
חושבת שדיאטה משמעותה להיפרד ממאפים אהובים?
אז לא, הנה למשל פיתוח שלי לחמניות שיפון שום ועשבי תיבול ללא לישה,
שאפשר לשלב תוכנית תזונה בריאה ומאוזנת
אבל בעצם לכל רגע שבו מתחשק לך לחמניה חמימה, בריאה וטעימה. יש במתכון הזה כל מיני טריקים ששילבתי כמו למשל בשיטת הציפוי. ואלה לחמניות מעולות שאפשר להכין ממש בקלות ולא צריך בשבילן מיקסר.
*דיאטיפ בריא של ליאורה - קמח שיפון קל הרבה יותר לעיכול, גם למי שקשה לעכל חיטה.
בנוסף, זה קמח "קשה"
שמכריח אותנו ללעוס היטב ולאכול לאט,
מה שגורם לאכילה איטית (זו הזדמנות לתרגל אותה) ושובע. החומרים ל - 16 לחמניות גדולות- 140 קלוריות לאחת. שימוש במים במקום בחלב יחסוך 8 קלוריות ללחמניה
החומרים
550 גר' (3.25 כוסות מדידה) קמח שיפון 70 - 80%.
10 גר' (כף מדידה) שמרים יבשים (ממליצה גם להוסיף 5 גרם משפר אפיה)
15 גרם (1.5 כף מדידה שטוחה) מלח דק
כפית (10 גרם) סוכר
250 מ״ל מים חלב חמים או תחליף או מים
2 ביצים בטמפרטורת החדר
2 כפות שום כתוש או 4 קוביות שום קפוא מופשרות או 4 - 6 שיני שום כתושות (תלוי בגודל ובאהבת השום שלך)
40 מ"ל שמן זית
1/2 עשבי תיבול קצוצים טריים שאת אוהבת - פטרוזיליה, כוסברה, טרגון או
2 כפות של מיקס עשבי תיבול מיובשים.
החומרים להברשה ולציפוי
להברשה:
ביצה
כפית דבש או סילאן ( לא חובה)
לקישוט
אני פיזרתי דוקה (תערובת תיבול מצרית שאפשר לקנות בחנויות התבלינים), קצח ומלח גס אפשר לפזר שומשום מלא או סוג של זרעונים אחרים שאם אוהבים
אופן ההכנה
זה בצק ללא מיקסר ולכן להכנת לחמניות שיפון ללא לישה - שום ועשבי תיבול מתחילים בהכנת השמרים
מערבבים בקערה קטנה שמרים + כפית סוכר + מחצית מכמות החלב.
מכסים ומשהים לרבע שעה להתחלת תסיסה ופעילות השמרים.
בקערה גדולה שמים את הקמח והמלח. בנפרד טורפים את הביצים עם שאר החומרים הרטובים,
כולל עשבי התיבול.
מוסיפים לקערת הקמח את תערובת השמרים ומתחילים לערבב בכף עץ.
מוסיפים את התערובת הרטובה וממשיכים לערבב עד שנוצר בצק די דביק.
זה בצק ללא מיקסר ולכן אין צורך ללוש.
מניחים , מכסים ומשהים לתפיחה ראשונה של שעתיים.
מוציאים מהקערה למשטח מקומח
ומחלקים ל - 16 חלקים, רצוי שווים, רצוי לשקול. (כל אחד שוקל 65 גרם)
כל אחד משטחים מעט ואז מרדדים עם מערוך לקבל עלה די דק (כמו בסרטון)
מגלגלים ליצירת לחמניה.
מניחים בתבנית על נייר אפיה.
מכסים ומתפיחים עוד 30 - 60 דקות
סרטון ההכנה המלא כאן
טורפים את חומרי ההברשה.
מורחים במכחול אפיה על הלחמניות היטב מכל הצדדים.
מפזרים את הגרעינים השונים.
מדליקים את התנור ל - 180 מעלות.
כשהתנור חם, מורחים שוב מתערובת ההברשה. כך שנוצר ציפוי כפול והמריחה השניה מדביקה היטב את הגרעינים ללחמניה כי חבל על כל גרעין.....
אופים כ 20-25 דקות עד שהלחמניות שחומות.
מצננים מעט על רשת אפיה,
מגישים מיד, חם עם יוגורט, ממרחים מלוחים או ממש בלי כלום
אל תאמינו לסבתות שאומרות שלחם חם עושה כאבי בטן.
אני גדלתי על השטות הזו 😜
ובתור דיאטנית לעתיד, (כנראה שכבר אז היתה לי סקרנות שקשורה לאוכל ולגוף האדם)
תמיד אכלתי בלי שההורים שלי ראו, ואח"כ סיפרתי להם,
שאכלתי ולא כואבת לי הבטן. 😋
בקיצור, לחמניה חמימה זה טעים.

ואם את בכל זאת רוצה להרגיע קצת פחמימות, אני מזמינה אותך להכיר את הספר שלי

35 מתוקים דלי פחמימה מחכים לך בספר שלי
אז איך את עוברת ממתכון אחד לחיים מתוקים ובריאים לאורך כל השנה?
הרי השנה מתאגרת לכל אורכה -
🌞🍦 בקיץ זה הגלידות והמשקאות הקרים,
❄️🍲 בחורף התבשילים החמים והעתירים,
🎉🍽️ ובחגים - כל הארוחות והמטעמים.
האם ברור לך כבר מעכשיו שתעלי במשקל השנה, כמו תמיד? 😔
אולי את מוותרת מראש.
אבל מצד שני, את יודעת שמעבר לכל עונה ולכל חג,
מחכים לנו החיים הרגילים, עם האתגרים היומיומיים שלהם.
ואת רוצה להרגיש טוב עם עצמך כל השנה, נכון? 💪
אז נכון, שבכל תקופה יש את הפיתויים שלה - ואחת הסיבות שהמון אנשים נוטים לעלות במשקל היא,
הקושי לעמוד בפני כל הפחמימות האלה 😋
אבל אני רוצה ללמד אותך,
🎯 לעשות הרזיה מונעת
ולא לחכות לאחרי החגים, אחרי הקיץ, או אחרי החורף.
לא להתבאס שוב מהנזק של כל הפינוקים העונתיים,
מזה שאת צריכה שוב להוציא מהארון,
את הבגדים שגדולים במידה. 👚
איך? 🤔
יופי ששאלת,
📘 הכנתי לך ספר מתכונים דלי פחמימה מתוקים שמתאים במיוחד לכל השנה.

כי, בעצם, אם נחשוב על זה רגע,
הבעיה היא הפחמימות נכון? 🍞🍝
ולכן אני מציעה לך פשוט לעקוף את הבעיה הזו
עם מתכונים דלי פחמימה.
עם המתכונים המעולים,
שהכנתי לך, תוכלי ליהנות מימים רגילים וגם מכל העונות והחגים בלי לסבול,
ובלי להרגיש שאת מחמיצה משהו מהנאות החיים. 😊
בחירה חכמה במתכונים שבספר תאפשר לך לטעום ולשבוע בכל יום מהשנה,
ואפילו להפוך את היום הזה, כן, בדיוק עכשיו, להתחלה של דרך חדשה ובריאה. 🌟
כן, לא רק שלא תעלי במשקל, את בהחלט יכולה לרדת. ⚖️👇
המתכון דל הפחמימה שהכנת היום הוא רק ההתחלה. 🥄
עם הספר שלי, תוכלי ליהנות ממגוון רחב של קינוחים ומנות דלות פחמימה לאורך כל השנה.
עם הספר הזה, את לא רק מקבלת מתכונים - את מקבלת דרך חיים חדשה,
אחת שמאפשרת לך ליהנות מכל הטעמים שאת אוהבת, בלי לוותר על הבריאות והמראה שלך. 🏃♀️💃
אז למה לחכות? התחילי את השינוי עוד היום! 🚀
מה מחכה לך בספר?
35 מתכונים מתוקים דלי פחמימה מותאמים לכל השנה.
108 עמודי צבע מרהיבים בגרסה דיגיטלית שניתנת להדפסה.
כל המתכונים:
✅ כשרים
✅ דיאטטים בריאים וטעימים קלים להכנה
🌾 ללא גלוטן - מתאימים גם למי שנמנע מגלוטן
🍯 ללא סוכר - מתאימים גם לחולי סוכרת
🥕 בין המתכונים גם צמחוניים וטבעוניים
בכל מתכון:
🥑 מרכיבים בריאים ודיאטטים
📝 הוראות הכנה פשוטות וברורת
🍽️ מספר מנות וקלוריות
⏱️ זמן הכנה
המתכונים מחולקים ל-7 קטגוריות:
🎂 עוגות
🍪 עוגיות
🥜 ממרחים
🍮 קינוחים חמים
🍨 קינוחים קרים
🥤 משקאות
🍎 שונות
אז למה לחכות? התחילי את השינוי עוד היום!
ועוד בונוסים:
✅מדריךמצולם בסרטון - גמילה ממתוקים
✅הברירה הטבעית - מתוקים טבעיים - והסברים על כל אחד
✅רשימת קניות ומזווה בריאה-צעדים לארגון המזווה שיעזרו לך להכניס בריאות הביתה,מה שכמובן משפיע על מצבנו הפיזי והנפשי שניתן להתחיל ליישם עוד היום
✅כולל הסבר על כלי בישול אקולוגיים ומדידות כדי לקבל מתוקים טעימים טעימים.
כדי לעשות לעצמך ימים שמחים, בריאים
להתחלת המסע שלך לחיים מתוקים טעימים ועם ירידה במשקל,
ולרכישת הספר
לחצי כאן או על התמונה
הכנתם?
Comments