top of page

בלחיצה  על ה 3 נקודות

תמונת הסופר/תAmber Houbara

קימצ׳י - מדריך והמון טיפים


 קימצ׳י - מדריך והמון טיפים

מתכון של ענבר חוברה

קימצ'י! לבריאות: כך תכינו חמוצים קוריאניים שיגרמו לכם לבכות

קצת חריף עוד לא הרג אף אחד, במיוחד כשיש לזה פוטנציאל התמכרות גבוה. ענבר חוברה מסבירה איך מכינים קימצ'י בבית ולמה כדאי לכם לעשות זאת.


הקימצ'י הוא מנה קוריאנית מסורתית המורכבת מירקות מותססים וביניהם כרוב סיני וצנון, המתובלים בצ'ילי, בצל ירוק, שום, ג'ינג'ר ותבלינים אחרים. בדומה לפסטה האיטלקית, קיימים מאות סוגים של המנה, המשתנים בהתאם לאזור ולעונה. משמעות השם היא שיבוש ההגייה של 'ירקות ממולחים' וכך הוא גם הוכן במקור. לאחר הפריסה והתיבול הירקות נשמרו בכדי חימר שהוטמנו באדמה, כדי לשמור על התנאים האופטימאליים.


הקימצ'י מורכב ברובו מירקות, ולכן עשיר בסיבים תזונתיים ודל בסוכר ובשומן. כמו כן, יש בו כמות יפה של ויטמינים (A, B1, B2 ו-C), מינרלים (ברזל, סידן וסלניום), חומצות אמינו וחומרים נוגדי חמצון. והבונוס? מעצם היותו מותסס יש בו פרוביוטיקה שמועילה לנו מאוד. למרות הטעם הנרכש, לא כדאי להתעלם מההשפעה החיובית שלו על מערכות שונות בגוף שלנו:


  • מערכת עיכול - החיידקים הפרוביוטיים המצויים בקימצ'י, הם דרך נהדרת לחזק ולשמור על חיידקי המעיים שלנו. אם המנה מכילה כרוב, הרווחתם נקודה נוספת שכן הוא עוזר למערכת העיכול להיפטר מהחומרים המזיקים, מנקה את המעיים ותורם לספיגת החומרים המזינים.

  • לב וכלי דם - הקימצ'י נמצא כמסייע בהורדת הכולסטרול והסיכון ללקות בהתקף לב, שבץ ועוד.

  • עור - הקימצ'י עשוי לשפר את מצבן של מחלות עור שונות, למשל דרמטיטיס. הוא אף נמצא כמסייע במצבים של סוכרת וכיבים, מקטין את הסיכון לסוגי סרטן ומחזק את מערכת החיסון.


עם כל זאת יש להוסיף אזהרה: בכלל כמות המלח הגבוהה שבו, הקימצ'י אינו מומלץ לסובלים מלחץ דם גבוה. כמו כן, יש לצרוך אותו בכמות מתונה.



חומרים להכנת קימצ׳י


החומרים

לצנצנת של ליטר

  • 2 ראשי כרוב סיני גדולים, שטופים היטב

  • 1 כוס (240 מ"ל) מים

  • 2/3 כוס מלח ים (חשוב להשתמש במלח שמכיל יוד ונטול חומר מונע התגיישות)

לרוטב הקימצ׳י

  • 5-1 כפות אבקת פלפל קוריאני חריף (gochugaru -להשיג בחניות למוצרים מהמזרח הרחוק) או אבקת צ'ילי טחון

  • 1 כף שום כתוש

  • 1 כפית ג׳ינג׳ר מגורר

  • 1/2 כף רוטב סויה

  • 3-2 כפות רוטב דגים, עדיף קוריאני (להשיג בחניות למוצרים מהמזרח הרחוק) או 1 כפית אבקת אצות ים קלפ מעורבבת עם 3 כפות מים (לגרסה הצמחונית)

  • 1 כפית סוכר חום

  • 1 כפית שומשום שחור, קלוי

  • 1 דייקון גדול או גזר לבן או צנון, קלוף, שטוף ופרוס לעיגולים

  • 4 בצלים ירוקים גדולים, שטופים היטב ופרוסים לחתיכות גדולות


אופן ההכנה

  1. לפני הכול, חשוב לעקר את הצנצנת ואת המכסה. אם הצנצנת לא נקייה מספיק, המנה שלכם עלולה להעלות עובש. הריח של המנה הוא חריף, בשל תהליכי התסיסה, אך חשוב לזכור שזה בסדר. אם אתם מרגישים ריח עבש, היפטרו מהקימצ'י.

  2. מוציאים את הליבה של הכרוב וקורעים את העלים

  3. יוצקים את המים לקערה, מוסיפים את המלח ומערבבים היטב. מוסיפים את הכרוב, מערבבים ומוודאים שהכרוב מכוסה בתערובת. מניחים צלחת עם משקולת מעל הכרוב. משאירים לעמוד שעה, במהלכה מערבבים את הכרוב 3 פעמים.

  4. הרוטב: מערבבים את כל המרכיבים בקערה.

  5. מוסיפים את הדייקון ואת הבצל לקערה עם הרוטב ומערבבים אותם עם הידיים עד שהם מצופים. חשוב להשתמש בכפפות כדי להגן על עור הידיים.

  6. מסננים ושוטפים את עלי הכרוב במים כמה פעמים. מסירים את המלח שנשאר וסוחטים אותו מהנוזלים. מוסיפים את הכרוב לקערה עם הרוטב ומערבבים עד לציפוי העליו.

  7. מכניסים את הכול לצנצנת מעוקרת ודוחסים היטב. הירקות צריכים להיות מכוסים לגמרי בנוזל (אם חסר נוזל, מוסיפים מים).

  8. אוטמים את הצנצנת ומניחים אותה בפינה מוצלת במטבח למשל 5-2 ימים. מידי פעם בודקים שכל הירקות נמצאים בתוך הנוזל, במידה וחלק עלו בגלל בועות אוויר, דחפו אותם חזרה עם כף נקייה. אפשר לטעום ולבדוק אם הקימצ'י הגיע לטעם הרצוי, במידה וכן, הכניסו את הצנצנת למקרר. מומלץ להחזיק את הקימצ'י עוד יום-יומיים במקרר, לפני האכילה.

שומרים 5-3 חודשים במקרר.



התססה - קימצ׳י




 

ואם את רוצה לפתח מערכת יחסים בריאה עם אוכל,

תוכנית הרזיה שסוף סוף תאזן אותך הורמונלית?

אני מזמינה אותך להכיר את

מאוזנת - ריסטרט הורמונלי להרזיה.

בלי תפריט ובלי לספור קלוריות.

כל הפרטים על המחזור הבא



מאוזנת תוכנית להרזיה



 

אשמח לכל תגובה או שאלה,

הכנתם? אשמח לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.

כל שיתוף אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות


רוצים לראות מה קורה אצלי במטבח?

לקבל המון טיפים קלים ובריאים

מזמינה אתכם לאינסטגרם שלי– כאן.


יש לכם פייסבוק? אל תשכחו להצטרף לקבוצת הבישול הבריאה שלי


אהבתם את המתכון? שתפו בלחיצה על האייקונים של הרשתות החברתיות או אייקון השיתוף


 

אל תפספסו אף מתכון

פוסטים קשורים

הצג הכול

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating

שתפו את המתכון עם אחרים

עוד מוצרים בריאים במיוחד בשבילך

bottom of page