top of page

בלחיצה  על ה 3 נקודות

תמונת הסופר/תליאורה חוברה

לביבות ירק אפויות

עודכן: לפני 4 ימים


לביבות ירק אפויות

צילום - עודד חוברה

כן, אפשר לחגוג את חג השמן גם בלי שמן, בלי השמנה מיותרת ובלי ללכלך מחבת!

לא כל מתכון חייב להתחיל מאפס, הוא בהחלט יכול להתחיל ממה שיש לכם במקרר.

ירק טרי או מבושל שמתחשק לכם למחזר.

אז לרגל חג האורות התכנסנו למתכוני לביבות, אפויות כמובן.

אפשר להכין את הלביבות גם בפסח!


הנה 2 מתכוני לביבות אפויות אחד מירקות מבושלים (כן, גם כאלה שבישלתם אתמול ונשאר) ואחד מירקות טריים.

שניהם בריאים, עשירים בויטמינים, מינרלים ושאר חומרים מצוינים שרק ירקות יודעים לייצר.

וכמובן טעימים.


ויש גם גרסה טבעונית.

לביבות ירקות מבושלים

מתאים לכרובית, דלעת, לפת, קישואים, גזר, ארטישוק ירושלמי, אפשר לשלב יותר מירק אחד.


עשרים לביבות, 25-30 קלוריות בלביבה (תלוי בסוג הירק)

חומרים:

  • שתי כוסות ירק מבושל שסונן מכל הנוזלים לאחר הבישול, ונמעך במועך תפו"א או במעבד מזון. לאחר מכן יש לסחוט היטב.

  • ביצה או 2 כפות זרעי צ'ייה לגרסה טבעונית

  • שליש כוס קמח מלא תופח, בפסח יש להשתמש בקמח תופח כשר לפסח

  • בצל בינוני קצוץ שהוזהב כמה דקות במחבת ללא שמן

  • שן שום מעוכה

  • מלח ופלפל לפי הטעם

  • שומשום שחור לקישוט

לביבות ירקות טריים

מתאים לסלק, גזר, קישוא, עלי תרד או מנגולד קצוצים, פטריות קצוצות דק (ואז רצוי לשלב עם ירק מבושל כמו כרובית), אפשר לשלב יותר מירק אחד.


שש עשרה לביבות, 25-30 קלוריות בלביבה, תלוי בסוג הירק

חומרים:

  • שתי כוסות ירק מגורר או קצוץ דק, סחוט היטב מנוזלים

  • ביצה או 2 כפות זרעי צ'ייה לגרסה טבעונית

  • שש כפות סובין שיבולת שועל, בפסח יש להשתמש בקמח מצה

  • שתי כפות פטרוזיליה קצוצה

  • שן שום מעוכה

  • מלח ופלפל לפי הטעם


אופן ההכנה לשני סוגי הלביבות:

1. בשני סוגי הלביבות חשוב מאוד לסנן ולסחוט היטב את הירקות מכל הנוזלים , (כן ממש בידיים). בירקות הטריים מסננים לאחר הגירור או הקיצוץ. בירקות המבושלים, מסננים וסוחטים לאחר הבישול.

2. בקערה גדולה, יש להוסיף לירק את כל שאר החומרים של התערובת המתאימה ולערבב היטב.

להשהות את התערובת כ-10 דקות עד היווצרות תערובת במרקם אחיד שניתן ליצור ממנה לביבות.

אם מכינים גרסה טבעונית, מוסיפים צ'יה במקום הביצה ומשהים 15-20 דקות להסמכת התערובת.

אם התערובת נוזלית מידי ואי אפשר ליצור ממנה לביבות בידיים, יש להוסיף עוד קמח או סובין שיבול שועל לפי סוג הלביבה.

3. מרפדים תבנית אפיה בנייר אפיה. יוצרים בידיים רטובות מהתערובת לביבות. מניחים בתבנית. על לביבות הירק המבושל מפזרים שומשום שחור

4. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, במשך 30-40 דקות,, עד שהלביבות מתקשות מעט ומזהיבות. אפשר להפוך לצד שני ולאפות עוד כמה דקות אבל אין הכרח.

מגישים חם.


 

זה מתכון בריא ומעולה.

והוא משתלב ממש מצוין בתוכנית


תוכנית קארב דיסטוקס

השיטה שעזרה לעשרות אלפי נשים, לצאת מהתקיעות ולרדת במשקל, מהר ובטוח

18 יום שיעזרו לך להתניע את ההרזיה שלך


וסוף סוף לראות את מחוג המשקל פונה לכיוון הנכון

תוכנית דלת פחמימות בריאה ומהודקת בפלטפורמה דיגיטלית וליווי צמוד בוואצאפ,

שתעזור לך להכנס לתהליך הרזיה

לרדת במשקל 

ולצמצום משמעותי במשקל ובהיקפים בצורה טבעיתללא ספירת קלוריות!

תוכנית און-ליין מעשית בהנחיה ובתמיכה מלאה שלי

ירידה במשקל | ליווי ותמיכה קבוצתי  | מתכונים |תפריטים

וגם אפשרות לצמחי מרפא




כדי לעשות CARB DETOX,

להפחית פחמימות וגם בהמשך להנות מפחמימות 

ועדיין לרזות ואח"כ להמשיך לשמירה על המשקל,

 והצטרפות למחזור הקרוב לחצי כאן או על התמונה



תוכנית קארב דיסטוקס

 

הכנתם?

אני רוצה לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.

אפשר לתייג אותי באינסטגרם .instagram.com/liorahoubara

 וגם בפייסבוק .facebook.com/liora.houbar.diet

שאלות, שיתופים, הצעות וכמובן צילומים אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות 👇🏽

פוסטים קשורים

הצג הכול

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating

שתפו את המתכון עם אחרים

עוד מוצרים בריאים במיוחד בשבילך

bottom of page