיש.ה שאת.ה אוכל.ת יותר בגלל הקור?
קיט חורף קל על המשקל נולד בדיקו כדי לעזור לך בזה
כל הפרטים כאן למטה
אשמח לכל תגובה או שאלה,
הכנתם? אשמח לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.
כל שיתוף אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות
רוצים לראות מה קורה אצלי במטבח?
לקבל המון טיפים קלים ובריאים
מזמינה אתכם לאינסטגרם שלי– כאן.
יש לכם פייסבוק? אל תשכחו להצטרף לקבוצת הבישול הבריאה שלי
אהבתם את המתכון? שתפו בלחיצה על האייקונים של הרשתות החברתיות או אייקון השיתוף

מרק מעולה וקל ממש להכנה. מנה משביעה וכיפית. יהיה מצויין גם לסרבני קינואה.
ממליצה מאוד
טעים טעים טעים, גם כשהירקות חתוכים וגם כרסק…. מומלץ