כעך מושלם לאירוח, שמשתלב בטרנד ה"עתיר חלבון"
וזו דרך ממש נחמדה להפוך את המנה הפחמימתית הזו לעשירה בחלבון.
לכן הוא מתאים גם לאחר אימון. ומצויין לארוחה קלילה ביחד עם סלט מרענן
עשבי תיבול מוסיפים עוד טאץ' נוסף, של טעמים.
את הבצק אפשר להכין במעבד מזון או ללוש ביד
6 כעכים בינוניים - 11.5 גרם חלבון ו - 230 קלוריות למנה החומרים:
החומרים לבצק:
170 גרם קמח רגיל - כוס ושליש
150 גרם כוסות קמח מלא מכל סוג כמו קמח חיטה מלא, קמח כוסמין וכו'- כוס ושליש
אפשר במקום 2 הקמחים האלה 300 גרם של קמח 80% (שמכיל 80% קמח מלא)
2 גביעים יוגורט 1.5% שומן - 20 גרם חלבון בגביע (200 מ"ל כל גביע)
2 שקיקים - 20 גרם אבקת אפיה
כפית עשבי תיבול מיובשים - מה שאוהבים- רוזמרין , טימין, וכו'.
אפשר גם עשבי תיבול טריים קצוצים, בצל ירוק, צנוברים, וכו'
כפית מלח
לקישוט:
ביצה טרופה , גרעיני חמניה, קצח, מלח גס, שומשום מלא
אופן ההכנה: מחממים תנור ל - 180 מעלות
בקערת מערבל עם וו לישת בצק, או ביד, לשים את כל שאר חומרי הבצק,
מעבדים עד שנוצר בצק נעים מאוד למגע וקל לעבודה.
לשים את הבצק על משטח מקומח ואם הוא דביק מוספים מעט קמח.
מחלקים את הבצק ל - 6.
מכל חלק מגלגלים "נקניק עבה.
סוגרים את הנקניק לצורת כעך.
מניחים את הכעכים בתבנית שרופדה בנייר אפיה.
מורחים בביצה טרופה.
מפזרים מלח גס, גרעיני חמניה, קצח , אפשר גם שומשום ומה שאוהבים
אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות כ 40 - 45 דקות עד שהכעכים מזהיבים.
מגישים מיד.
טעים גם אחר כך, אם נשאר משהו.....
רוצה להצטרף לתוכנית און ליין נפלאה
חוזרת לשגרה - חוזרת לגזרה ?
כל הפרטים בלחיצה כאן או על התמונה
או לרכישה מיידית
אשמח לכל תגובה או שאלה,
הכנתם ? אשמח לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.
כל שיתוף אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות
רוצים לראות מה קורה אצלי במטבח?
לקבל המון טיפים קלים ובריאים
מזמינה אתכם לאינסטגרם שלי– כאן.
יש לכם פייסבוק? אל תשכחו להצטרף לקבוצת הבישול הבריאה שלי
אהבתם את המתכון? שתפו בלחיצה על האייקונים של הרשתות החברתיות או אייקון השיתוף
Comments