נשנוש טעים ובריא בכלום קלוריות עם צבע סגול נהדר שצובע,
את הכרובית ואת הבריאות
מתאים להגיש עם אורז ודג או עוף טיקה. אפשר לבחור בכרובית טריה ואם ממש ממהרים גם קפואה זה בסדר גמור. ועוד טיפ – הכרובית מתכווצת באפיה ולכן גם אם נראה לכם שהכנתם כמות גדולה היא תתחסל במהירות....
8 מנות / 85 קלוריות למנה
החומרים:
כרובית גדולה שטופה וחתוכה לפרחים או שקית (800 גרם) כרובית קפואה שהופשרה
1/2 כוס שמיר קצוץ
3 בצלים ירוקים, קצוצים כולל החלק הלבן לטחינה סלק:
1/2 כוס טחינה משומשום מלא
1 כוס מי סלק (אפשר לקנות סלק בוואקום ולהשתמש במים או לבשל סלק ולהשתמש במי הבישול)
מיץ מ-1/2 לימון
מלח ופלפל לפי הטעם
2 שיני שום כתושות
אופן ההכנה:
הטחינה: מערבבים את כל מרכיביה עד שנוצרת בלילה סמיכה ואחידה.
טועמים ומתקנים את התיבול והסמיכות לפי הטעם האישי.
מחממים את התנור ל-180 מעלות, משמנים קלות תבנית פיירקס.
אם משתמשים בכרובית קפואה, מפשירים את הכרובית במסננת ומפרקים לפרחים קטנים. אם משתמשים בכרובית טריה, מבשלים כ-15 דקות במים רותחים עד לריכוך חלקי.
מסדרים את פרחי הכרובית בתבנית מרופדת בנייר אפיה בשכבה אחת.
זורים מעל את השמיר והבצל הירוק.
יוצקים מעל הכרובית את הטחינה עד לכיסוי מקסימלי.
אפשר לערבב בתוך התבנית עצמה כדי להגיע לציפוי טוב יותר.
אופים כ-30 דקות עד שהכרובית מזהיבה מעט. מגישים חם או קר.
נשמר במקרר עוד יומיים אם נשאר משהו.....
רוצה לדעת איך אפשר לחזור לשגרה,
לרדת במשקל בקלות,
גם אם הימים לא כל כך קלים ?
אני מזמינה אותך להכיר את תוכנית האון ליין שלי -
חוזרת לשגרה - חוזרת לגזרה
כל הפרטים בלחיצה כאן או על התמונה
אשמח לכל תגובה או שאלה,
הכנתם ? אשמח לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.
כל שיתוף אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות
רוצים לראות מה קורה אצלי במטבח?
לקבל המון טיפים קלים ובריאים
מזמינה אתכם לאינסטגרם שלי– כאן.
יש לכם פייסבוק? אל תשכחו להצטרף לקבוצת הבישול הבריאה שלי
אהבתם את המתכון? שתפו בלחיצה על האייקונים של הרשתות החברתיות או אייקון השיתוף
תודה רבה