מרגע שגיליתי את הלחם הזה, (ושדרגתי אותו כמובן בבריאות, כמו שאני תמיד עושה),הפסקתי להכין לחם מחמצת, כי לדעתי מקבלים בשיטה הזו לחם מדהים בהרבה פחות טרחה, עבודה והתעסקות. גם הקראסט וגם המרקם של הלחם, פשוט מטורף. זה לחם ללא לישה בסיר, ולכן להכנת הלחם בסיר תזדקקו לסיר שיש לו ידיות ומכסה, ששניהם עמידים בחום גבוה של 230 מעלות.
*דיאטיפ בריא של ליאורה - קמח כוסמין קל הרבה יותר לעיכול, גם למי שקשה לעכל חיטה.
בנוסף, זה קמח "קשה"
שמכריח אותנו ללעוס היטב ולאכול לאט,
מה שגורם לאכילה איטית (זו הזדמנות לתרגל אותה) ושובע. החומרים ללחם גדול משקל הלחם - 1.250
40 פרוסות בינוניות 30 גרם לפרוסה (כל פרוסה גדולה של מרכז הלחם הלחם חושבה כ - 2 פרוסות)
החומרים
630 גרם קמח 80% חיטה ( אפשר גם 80% כוסמין)
20 גרם שמרים יבשים (כף מדידה) או 40 גר' שמרים טריים
1 כף מלח (12 גרם)
2/3 כוס (55 גרם) שיבולת שועל
1/2 כוס גרעינים, אגוזים, זרעי פשתן בכל וריאציה שרוצים ואוהבים
2 כפות סילאן או דבש (40 גרם)
360 מ"ל מים פושרים
150 מ"ל יוגורט נוזלי או תחליף. אני מעדיפה עיזים
החומרים לציפוי:
צריך להכין תערובת במשקל 100 גרם. אפשר לערבב מה שבא לכם.
אני משתמשת תמיד במה שיש לי, ובעיקרון בוחרת מ -
גרעיני חמניה, גרעיני דלעת, זעתר, זרעי צ'יה, זרעי פשתן, קצח, שומשום מלא, פרג, שיבולת שועל, נבט חיטה.
גיוונים:
💜ללחם סגול - להחליף חלק מהמים (100 מ"ל) בתערובת של סלק מגורר + המים שלו
🌿ללחם עשבי תיבול - להוסיף לבצק בזמן הלישה 2 כפות עשבי תיבול יבשים. מה שאוהבים.
💛ללחם כורכום (בצבע צהוב עז) להוסיף לתערובת בזמן הלישה כף כורכום טחון
💚ללחם זיתים - להוסיף לתערובת בזמן הלישה - כוס זיתים מגולענים ופרוסים.
אופן ההכנה
בואו נכין לחם ללא לישה בסיר.
בעיקרון אפשר להכין את הלחם הזה ללא לישה. פשוט לערבב את כל החומרים עד קבלת בצק דביק.
אבל אני חושבת שהלישה לוקחת אותו שלב אחד קדימה ולכן ממליצה לשים את כל החומרים בקערת המיקסר עם וו לישה ולהפעיל ל - 8 דקות.
לאחר מכן, לכסות בניילון נצמד לשים לתפיחה של שעתיים בטמפרטורת החדר או לילה במקרר.
מקמחים היטב את משטח העבודה.
"שופכים" את הבצק על משטח העבודה, פשוט כי הוא ממש דביק.
מקמחים היטב מכל הצדדים.
מעבדים בקיפולים כמו שאני מראה בסרטון. אפשר בהחלט לחזור על שלבי הקיפול כמה פעמים,
זה ייצר לחם עוד יותר עתיר שכבות.
מורחים מעט מים, מצפים בתערובת גרעינים בנדיבות (כמו בסרטון).
מעבירים לנייר אפיה
סרטון ההכנה - הסרטון נעשה על לחם סלק ולכן הצבע הסגלגל
אפיה
מדליקים תנור על חום של 230 מעלות.
מכניסים לתוכו את הסיר ללא מכסה ל - 30 דקות
מוצאים את הסיר בזהירות רבה ( הוא לוהט !!!)
ומכניסים את הלחם עם נייר האפיה לתוך הסיר.
מכסים במכסה ואופים 40 דקות.
מסירים את המכסה ואופים עוד 15 דקות.
מוציאים, מצננים את הלחם על רשת אפיה,
מגישים מיד, חם עם גבינות טובות, ממרחים וירקות !!!!!
אל תאמינו לסבתות שאומרות שלחם חם עושה כאבי בטן.
אני גדלתי על השטות הזו 😜
ובתור דיאטנית לעתיד, (כנראה שכבר אז היתה לי סקרנות שקשורה לאוכל ולגוף האדם)
תמיד אכלתי בלי שההורים שלי ראו, ואח"כ סיפרתי להם,
שאכלתי ולא כואבת לי הבטן. 😋
בקיצור, לחם חם זה טעים.
אז לחם חם ומלא ובריא הוא בטוח טעים ואני יודעת שאת אוהבת לחם טרי ובריא,
אבל גם שואפת לשמור על משקל תקין או אפילו לרדת במשקל.
האתגר הזה מוכר לי היטב מהקליניקה. לכן,
אני רוצה לשתף אותך בטיפ מיוחד שיעזור לך ליהנות מהלחם הטעים הזה ועדיין להתקדם לעבר המטרות שלך.
כדיאטנית קלינית, אני מוכרת כבר 13 שנים קיט מיוחד של צמחי מרפא שמסייע בתהליך הירידה במשקל.
את המוצרים בקיט בניתי לפי רפואת צמחי המערבית והסינית.
הקיט הזה מכיל כמוסות וחליטת תה המבוססות על צמחים טבעיים,
שידועים בתכונותיהם המטבוליות ומאזנות התיאבון.
השילוב של צריכה מבוקרת של הלחם הבריא הזה ועוד מתכונים שתוכלי למצוא באתר שלי
יחד עם השימוש בקיט הצמחים יכול להיות פתרון מצוין עבורך,
אם את רוצה ליהנות מלחם טעים ועדיין לשמור על אורח חיים בריא ומאוזן.
אם גם את רוצה ליהנות מהטעמים העשירים של פחמימות בריאות וטעימות,
אבל עדיין לקדם את מטרות הבריאות והמשקל שלך, אני ממליצה בחום לנסות את קיט צמחי המרפא המיוחד שלי. זוהי דרך נהדרת לתמוך בגוף שלך בתהליך הירידה במשקל, תוך שמירה על תזונה מגוונת ומהנה.
מה דעתך לקחת את הצעד הבא לקראת אורח חיים בריא ומאוזן יותר?
זו יכולה להיות ההחלטה שתשנה את הגישה שלך לאוכל ולבריאות!
כאן את מוסיפה לארגז הכלים שלך, צמחי מרפא שיסייעו לך בהרזיה
זכרי, הדרך לאורח חיים בריא היא לא על ויתור, אלא על איזון. עם הלחם הטעים שלנו וקיט צמחי המרפא, את יכולה ליהנות מהטוב שבשני העולמות. אז למה את מחכה? התחילי את המסע שלך לחיים בריאים יותר כבר היום!
הכנתם?
אני רוצה לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.
אפשר לתייג אותי באינסטגרם .instagram.com/liorahoubara
וגם לצפות בסרטון לחם שקדים שלי שגרף עשרות אלפי צפויות כאן
וגם בפייסבוק .facebook.com/liora.houbar.diet
שאלות, שיתופים, הצעות וכמובן צילומים אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות
⏬
איך אפשר לדעת ערך קלורי של כל פרוסה ( 40 ג)
יצא מושלם 🫶
נראה מדהים. מהיכן הסכין חיתוך?