Patate al forno con pomodorini
מאפה איטלקי מסורתי של תפוחי אדמה אפויים עם עגבניות, בצל ורוזמרין.
אני גיוונתי עם בטטה.
האיטלקים מגוונים גם עם עגבניות שרי, זיתים ובצל אדום או בצלצלי שאלוט
12 מנות 70 קלוריות למנה. החומרים:
4 תפו"א בינוניים
2 בטטות בינוניות
3 בצלים או 6 - 7- בצלצלי שאלוט
2 כפות שמן זית
מלח גס, פלפל שחור טחון טרי
3 עגבניות או כוס עגבניות שרי
3 – 4 ענפי רוזמרין (רצוי טרי)
גיוונים:
עשבי תיבול מיובשים או תערובת דואה - תבלין מצרי מעולה !!!
זיתים פרוסים
אופן ההכנה: קולפים את הבטטות ואת תפו"א וגם את הבצלים,
פורסים לפרוסות דקות בעובי של כ-3 מ"מ, בסכין חדה או בעזרת להב פריסה במעבד מזון.
בקערה גדולה מערבבים תפוחי אדמה, בטטות, בצלים, שמן זית, מלח ופלפל.
אפשר בשלב זה להוסיף עשבי תיבול מיובשים שאתם אוהבים ו / או זיתים.
משטחים את התערובת בתבנית רחבה ושטוחה בקוטר 30.
חותכים את העגבניות לפרוסות או עגבניות שרי לחצאים לאורך ומפזרים מעל התערובת.
מקשטים בעלי רוזמרין ובמלח גס.
אופים בתנור בחום 200 מעלות במדף האמצעי כשעה, עד שתפוחי האדמה רכים בנעיצת מזלג,
וכבר מתחילים להזהיב - להשחים.
רוצים עוד מתכונים כאלה? וגם המון תפריטים לכל ימי השנה?
הכירו את הספר 365 יום בלי תירוצים, בלחיצה כאן או על התמונה
אשמח לכל תגובה או שאלה,
הכנתם ? אשמח לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.
כל שיתוף אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות
רוצים לראות מה קורה אצלי במטבח?
לקבל המון טיפים קלים ובריאים
מזמינה אתכם לאינסטגרם שלי– כאן.
יש לכם פייסבוק? אל תשכחו להצטרף לקבוצת הבישול הבריאה שלי
אהבתם את המתכון? שתפו בלחיצה על האייקונים של הרשתות החברתיות או אייקון השיתוף
Comments