צילום - עודד חוברה
נשנוש טעים ובריא בכלום קלוריות והמון טעם. אפשר להוסיף לארוחת צהריים על תקן מחלקת הירקות או בארוחת ערב חורפית במקום סלט כשמתחשק ירק חם. אפשר לבחור בירקות טריים ואם ממש ממהרים גם קפואים זה בסדר גמור. חשוב להקפיד על חרדל וחומץ מאיכות טובה כי זה מה שעושה את הטעם! ועוד טיפ – הירקות מתכווצים באפיה ולכן גם אם נראה לכם שהכנתם כמות גדולה היא תתחסל במהירות.
10 מנות 40 קלוריות למנה
החומרים:
כרובית גדולה שטופה וחתוכה לפרחים או שקית (800 גרם) כרובית קפואה שהופשרה
2 ראשי ברוקולי חתוכים לפרחים או שקית (800 גרם)ברוקולי קפוא שהופשר לרוטב -
2 כפות שמן זית
15-20 עלי בזיליקום קצוצים
חופן פטרוזיליה קצוצה
2 כפות חרדל דיז'ון מאיכות טובה
2 שיני שום כתושות
1/2 כוס חומץ בלסמי מאיכות טובה
כפית מלח גס
מעט פלפל שחור גרוס גס (לא חובה)
אופן ההכנה: מערבבים את חומרי הרוטב בשייקר או בצנצנת סגורה היטב. בקערה גדולה מערבבים את הרוטב עם פרחי הירקות.
מפזרים את פרחי הברוקולי והכרובית בתבנית מרופדת בנייר אפיה בשכבה אחת (יתכן שתזדקקו ל-2 תבניות). מחממים תנור ל-180 מעלות. אם בוחרים לאפות את 2 התבניות ביחד מכוונים את התנור למצב טורבו. אופים כ-20 דקות עד שהפרחים מזהיבים קלות. מגישים חם או קר. נשמר במקרר עוד יומיים (אם נשאר משהו...).
רוצים עוד מתכונים כאלה? וגם המון תפריטים לכל ימי השנה?
הכירו את הספר 365 יום בלי תירוצים
בלחיצה כאן או לרכישה מיידית
אשמח לכל תגובה או שאלה,
הכנתם ? אשמח לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.
כל שיתוף אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות
רוצים לראות מה קורה אצלי במטבח?
לקבל המון טיפים קלים ובריאים
מזמינה אתכם לאינסטגרם שלי– כאן.
יש לכם פייסבוק? אל תשכחו להצטרף לקבוצת הבישול הבריאה שלי
אהבתם את המתכון? שתפו בלחיצה על האייקונים של הרשתות החברתיות או אייקון השיתוף
Comments