חנוכה בלי שמן?
בדיוק כך אני אוהבת – חגיגה טעימה ובריאה שמתאימה גם לערכים שלי וגם לאהבה שלי לאוכל חכם ופשוט. הלביבה הזו מגיעה בהשראת סקרפצ'יה (Italian Zucchini Scarpaccia) –
מאפה איטלקי כפרי מאזור טוסקנה- בעצם פשוט לביבת ירקות.
לביבת ירקות זו מבוססת על מתכון מסורתי של איכרים, שנהגו להשתמש בשאריות ירקות מהשדה
ולשלב אותן עם מעט קמח ותבלינים.
במקור, הסקרפצ'יה משלבת פרחי זוקיני, פרמז'ן,
אני בחרתי להתאים את המתכון הזה לערכים הבריאים שלי:
הורדתי את הפרמז'ן – כי באמת אין צורך בעוד שומן –
החלפתי את הקמח בסובין שיבול שועל שמעניקה שובע, ותורמת להורדמת רמות הסוכר והכולסטרול בדם.
בנוסף היא "מחזיקה" את המאפה בעזרת תכונות יצירת הג'לטין שלה
השתמשתי בנייר האפיה לחסוך את שמן הטיגון (אפילו אין צורך לרסס את נייר האפיה)
גיוונתי בסוגי הירקות והפירות כדי לאפשר לך לבחור לגוון במה שאת אוהבת
הרכבתי מתכון פטנט שמאפשר לך להכין בכל פעם גרסה אחרת שונה וטעימה
והתמקדתי בגרסה מלוחה ועדינה, וגם גרסה מתוקה שמתחברת בקלות לחג החנוכה שלנו.
החיבור בין הפשטות האיטלקית לבין הקלילות הישראלית שלי,
הוליד לביבת ירקות דקה, פריכה ומלאת טעם,
שמתאימה למי שמחפשת ארוחה בריאה, דיאטטית ומשביעה,
או אירוח חנוכה שכולם יאהבו
כזו שמשאירה תחושת סיפוק ונחת.
דיאטיפ של ליאורה חוברה:
אני תמיד ממליצה להשתמש בירקות טריים ולשלב צבעים – ככל שהצלחת צבעונית יותר, כך היא עשירה יותר בערכים תזונתיים ובנוגדי חמצון. הבריאות מתחילה בעין ונמשכת לגוף.
זה מתכון פטנט שזה אומר בעצם שאפשר לגוון לפי מה שבא, רק לשמור על היחסים של המרכיבים במתכון.
אז אם את מחפשת איך לחגוג את חג האורות בלי העומס של השמן, המתכון הזה מחכה רק לך!
לפני שנתחיל - היחסים בתוך המתכון כשרוצים לגוון מכיוון שזה מתכון פטנט
כל כל כוס ירק לשים 1 ביצה קטנה ו - 1 כף מדידה סובין שועל
גרסה מלוחה - תבנית גדולה - 20 יחידות - 25 קלוריות ליחידה
גרסה מתוקה - תבנית בינונית - 15 יחידות - 30 קלוריות ליחידה שיש בה גם פרי ודבש |
35 קלוריות ליחידה שיש בה רק ירקות ותחליף דבש
החומרים לתבנית גדולה גרסה מלוחה
🥒4 כוסות של ירקות מגוררים וסחוטים כמו קישואים, גזר, לפת, חלק בירקות אחרים (ראו בגיוונים)
כולל לפחות בצל אחד
🥚3 ביצים גדולות או 4 קטנות
🌾4 - 5 כפות קמח שיבולת שועל
כפית אבקת אפיה
🧂מלח ופלפל לפי הטעם
חצי כוס עשבי תיבול קצוצים דק (אני שמתי פטרוסיליה ושמיר)
גיוונים ירקות:
מתאים בעיקר להשתמש בירקות קשים יחסית - גזר, דלעת, זוקיני, כלרבי , לפת וכו' גיווני תיבול:
לציפוי - שומשום מלא, קצח, תערובת הכל חוץ מבייגל
החומרים לתבנית בינונית - גרסה מתוקה
3 כוסות דלעת וגזר מגוררים בגודל בינוני אפשר לגוון גם עם פרי כמו תפוח או אגס
🥚3 ביצים גדולות או 4 קטנות
🌾3 כפות קמח שיבולת שועל
כפית אבקת אפיה
כף דבש או תחליף
קינמון או חוויג לקפה קנוי או שאפשר להכין לבד בלחיצה כאן או תבלין מיקס דלעת מתוק
גיווני הגשה מלוחים : אפשר להגיש כמו שזה ואפשר למרוח יוגורט, חומוס, טחינה, אבוקדו וכל מה שבא לכם ושאתם אוהבים
גיווני הגשה מתוקים :
אפשר להגיש כמו שזה ואפשר למרוח יוגורט מתקתק, פירות יער, רוטב פירות יער בלחיצה כאן, מעט סילאן
אופן ההכנה
מחממים את התנור ל190 מעלות .
מגררים או מגררים את הירקות בעזרת פומפיה מסורתית או מעבד מזון.
סוחטים את עודפי המים מירקות.
מעבירים את הירקות המגוררים בקערת ערבוב גדולה.
מוסיפים את כל שאר החומרים מערבבים היטב עד שהבלילה מתערבב היטב.
מרפדים תבנית אפייה בדף בנייר אפייה.
מפזרים את בלילת הירקות באופן שווה על פני התבנית.
מחליקים בעזרת לקקן.
מפזרים מעל את הקשיוט שאוהבים.
אופים כ-45 דקות,
או עד שהחלק העליון מזהיב והשוליים פריכים.
אפשר להפוך באמצע האפייה אם רוצים להשחמה אחידה.
אבל זה מעולה גם בלי.
מניחים להתקרר מעט,
מקלפים את נייר האפיה
ואז חותכים לריבועים.
מגישים חם עם התוספות
המתכון הזה הוא בדיוק אבן דרך, במסלול משלך לשים לב למה את אוכלת,
כי
YOU ARE WHAT YOU EAT
ובואי נדבר רגע על דיאטות הרזיה. אולי גם את מרגישה
שגם אם את סופרת קלוריות כל היום זה לא עוזר
גם את את עושה ספורט הבטן לא יורדת
אפילו אם את מנסה להוריד ארוחה ביום. המשקל לא זז.
מה שמשותף לכל השיטות האלה וגם הרבה אחרות,
הוא שהן לא לוקחת בחשבון את האיזון ההורמנאלי שלך.
כדי לרדת במשקל את צריכה לאזן 5 הורמונים
שכל אחד מהם משפיע אחרת על תהליך הירידה במשקל וגם על עוד המון תהליכים אחרים.
ואז, לא תאמיני, תוכלי לרדת במשקל, בלי תפריט ובלי לספור קלוריות.
נשמע לך טוב מכדי להיות אמיתי?
זה למשל מה שכתבת לי עידית שהשתתפה באחד המחזורים הקודמים של התוכנית
ויש עוד המון כאלה
תוכנית פורצת דרך לאיזון של חמשת ההורמונים שמפריעים לך לרזות.
תוכנית הרזיה ללא תפריטים ובלי לספור קלוריות.
ועכשיו גם גרסת התוכנית בקצב שלך -
את נרשמת ומתחילה ביום ראשון הראשון שלאחר ההרשמה
כל הפרטים וההרשמה לתוכניית בקצב שלך בלחיצה כאן או על התמונה
כל הפרטים וההרשמה למחזור הבא עם ליווי בלחיצה כאן או על התמונה
המחזור הבא עם ליווי יפתח אחרי פסח 2025
נסו את המתכון הזה, שתפו אותי איך יצא לכם 📸 ותייגו אותי ברשתות – אני מחכה לראות את היצירות שלכם! 😍
Comments