הסתיו הוא עונת הדלעות וב-31.10 חוגגים בעולם הנוצרי את ליל כל הקדושים - Halloween
שהוא חג בו הדלעת היא מוטיב מרכזי.
השילוב של מאפה עם דלעת הוא בדיוק בשבילי!
המון לחמי דלעת מסתובבים ברשת,
אני רקחתי, כמו תמיד מתכון קצת אחר, הרבה יותר בריא,
יפה שחבל לנגוס,
וטעים!!!
לחם אחד, 15 פרוסות, 130 קלוריות לפרוסה
חומרים:
החומרים לבצק:
חתיכת דלעת בגודל בינוני (כ-400 גרם), קלופה וחתוכה לקוביות
50 גרם שמרים טריים (קוביה שצריך להתפיח) או שקיק שמרי בזק שלא צריך להעביר את תהליך ההתפחה (אבל אני ממליצה לעשות את זה בכל מקרה) או 22 גרם שמרים יבשים (2 כפות)
כפית דבש
רבע כוס חלב או מים פושרים
רבע כוס סוכר חום
2 כוסות קמח רגיל או כוסמין לבן (מומלץ קמח לאפיית לחם)
1 כוסות קמח מלא או כוסמין מלא (מומלץ קמח לאפיית לחם)
ביצה שלמה
כף שמן
כפית קינמון או תערובת תבלין ללחם דלעת או לחם ג'ינג'ר (אני קונה בחו"ל)
כפית מלח
30 גרם גרעיני דלעת
2 מטר חוט פשתן או חוט מתאים לאפיה
לקישוט:
ביצה טרופה
גרעיני דלעת
מקל קינמון
אופן ההכנה:
1. מבשלים את הדלעת בקוביות, עד שהיא רכה. מסננים, סוחטים היטב היטב(!) ומקררים. חשוב מאוד שלא ישארו נוזלים בתוך מחית הדלעת. 2. בקערה קטנה מערבבים שמרים עם חלב או מים פושרים ודבש. מכסים במגבת ומאפשרים התססה של השמרים כרבע שעה. במקום חמים.
אני מתפיחה שמרים תמיד, גם כשלא חייבים. כי אני חושבת שזה נכון יותר מבחינת התהליך. וגם כי סבתא שלי תמיד אמרה לי שצריך לבדוק שהשמרים עובדים לפני שמכניסים אותם לבצק. ואני מקשיבה לסבתא.
3. בקערת מערבל עם וו לישת בצק, מערבבים מחית דלעת, ביצה ושמן.
4. מוסיפים את תערובת השמרים ומערבבים שוב.
5. מוסיפים בהדרגה, תוך כדי לישה את הקמחים, המלח והקינמון (או התבלין). לשים במערבל עד קבלת בצק אחיד.
6. מוסיפים את גרעיני הדלעת וממשיכים לעבד במיקסר וו לישה את הבצק עוד כ-10 דקות במהירות נמוכה.
7. מעבירים לקערה משומנת מעט, מכסים את הקערה ומתפיחים במקום חמים 50-60 דקות, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
8. לשים את הבצק על משטח מקומח ואם הוא דביק מוספים מעט קמח.
9. מחלקים את החוט ל-3 חלקים באורך כ-70 סמ כל אחד. מסדרים על נייר המונח בתבנית אפיה. כמו בצילום למטה (תמונה 3).
10. מניחים את עיגול הבצק במרכז. קושרים כל זוג חוטים נגדיים בקשר כפול, מעל המרכז, מהודק מעט. גוזרים את החוטים המיותרים ותוקעים במרכז מקל קינמון.
11. מתפיחים עוד כ-30 דקות עד שהחוטים מתהדקים ויוצרים את מראה הדלעת.
12. מורחים בביצה טרופה ומקשטים בגרעיני דלעת.
13. אופים את הלחם במשך 25-30 דקות, בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד שהלחם מזהיב.
מגישים מיד, חם!!
אל תאמינו לסבתות פולניות שאומרות שלחם חם עושה כאב בטן.... לחם חמים פשוט טעים!!!!!
3. הנחת החוטים על נייר האפיה 2. בצק לאחר התפחה 1. הבצק לפני התפחה
6. מריחת הלחם בביצה 5. הבצק לאחר תפיחה שניה 4. לאחר קשירת החוטים
7. קישוט בגרעיני דלעת
10. ואוכלים! 9. יוצא מהתנור 8. לפני אפיה
רוצה ללמוד איך להתמודד עם האכילה בחורף,
ללא עליה במשקל?
קיט חורף קל על המשקל, כאן בשבילך
אשמח לכל תגובה או שאלה,
הכנתם? אשמח לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.
כל שיתוף אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות
רוצים לראות מה קורה אצלי במטבח?
לקבל המון טיפים קלים ובריאים
מזמינה אתכם לאינסטגרם שלי– כאן.
יש לכם פייסבוק? אל תשכחו להצטרף לקבוצת הבישול הבריאה שלי
אהבתם את המתכון? שתפו בלחיצה על האייקונים של הרשתות החברתיות או אייקון השיתוף
הי שלום המתכון ניראה מדהים ואני ממש רצה להכין אותו. השאלה היא אם אפשר להכין רק קמח מלא או שזה ממש משפיע