ליקר בייתי אפשר להכין מכל מיני פירות וגם לתבל אותם בתבלינים שאוהבים.
יש כמה דרכים להכנת הליקר.
אני בחרתי 2 דרכים
הראשונה היא הפשוטה ביותר וזו שמכילה את כמות הסוכר הקטנה ביותר.
בדרך הזו הכנתי
וליקר פירות יער כי הוא מכיל חוץ מצבע מדהים גם המון פיגמנטים, מלאים בבריאות
והשניה שמאפשרת להכין ליקר ללא סוכר.
כאן בתמונות ליקר תאנים כי, כשיש תאנים בסביבה, חייבים להכין מהם מה שרק אפשר.
למשל ריבה שנמצאת בלחיצה כאן.
הנחיות להכנה ולעיקור צנצנות
חובה לבחור צנצנות בעלות אפשרות אטימה
בהכנת ליקר בייתי יש סכנה לקלקול
לכן חובה לעקר את הצנצנצות וגם לשמור בקירור
אז איך מעקרים?
שופכים לתוך הצנצנות מים רותחים או מטבילים אותן במים ורתחים. משהים למשך 15 דקות.
לאחר מכן מיבשים לחלוטין לפני המילוי בריבה.
גם את המכסים יש לטבול במים רותחים וליבש.
ליקר פירות יער ( או כל פרי אחר) מתובל
בקבוק של ליקר פירות - כ - 1000 מ"ל 55 קלוריות לכוסית של 100 מ"ל
החומרים:
600 גרם פירות קלופים, שטופים וחתוכים. אפשר טריים או קפואים שהופשרו.
אני השתמשתי בפירות יער קפואים. אפשר כל פרי שאתם אוהבים
כוס סוכר חום דק
750 מ"ל וודקה
אפשר להוסיף תבלינים - אני הוספתי ג'ינגיר מגורד ומקל קינמון
ככה זה נראה בתחילת התהליך
אופן הכנה:
מעבירים לצנצנת גדולה מעוקרת את הפירות.
מוסיפים סוכר ומערבבים.
מוסיפים את הוודקה ומערבבים היטב.
(הסרטון הוא הילוך לאחור של הוספת הוודקה. סתם השתעשעתי)
מערבבים היטב בכף עץ,
וגם כותשים את הפירות - כמו התמונה למטה שבה אני כותשת את הפירות בפטיש של סבתא מינה
( לא מגלה מה היא היתה עושה איתו....)
סוגרים היטב את הצנצנת. מעבירים למקרר.
יש כאלה שטוענים שאפשר להשאיר מחוץ למקרר בגלל האלכוהול והסוכר שהם חומרים משמרים .
אני לא לוקחת סכנת קלקול בארצנו החמה.
מומלץ לערבב בצנצנת סגורה מידי יום.
הליקר מוכן לאחר 4 -6 שבועות.
טועמים ורואים אם זה לטעמכם.
מסננים את הליקר מהפירות דרך בד גאזה שנקרא גם בד גבינה ( לרכישה בחנויות / אתרי בישול או חנויות בדים)
סוחטים היטב את הפירות. ושומרים אותם לעוגת פירות. הוראות בהמשך.
מעברירים לבקבוק נקי. ומאחסנים במקרר.
הצעות הגשה למטה
ליקר תאנים ( או כל פרי אחר ) ותבלינים ללא סוכר
בקבוק של ליקר פירות ללא סוכר- כ - 1000 מ"ל 40 קלוריות לכוסית של 100 מ"ל
החומרים:
600 גרם פירות קלופים, שטופים וחתוכים. אפשר טריים או קפואים שהופשרו.
אני השתמשתי בתאנים טריות. אפשר בעונות אחרות לבחור בכל פרי אחר שאוהבים. מתאימים בעיקר פירות רכים.
כוס תחליף סוכר מסוג סוויטנגו או כל ממתיק אחר בשווי של כוס
750 מ"ל וודקה
אפשר להוסיף תבלינים לארומה מיוחדת- אני הוספתי כפית משחת וניל איכותית ו - 5 גרגרי פלפל אנגלי שלמים
ככה זה נראה בתהליך
אופן ההכנה
מעבירים לצנצנת גדולה מעוקרת את הפירות.
מוסיפים את הוודקה ומערבבים היטב.
מערבבים היטב בכף עץ,
וגם כותשים את הפירות - כמו בתמונה למעלה שבה אני כותשת את הפירות בפטיש של סבתא מינה
( לא מגלה מה היא היתה עושה איתו....)
סוגרים היטב את הצנצנת. מעבירים למקרר.
יש כאלה שטוענים שאפשר להשאיר מחוץ למקרר בגלל האלכוהול והסוכר שהם חומרים משמרים .
אני לא לוקחת סכנת קלקול בארצנו החמה.
מומלץ לערבב בצנצנת סגורה מידי יום.
הליקר מוכן לאחר 4 -6 שבועות.
מוסיפים את תחליף הסוכר. ומערבבים היטב.
משהים עוד יום במקרר עם הפירות.
טועמים ורואים אם זה לטעמכם.
מסננים את הליקר מהפירות דרך בד גאזה שנקרא גם בד גבינה ( לרכישה בחנויות / אתרי בישול או חנויות בדים)
סוחטים היטב את הפירות. ושומרים אותם לעוגת פירות. הוראות בהמשך.
מעברירים לבקבוק נקי. ומאחסים במקרר.
את הליקר הזה אפשר לשתות כמו שהוא,
להכין ממנו קיר רויאל בתוספת שמפניה או קווה,
להכין ממנו קוקטייל או "שפריץ" עם סודה.
ואפשר להביא בקבוק כשבאים להתארח בראש השנה ובחגים.
ומה עושים עם הפירות ?
מכינים עוגת פירות כמובן, שתהיה ממש מיוחדת בטעמה בגלל האלכוהול שנשאר בתוך הפירות.
אפשר להכין גם ריבה שיהיה לה טאץ אלכוהולי
כאן תמצאו את 6 מתכוני עוגות הפרי ו -3 מתכוני ריבות המשובחים שבאתר שלי.
לחיצה על תמונה תוביל אתכם ישירות למתכון
רוצה לדעת איך אפשר לשלב מתוקים באופן שפוי בחיים?
אני מזמינה אותך להכיר את ערכת הגמילה ממתוקים
כל הפרטים בלחיצה כאן או לרכישה מיידית
אשמח לכל תגובה או שאלה,
הכנתם ? אשמח לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.
כל שיתוף אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות
רוצים לראות מה קורה אצלי במטבח?
לקבל המון טיפים קלים ובריאים
מזמינה אתכם לאינסטגרם שלי– כאן.
יש לכם פייסבוק? אל תשכחו להצטרף לקבוצת הבישול הבריאה שלי
אהבתם את המתכון? שתפו בלחיצה על האייקונים של הרשתות החברתיות או אייקון השיתוף
Comments