צילום - עודד חוברה
מרק קר מרענן ומלא בפרוביוטיקה וסידן, מגיע אלינו כל הדרך מרוסיה. ברוסיה באופן מסורתי ניתן למצוא את המתכון הזה על בסיס יוגורט קפיר או רוויון. יוגורט קפיר עשיר באקסטרה פרוביוטיקה (חיידקים טובים) ולכן נעדיף להשמש בו - ניתן למצוא בחנויות הרוסיות או ברשתות טיב טעם.
אפשר בהחלט גם להכין את המתכון עם יוגורט לשתיה רגיל, בפאלו או עיזים.
את המרק אפשר להגיש כמנה ראשונה קייצית ומרעננת.
4 מנות 170 קלוריות למנה
החומרים:
4 כוסות יוגורט קפיר או יוגורט עיזים לשתיה
4 בצים ירוקים, קצוצים (חצי כוס)
3 כפות שמיר, קצוץ
2 כפיות חרדל דיז׳ון
2 ביצים קשות
1 תפוח אדמה מבושל, קלוף וחתוך לקוביות
1 גזר מבושל, קלוף וחתוך לקוביות
4 צנוניות, חתוכות לפרוסות דקות
2 מלפפונים גדולים, חתוכים לקוביות קטנות
2 כוסות מי סודה
מלח ופלפל לפי הטעם
לקישוט:
נבטים
אופן ההכנה:
בקערה בינונית מערבבים את היוגורט עם הבצל הירוק, השמיר ומלח ופלפל. משהים כשעה (אפשר גם במשך הלילה).
מפרידים את החלמון מהחלבון של הביצים הקשות.
מפוררים את החלמונים בקערה ביחד עם החרדל ומעט יוגורט עד לקבלת תערובת אחידה.
בקערה גדולה, מערבבים היטב יחד עם שאריות היוגורט והסודה עד לתערובת אחידה.
חותכים את החלבונים לקוביות קטנות ומוסיפים לקערת היוגורט יחד עם קוביות המלפפון, הגזר, תפוחי האדמה ופרוסות הצנוניות.
טועמים ומתקנים תיבול אם צריך (מלח פלפל).
מחלקים ל4 מנות שוות ומקשטים עם נבטים מעל.
רוצה לדעת איך אפשר לשלב מתכונים טעמים בדיאטת הרזיה?
אני מזמינה אותך להכיר את תפריטי ההרזיה הבריאים שלי
כל הפרטים בלחיצה כאן או על התמונה
אשמח לכל תגובה או שאלה,
הכנתם ? אשמח לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.
כל שיתוף אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות
רוצים לראות מה קורה אצלי במטבח?
לקבל המון טיפים קלים ובריאים
מזמינה אתכם לאינסטגרם שלי– כאן.
יש לכם פייסבוק? אל תשכחו להצטרף לקבוצת הבישול הבריאה שלי
אהבתם את המתכון? שתפו בלחיצה על האייקונים של הרשתות החברתיות או אייקון השיתוף
Comments