כ - 450 גרם לבאנה 5% שומן
-445 קלוריות ו - 56 גרם חלבון לכל הכמות
את הלבאנה הזאת המון אנשים יודעים להכין, אבל מה שרובם לא יודעים,
זה שכשמניחים מוצר חלב בחיתול, והמים ניגרים, אחוז השומן שבתוך הלאבנה עולה ועולה.
אם חשבתם שאתם מכינים לבאנה מיוגורט 4.5% ומקבלים לבאנה שגם בה יש 4.5%,
טעיתם ובגדול.
אז....
התחלתי מיוגורט 1.5% ובחרתי שמחצית מהיוגורט יהיה גם עשיר חלבון,
כך הצלחתי להגיע ללבאנה טעימה מאוד, עם אחוז שומן סביר ועשירת חלבון.
את החישובים המדויקים ערכתי בעזרת שקילה של כל החומרים, כולל המים שניגרו,
לאחר 48 שעות של שהיה במקרר.
ככל שמשאירים את החיתול במסננת, יותר זמן ומאפשרים הגרת נוזלים, אחוז השומן עולה.
כמובן שלמי שלא ממש אכפת מאחוזי השומן, אפשר להכין מכל סוג יוגורט, למשל יוגורט צאן או כל יוגורט אחר שאתם אוהבים. ואז ממש לא משנה מאיזה כמות תתחילו. קחו בחשבון שלפחות 1/3 מהכמות תעלם לה ביחד עם המים שיוצאים.
בכל מקרה מגיעים ללבאנה נפלאה בטעמים שאתם בוחרים בעזרת התיבול,
והיא נפלאה לניגוב עם הלחם.
או הכעכים המעולים שגם הם עתירי חלבון.
ציוד שאי אפשר בלעדיו:
חיתול - אפשר לקנות בחנויות למוצרי תינוקות
מסננת + מכסה שיתאים (יכול להיות מכסה סיר או כל מכסה אחר שמתאים לגודל המסננת).
כלי/ קערה שאפשר להכניס למקרר מתחת למסננת החומרים:
2 גביעי יוגורט 1.5% שומן - 20 גרם חלבון ( 200 מ"ל כל אחד)
2 גביעי יוגורט ביו 1.5% מכל סוג שהוא 150 מ"ל
1/2 כפית מלח, מומלץ הימלאי או מלח מיוחד אחר
תיבול -זעתר, עשבי תיבול מיובשים או טריים, סומק
ואפשר גם גרעינים, קצח, וכל מה שאתם אוהבים
אופן ההכנה: מערבבים את כל החומרים.
מכינים קערה, בתוכה מסננת ובתוכה חיתול כשהוא פתוח, על דפנות המסננת
מעבירים את התערובת לתוך החיתול.
סוגרים את צידי החיתול
ומכסים במכסה.
מעבירים למקרר ל - 48 שעות.
לאחר 48 שעות, מוציאים את הלבאנה, מהחיתול,
שופכים את המים,
ומעבירים את הלבאנה לצנצנת.
נשמר במקרר בצנצנת סגורה היטב 3-5 ימים .
מגישים עם זעתר ושמן זית.
מערבבים עם עשבי תיבול ומלח גס
ומעבירים לחיתול
שומרים בצנצנת זכוכית במקרר
והנה הלבאנה מחזירה את השמן לפחית.....
רוצה לדעת כמה יש בכף של ממרחים ורטבים?
הספר 365 יום בלי תירוצים, מביא לך משוואות מאכלים וגם
מעל 100 מתכונים ועוד המון טיפים ומידע.
לכל הפרטים על הספר לחצ/י כאן או על התמונה
אשמח לכל תגובה או שאלה,
הכנתם ? אשמח לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.
כל שיתוף אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות
רוצים לראות מה קורה אצלי במטבח?
לקבל המון טיפים קלים ובריאים
מזמינה אתכם לאינסטגרם שלי– כאן.
יש לכם פייסבוק? אל תשכחו להצטרף לקבוצת הבישול הבריאה שלי
אהבתם את המתכון? שתפו בלחיצה על האייקונים של הרשתות החברתיות או אייקון השיתוף
ความคิดเห็น