מתכון קינוח שמחביא בתוכו עוד מתכון:
מתכון ללביבות ריקוטה ומתכון לרוטב פירות יער יותר טבעיים ופחות משמינים.
לרוטב פירות היער הכנתי גם גרסה לסכרתיים
ריקוטה היא גבינה מתאימה במיוחד לבישול בגלל שהיא לא "מתפרקת".
ומעבר לכך היא מכילה המון סידן.
לביבות נהדרות לקינוח בחנוכה,שבועות ובימים אחרים
כ - 24 לביבות 90 קלוריות למנת קינוח של 2 לביבות. 20 קלוריות בכל כף רוטב
החומרים:
500 גר ריקוטה 5%
2 ביצים
8 כפות קמח תופח ( רצוי מלא)
3 כפות סילאן או דבש
שקיק סוכר וניל
חצי כפית תמצית וניל איכותית
החומרים לרוטב פירות יער:
200 גרם פירות יער טריים או קפואים
1/3 כוס מיץ לימון טרי
2 כפות דבש או סילאן או סירופ מייפל
או ממתיק טבעי ללא סוכר וללא קלוריות השווה ל4 – 6 כפיות סוכר שהומס ברבע כוס מים רותחים
רבע כוס מים,
או ממתיק טבעי ללא סוכר וללא קלוריות השווה ל4 – 6 כפיות סוכר שהומס ברבע כוס מים רותחים
לקישוט - תותים או פירות יער או כל פרי אחר שאוהבים
אופן ההכנה:
ללביבות
מערבבים את כל החומרים חוץ מהקמח.
מוסיפים את הקמח בהדרגה ומערבבים היטב
מחממחם היטב מחבת נון סטיק. אפשר להתיז 2 -3 - התזות של תרסיס שמן
ולמרוח אותו היטב על כל המחבת בעזרת מברשת אפיה.
יוצרים לביבות בכמות של כף גדושה.
פשוט מניחים את הבלילה על המחבת הרותחת.
לא נוגעים בלביבות 3 - 4- דקות.
לאחר מכן בודקים בעדינות אם הצד התחתון הוזהב.
הופכים בעדינות.
במקביל מכינים את רוטב פירות היער
מכניסים לסיר קטן את פירות יער, מיץ לימון ודבש. אם משתמשים בממתיק יש להמיס אותו ברבע כוס מים רותחים ולהוסיף לסיר. מבשלים כ 10 דקות. מעבדים בבלנדר מוט עד קבלת מרקם אחיד.
מעבירים לצנצנת / כלי הגשה
מגישים את הלביבות מיד כשהן חמות. מעל מפזרים תותים או פירות יער ומעל הכל מזלפים רוטב פירות יער
הרוטב נשמר במקרר בצנצנת סגורה הרמטית לפחות חודש. מתאים לקינוחים או על גלידה.
הלביבות טעימות גם ביום שאחרי עם חימום קל במחבת או במיקרוגל
רוצה לדעת איך אפשר לשלב מתוקים באופן שפוי בחיים?
אני מזמינה אותך להכיר את ערכת הגמילה ממתוקים
כל הפרטים בלחיצה כאן או לרכישה מיידית
אשמח לכל תגובה או שאלה,
הכנתם ? אשמח לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.
כל שיתוף אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות
רוצים לראות מה קורה אצלי במטבח?
לקבל המון טיפים קלים ובריאים
מזמינה אתכם לאינסטגרם שלי– כאן.
יש לכם פייסבוק? אל תשכחו להצטרף לקבוצת הבישול הבריאה שלי
אהבתם את המתכון? שתפו בלחיצה על האייקונים של הרשתות החברתיות או אייקון השיתוף
Comments