צילום - עודד חוברה
רוצים להנות ממוצרי החלב בשבועות ולא לוותר על הבריאות והדיאטה? זה לא ממש קשה,
והנה מתכון מצוין לעשות את זה שמתאים גם לארוחת ערב וגם לאירוח
מתכון פטנט של בלילה בסיסית ואליה מוסיפים ירקות לפי מה שאתם אוהבים
בתמונה – מפינס בצל ופטריות ומפינס כרישה ודלעת
24 מפינס, 65 קלוריות ליחידה
החומרים:
כוס וחצי ירקות – מה שאוהבים ( פירוט באופן ההכנה)
500 גרם גבינה לבנה 5%
גביע קוטג' 5%
4 ביצים
כוס קמח מלא תופח או כוס קמח מלא + שקית אבקת אפיה
2 כפות זרעוני צ'יה
תבלינים ועשבי תיבול – גם כאן אפשר לגוון – הולכים מצוין כל הירוקים- פטרוזיליה, שמיר, בזיליקום וגם עשבי תיבול יבשים. מלח ופלפל לפי הטעם
תבנית שקעים לאפיית מפינס או 24 מנג'טים בודדים המיועדים לאפיית מפינס
אופן ההכנה: מכינים את הירקות. אפשר לבחור ירק אחד או יותר – קישואים, תרד, מנגולד, כרובית, פטריות, בצל, כרישה, פלפלים או כל ירק אחר שמתחשק.
יש לחתוך את כל הירקות לקוביות קטנות ולבשל מעט בסוטז או סיר נון סטיק, תוך ערבוב עד שהם מתרככים. אם משלבים בצל או כרישה יש לפרוס דק ולאדות בסוטז עד הזהבה ואז להוסיף את שאר הירקות ולבשל עוד כ – 10- דקות עד שהירקות רכים.
אם משתמשים בירקות עליים או עתירי נוזלים כמו פטריות יש לסנן את הנוזלים לאחר הבישול.
מערבבים בקערה גדולה את כל שאר חומרי התערובת חוץ מהירקות.
מוסיפים את הירקות ומערבבים עוד מעט.
מסדרים מפינס בתבניות אישיות בתבנית תנור או משתמשים בתבנית שקעים למפינס.
מניחים 2 -3 – כפות מהתערובת בכל שקע / תבנית אישית, כך שיגיע לגובה 3/4 התבנית או השקע.
יש להשאיר מקום כי המפינס תופחים.
מחממים תנור לחום בינוני של 180 מעלות.
אופים בחום בינוני כ – 30 – 40 דקות עד שהמפינס מזהיבים.
משאירים עוד 10 דקות בתנור חם כבוי כשדלתו מעט פתוחה. מצננים.
אם הכנתם בתבניות אישיות אפשר להגיש בתבנית
ואם הכנתם בתבנית שקעים, יש להוציא מהתבנית רק לאחר הקירור.
רוצים עוד מתכונים כאלה? וגם המון תפריטים לכל ימי השנה?
הכירו את הספר 365 יום בלי תירוצים, בלחיצה כאן או על התמונה
אשמח לכל תגובה או שאלה,
הכנתם ? אשמח לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.
כל שיתוף אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות
רוצים לראות מה קורה אצלי במטבח?
לקבל המון טיפים קלים ובריאים
מזמינה אתכם לאינסטגרם שלי– כאן.
יש לכם פייסבוק? אל תשכחו להצטרף לקבוצת הבישול הבריאה שלי
אהבתם את המתכון? שתפו בלחיצה על האייקונים של הרשתות החברתיות או אייקון השיתוף
Comments