top of page

בלחיצה  על ה 3 נקודות

תמונת הסופר/תליאורה חוברה

כרובית שלמה בתנור ברוטב יוגורט

עודכן: 27 במרץ 2023


כרובית שלמה בתנור ברוטב יוגורט

צילום - עודד חוברה


אין כמו כרובית... וכאן היא מוגשת במלוא הדרה למרכז השולחן ונחתכת לעייני הסועדים



10 מנות 35 קלוריות למנה

החומרים:

  • כרובית גדולה שטופה , בשלמותה!

  • מלח גס לתיבול

החומרים לרוטב -

  • 500 מ" יוגורט לשתיה אפשר בקר או עיזים

  • כף שמן זית מאיכות מעולה

  • חצי כפית כמון

  • חצי כפית כורכום

  • חצי כפית פפריקה מתוקה

  • 1/3 כוס עשבי תיבול טריים קצוצים שאתם אוהבים אפשר לשלב - פטרוזיליה, כוסברה, טימין, וכו'

  • 2 שיני שום כתושות

  • מלח גס ופלפל שחור לפי הטעם

אופן ההכנה: מערבבים את חומרי הרוטב . חולטים את הכרובית בסיר גדול עם מים רותחים כ - 10 דקות (לאחר הרתיחה),

עד שהכרובית מתרככת. מעבירים אותה למסננת להגרת הנוזלים.

מצננים מעט ומתבלים במלח גס מחממים תנור ל – 180 מעלות.

מעבירים את הכרובית לקערה גדולה כשהחלק העגול כלפי מטה.

שופכים מהרוטב לתוך הכרובית כך שהוא יכנס בין הפרחים

מעבירים את הכרובית לתבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה , כשהחלק העגול כלפי מעלה

שופכים מהרוטב מעל הכרובית ומשאירים עוד מעט להמשך האפיה. אופים כ – 40 - 50 דקות עד שהפרחים מזהיבים קלות.

תוך כדי אפיה שופכים מידי פעם מהרוטב שנשאר מגישים חם או קר. נשמר במקרר עוד יומיים אם נשאר משהו.....



 

רוצים שגם הילדים שלכם יאכלו כרובית?

בואו להכיר ביחד עם הילדים את פודי הגמד הקוסם שילמד אותם לאכול בחמישה צבעים.

כל הפרטים בלחיצה כאן או על התמונה



 

אשמח לכל תגובה או שאלה,

הכנתם ? אשמח לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.

כל שיתוף אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות


רוצים לראות מה קורה אצלי במטבח?

לקבל המון טיפים קלים ובריאים

מזמינה אתכם לאינסטגרם שלי– כאן.


יש לכם פייסבוק? אל תשכחו להצטרף לקבוצת הבישול הבריאה שלי


אהבתם את המתכון? שתפו בלחיצה על האייקונים של הרשתות החברתיות או אייקון השיתוף



 

אל תספספו אף מתכון בריא


פוסטים קשורים

הצג הכול

コメント

5つ星のうち0と評価されています。
まだ評価がありません

評価を追加

שתפו את המתכון עם אחרים

עוד מוצרים בריאים במיוחד בשבילך

bottom of page