top of page

בלחיצה  על ה 3 נקודות

תמונת הסופר/תליאורה חוברה

מרק וישיסואז (בצרפתית: Vichyssoise)

עודכן: 1 באוג׳ 2023


מרק וישיסואז


זהו מרק העשוי בסגנון צרפתי הכולל רסק של כרישה, בצלים, תפוחי אדמה, שמנת וציר עוף. אני כמובן שיניתי את מה שצריך לשנות כדי שיהיה יותר בריא וגם דיאטטי.

המרק מוגש לרוב קר.


כמו במקרים רבים בהסטוריה הקולינרית, יש חילוקי דעות על השף הממציא שלו.

יש הטוענים כי מקורו של המרק בצרפת בעיר וישי ושהוא הומצא

ע"י השף ז'ול גופה (Jules Gouffé), בן המאה ה-19, שגרסה שלו הופיעה בספרו משנת 1872 שהוקדש למתכוני מרקים ומאכלים מתפוחי אדמה.

ואחרים טוענים כי המרק הומצא על ידי לואי דיאַט, שף מלון ריץ קרלטון בניו יורק בראשית המאה ה-20. המרק הופיע בתפריט המלון בשם "Crème Vichyssoise Glacée", ובשנת 1930, כשתורגם התפריט לאנגלית, נותר השם הצרפתי (אם כי בשינוי כתיב המִלה Cream).

באותה עת טרם נודעה העיר וישי שבצרפת לדיראון כמקום מושבהּ של ממשלת וישי ששיתפה פעולה עם מדינות הציר.

דיאַט עצמו סיפר בראיון שערך בשנות ה-50 כי נזכר במרק שסבתו נהגה להכין בילדותו בווישי.

מה שהכי עניין אותי היה להבין שגרסה חמה של מרק זה נקראת בשם Potage Parmentier

בן המאה ה-18, שהמריץ את הצרפתים להכיר בתפוחי האדמה כמזון ראוי,

ולא רק כמאכל לבהמות ולאביונים.


אין חולקים על הטעם המעודן והמיוחד. מנת פתיחה משביעה או ארוחת ביניים קלילה.

יש גם גרסה טבעונית וללא גלוטן


10 מנות – 90 קלוריות למנה שהיא מנת פתיחה

החומרים

כף שמן

3 כרישה – החלק הלבן בלבד

4 שיני שום

4 תפוחי אדמה קלופים

2 ליטר מים ( רצוי מינרלים)

1 שמנת לבישול 9%

1 כוס (200 מ"ל) יוגורט או חלב או תחליף

1 כוס יין לבן

מלח לפי הטעם

1/4 כפות אגוז מוסקט מגורר

עלים מ2 ענפי טימין

לקישוט – קוביות קרח ועירית קצוצה

אופן ההכנה:

חותכים את הכרישה לחתיכות בגודל 3 ס"מ ואת תפוחי האדמה לקוביות גדולות

בסיר גדול, מזהיבים בכף שמן את הכרישה, תוך ערבוב קל, במשך כמה דקות. מוסיפים את השום ומאדים עוד 2 דקות. מוסיפים תפוחי אדמה, תבלינים, עלי טימין , יין ומים. מביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים עד שתפוחי האדמה רכים. מסירים מהאש. מקררים לטמפ' חדר. מוסיפים את שאר החומרים, טוחנים בבלנדר מוט עד קבלת מרקם אחיד. מקררים במקרר לפחות עוד 3 שעות מגישים קר.

להגשה -

אפשר להוסיף קוביות קרח ומומלץ לקשט בעירית קצוצה



 

רוצה להכיר את שיטת ההרזיה המהפכנית, שמשלבת סירטפוד (הדיאטה של אדל)?

תוכנית מודולרית של 3 שבועות,

תוך שילוב שייקים מעולים ומלאים בסירטפוד בתפריט.

SHAKE IT UNTIL YOU MAKE IT

כל הפרטים ורכישה כאן


 

אשמח לכל תגובה או שאלה,


הכנתם? אשמח לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.


כל שיתוף אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות


רוצים לראות מה קורה אצלי במטבח?

לקבל המון טיפים קלים ובריאים

מזמינה אתכם לאינסטגרם שלי– כאן.


יש לכם פייסבוק? אל תשכחו להצטרף לקבוצת הבישול הבריאה שלי


אהבתם את המתכון? שתפו בלחיצה על האייקונים של הרשתות החברתיות או אייקון השיתוף

אל תפספסו אף מתכון

פוסטים קשורים

הצג הכול

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating

שתפו את המתכון עם אחרים

עוד מוצרים בריאים במיוחד בשבילך

bottom of page