גרסה קייצית מרעננת למלבי -
עם אבטיח, נענע וג'ינג'יר.
בדקתי קצת את ההסטוריה של הקינוח הזה שנראה לנו, שהוא שלנו.
מויקיפדיה:
במטבח הערבי, במטבח הטורקי ובמטבח היווני, ומוגש כקינוח.
המלבי ממותק ומתובל במי ורדים או מי זהר. לאחר קירור המלבי נקרש וניתן להגישו בכוס או הפוך על צלוחית. המנה פופולרית בכל רחבי המזרח התיכון, ובעיקר בטורקיה, סוריה, ישראל ולבנון.
מקור הקינוח אינו ידוע, אך סיפורי עם מייחסים את המצאתו לטבח פרסי אלמוני שבישל עבור מצביא ערבי בן המאה השביעית בשם אל-מוהאלאב אבן אבי סופרה, על שמו נקראת המנה.
המתכון הראשון המתועד למנה זו נכתב על ידי אבן סיאר אל-וראק.
למלבי גם גרסה אירופית המכונה בּלאנְמַנְגְ' (מצרפתית: Blancmange, מילולית: "אוכל לבן")
מתכון ל - 12 מנות, 67 קלוריות למנה ללא תוספות
החומרים:
החומרים למלבי:
1 ליטר חלב
85 גרם קורנפלור
1 מיכל שמנת לבישול 9%
4 כפות סירופ אגבה או סוכר או תחליף סוכר
כמה טיפות תמצית מי ורדים
החומרים לסירופ אבטיח-ג'ינגי'ר-נענע:
250 גרם (כוס וחצי) קוביות אבטיח
10 עלי נענע טריים
מיץ מלימון שלם
2 כפיות ג'ינג'יר טרי כתוש
4 כפות סירופ אגבה או סוכר או תחליף סוכר
כמה טיפות מי ורדים או כפית סירופ מלבי מוכן
120 מ"ל מים
תוספות להגשה:
קוקוס
פיסטוקים או בוטנים גרוסים
סירופ פירות יער
אופן ההכנה:
המלבי-
בסיר בינוני מחממים 750 מ"ל עם השמנת לבישול והסילאן, עד שהתערובת מגיעה לטמפרטורה חמימה.
מערבבים בנפרד את שאר החלב (כוס) עם הקורנפלור ומי הורדים עד שהקורנפלור נמס.
מוסיפים את תערובת הקורנפלור לחלב שבסיר ומערבבים על אש קטנה תוך כדי ערבוב במטרפה, עד שהתערובת מסמיכה.
יש לשים לב שלא יווצרו גושים.
מעבירים לכוסות אישיות ומכסים בניילון נצמד עד שהתערובת מתקררת.
לאחר הקירור, סוגרים כל כוס במכסה ומעבירים לקירור של 12 שעות לפחות לפני ההגשה.
להכנת הסירופ ( אפשר יום לפני) –
מערבבים בממחה מוט את כל החומרים.
מעבירים לסיר קטן ומחממים עד רתיחה.
את הסירופ שומרים בטמפרטורת החדר (במקרר הסירופ מתקשה מידי)
מגישים את המלבי בתוספת אחת או יותר מהתוספות.
הידעתם שאתם יכולים להוריד כמה קילוגרמים גם במהלך הקיץ?
אכן, אין צורך להילחץ או לוותר על ההנאה מכל פינוקי הקיץ האלה.
שמחה להכיר לכם את קיט קיץ קל על המשקל
בסט סלר קייצי להרזיה שעושה את הקיץ קל על המשקל
הקיט מכיל צמחי מרפא, תפריט ועוד המון בונוסים,
והוא יעזור לכם לרדת במשקל גם בקיץ
אשמח לכל תגובה או שאלה,
הכנתם ? אשמח לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.
כל שיתוף אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות
רוצים לראות מה קורה אצלי במטבח?
לקבל המון טיפים קלים ובריאים
מזמינה אתכם לאינסטגרם שלי– כאן.
יש לכם פייסבוק? אל תשכחו להצטרף לקבוצת הבישול הבריאה שלי
אהבתם את המתכון? שתפו בלחיצה על האייקונים של הרשתות החברתיות או אייקון השיתוף
תגובות