כמו כל מתכוני הפטנט שלי, יש כאן מתכון בסיסי,
ואפשר לשחק עם הירקות לפי הטעם ולפי מה שנשאר במקרר.
נכון, זה לא המתכון המרוקאי נוטף השמן,
אבל הוא טעים מאוד, הרבה יותר בריא ודיאטטי.
וזה בגלל שויתרתי על תפוחי אדמה ותועפות של שמן
מעקודה אחת, 8 מנות
סיר נמוך (סוטאז׳) בקוטר 24 נון-סטיק ושמתאים לכיריים וגם לתנור
החומרים:
3 כוסות של ירקות, גם כאלה שיש במקרר וראו ימים טובים יותר וגם קפואים- כרובית, ברוקולי, דלעת, קישואים וכו'
רבע כוס חלב מכל סוג
4 ביצים מופרדות בטמפרטורת החדר
6 כפות סובין שיבולת שועל (לפעמים דרושה כמות מעט גדולה יותר).
מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
גיוונים – פטרוזיליה, שמיר, פרג, קצח, שומשום, בצל ירוק, עירית
תרסיס שמן לטיגון
אופן ההכנה: 1. קולפים את הירקות וחותכים לחתיכות גדולות.
מבשלים במים מומלחים קלות עד ריכוך
2. מכינים מכל הירקות פירה בתוספת רבע כוס חלב ומצננים.
3. מוסיפים לפירה 3 חלמונים ואת סובין שיבולת שועל.
4. מקציפים את החלבונים עד קבלת קצף יציב. מוסיפים בעדינות ובתנועות קיפול לבלילה
ומערבבים היטב עד שנוצרת בלילה רכה.
אם היא רכה מידי מוסיפים עוד סובין שיבולת שועל
5. מוסיפים מלח ואת עשבי התיבול או גיוון אחר לפי טעמכם. את עשבי התיבול יש לקצוץ דק.
6. משמנים מחבת גדולה במעט מאוד שמן בעזרת מרסס או מברשת סיליקון או נייר פרגמנט.
רצוי לבחור מחבת מצופה בטפלון.
6. מחממים את המחבת היטב, מכינים מהעיסה לביבה גדולה וגבוהה.
משטחים את כל הבלילה בסוטאז ומיישרים ומחליקים את פני הבלילה.
7. מעבירים לתנור שחממתם מראש ל 180 מעלות. אופים 40 - 50 דקות, עד שהמעקודה משחימה, והיא יציבה.
8. מוציאים מהתנור, מחכים 5 דקות. משחררים בעדינות מסביב, בעזרת סכין כהה ומתחת בעזרת מרית.
הופכים על צלחת הגשה
מגישים חם, מיד. מאוד מתאים להגיש עם יוגורט.
רוצה לעבור את החורף וגם לרדת במשקל?
קיט חורף קל על המשקל יעזור לכם במשימה בקלות ובשמחה
אשמח לכל תגובה או שאלה,
הכנתם ? אשמח לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.
כל שיתוף אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות
רוצים לראות מה קורה אצלי במטבח?
לקבל המון טיפים קלים ובריאים
מזמינה אתכם לאינסטגרם שלי– כאן.
יש לכם פייסבוק? אל תשכחו להצטרף לקבוצת הבישול הבריאה שלי
אהבתם את המתכון? שתפו בלחיצה על האייקונים של הרשתות החברתיות או אייקון השיתוף
Comentarios