צילום - עודד חוברה
לחם ללא פחמימות ? נשמע מארץ האגדות. גרסה שמסתובבת ברשת עברה אצלי במטבח שיפוצים ושדרוגים, ואני גאה להציג אותה בגרסה מתוקה (ממש כמו עוגה או קינוח) ובגרסה מלוחה! את המתכון הזה גם קל מאוד להכין, פשוט מערבבים ואופים. הלחם טחינה ללא גלוטן, מתאים לפסח ומאוד מתאים לשלב אותו ביום שבו לא אוכלים פחמימות בכלל. ביום אחר, יש לשים לב לכמות הקלוריות כי הלחם לא דל קלוריות.
כיכר לחם אחת, 14 פרוסות;
בגרסה המתוקה 70 קלוריות לפרוסה עם סילאן, ו-65 קלוריות ללא סילאן בגרסה המלוחה 65 קלוריות לפרוסה
החומרים לגרסה מתוקה:
4 ביצים
6 כפות טחינה גולמית משומשום מלא או כל ממרח שומני איכותי אחר כמו חמאת שקדים או אגוזים וכו'. זה ישפיע על הטעם ותוכלו לקבל כל פעם גוון טעמים אחר
2 כפות סילאן (לחולי סוכרת או מי שרוצה ללא פחמימות כלל יש להחליף בממתיק כמו סטיביה או ממתיק מלאכותי אחר)
קורט מלח
כפית אבקת אפייה
5 אגוזי מלך או 20 גרם שקדים פרוסים
כף שומשום מלא או שחור לקישוט החומרים לגרסה מלוחה:
4 ביצים
6 כפות טחינה גולמית משומשום מלא
קורט מלח
כף עשבי תיבול, מיובשים טחונים או טריים
כפית אבקת אפייה
20 גרם גרעיני חמניה או דלעת
כף שומשום מלא או שחור לקישוט
אופן ההכנה: מוציאים את הביצים לפחות שעתיים לפני ההכנה מהמקרר.
מחממים תנור ל 180 מעלות. אפשר לערבב את כל החומרים ידנית, אבל אני ממליצה להקציף ראשית את הביצים השלמות במיקסר כי ההקצפה מגדילה את נפח הלחם והופכת אותו אוורירי. לאחר כמה דקות של הקצפת הביצים מוסיפים את הטחינה , כף אחרי כף, תוך כדי הקצפה. מוסיפים את כל שאר החומרים (חוץ מהאגוזים או הגרעינים והשומשום), תוך המשך הקצפה. מומלץ לבחור תבנית סיליקון ,שאינה דורשת שימון. אם בוחרים תבנית אחרת יש לשמן קלות כדי לאפשר את הוצאת הלחם. בתבנית אינגליש קייק רגילה או חד פעמית משטחים את התערובת. מעל מקשטים באגוזים או גרעינים ושומשום לפי סוג הלחם. אופים 25 – 30 דקות, עד שהלחם מזהיב, וקיסם הננעץ במרכזו יוצא יבש. מצננים לפני שמשחררים מהתבנית. רצוי להשאיר בתנור לצינון איטי ומניעת "נפילה" של הלחם. אוכלים מיד!
וזה מה שחושבת שיר על הלחם טחינה:
וזה הטריק של ענת:
"חתכתי לפרוסות דקות ושמתי ל15 דקות ב 200 מעלות ."
זה מתכון ללא פחמימה מעולה.
55 מתכונים דלי פחמימה מחכים לך בספר שלי
בחגים תמיד הכי קשה.
הם עמוסים טיגונים, ארוחות וטיולים.
האם ברור לך כבר מעכשיו שתעלי במשקל בחגים או בפסח, כמו בכל שנה?
אולי את מוותרת מראש.
אבל מצד שני, את יודעת שמהצד השני של פסח,
מחכה הקיץ, עם השמלות ובגדי הים
ומהצד השני של החגים - מחכים לנו חיים רגילים.
אז נכון, שבחגים הפחמימות מרובות - ואחת הסיבות שהמון א.נשים נוטים לעלות בו במשקל הוא,
הקושי לעמוד בפני כל הפחמימות האלה 😋
אבל אני רוצה ללמד אותך ,
לעשות הרזיה מונעת
ולא לחכות לאחרי החג.
לא להתבאס שוב מהנזק של כל ארוחות החג,
מזה שאת צריכה שוב להוציא מהארון,
את הבגדים שגדולים במידה.
איך?
יופי ששאלת,
הכנתי לך ספר מתכונים דלי פחמימה שמתאים במיוחד לכל השנה וגם אפילו לפסח.
כי, בעצם , אם נחשוב על זה רגע,
הבעיה היא הפחמימות נכון?
ולכן אני מציעה לך פשוט לעקוף את הבעיה הזו
עם מתכונים דלי פחמימה.
עם המתכונים המעולים ,
שהכנתי לך,תוכלי ליהנות מימים רגילים וגם חגים מושלמים בלי לסבול,
ובלי להרגיש שאת מחמיצה משהו מהנאות החיים.
בחירה חכמה במתכונים שבספר תאפשר לך לטעום ולשבוע כמו בכל שאר החגים,
ואפילו להפוך את היום הזה, כן, בדיקו עכשיו, להתחלה של דרך חדשה ובריאה.
כן, לא רק שלא תעלי במשקל,את בהחלט יכולה לרדת.
מה מחכה לך בספר?
55 מתכונים דלי פחמימה מותאמים לכל השנה.
122 עמודי צבע מרהיבים בגרסה דיגיטלית שניתנת להדפסה.
כל המתכונים:כשרים
דיאטטיםבריאים וטעימים קלים להכנה
ללא גלוטן - מתאימים גם למי שנמנע מגלוטן
ללא סוכר - מתאימים גם לחולי סוכרת
בין המתכונים גם צמחוניים וטבעוניים
בכל מתכון:
מרכיבים בריאים ודיאטטים
הוראות הכנה פשוטות וברורת
מספר מנות וקלוריות
זמן הכנה
המתכונים מחולקים ל 11 קטגוריות
פתיחים וממרחים
כמו לחם
מרקים
ירקות טריים ומבושלים
מנות עיקריות בשר / דגים
מנות עיקריות צמחוני / טבעוני
כמו פחמימה (תוספות)
גיוונים, מטבלים, רטבים
קינוחים
משקאות
ועוד בונוס
✅רשימת קניות ומזווה בריאה-צעדים לארגון המזווה שיעזרו לך להכניס בריאות הביתה,מה שכמובן משפיע על מצבנו הפיזי והנפשי שניתן להתחיל ליישם עוד היום
כדי לעשות לעצמך ימים שמחים, בריאים
טעימים ועם ירידה במשקל,
ולרכישת הספר
לחצי כאן או על התמונה
הכנתם?
הי ליאורה כמו כל שנה, לחם הטחינה שלך מככב אצלי במטבח 😋 רק שכחתי לגבי האיחסון שלו: מקרר או בחוץ בקופסא סגורה??