כוסמת ירוקה (בניגוד לאחותה החומה) היא לא קלויה,
ולכן הערכים התזונתיים גבוהים יותר.
זו פחמימה בריאה ומשביעה וללא גלוטן
ניתן לבשל אותה או להשרות
להנביט אותה, לייצר ממנה כוסמת תפוחה (בוקיניז)
ואפשר להכין המון מטעמים מהקמח שלה.
עוד יתרון שיש לה (מבחינתי לפחות), זה שאין לה את הריח האופייני החזק של כוסמת חומה.
שאני באופן אישי ממש לא אוהבת.
5 עובדות שלא ידעתם על כוסמת - הסרטון מהעמוד של ליאורה חוברה ב XNET
6 מנות, 80 קלוריות למנה
החומרים:
כוס כוסמת ירוקה שטופה היטב במסננת
בצל קלוף וחתוך לקוביות
2 שיני שוםפ פרוסות
חבילת עלי תרד בייבי טריים או 400 גרם תרד קפוא שהופשר
חופן עלי קיי או רוקט
עשבי תיבול ירוקים שאוהבים - בזיליקום, טימין וכו
4 כפות פטרוזיליה וכוסברה (לא חובה) קצוצות
מיץ מלימון טרי
2 כוסות מים רותחים או ציר מרק ירקות ממרק ירקות שנשאר או שהכנתם מכפית אבקת מרק ירקות (רצוי אורגני) שהומס בכוס מים רותחים
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה: מסננים את הכוסמת. בסוטאז גדול, נון סטיק מאדים את הבצל ללא שמן עד הזהבה.
מוסיפים את שאר הירקות והעלים, מאדים כמה דק עד שהנפח מצטמצם
מוסיפים את הכוסמת, מערבבים היטב כמה דקות.
מוסיפים מים רותחים או מרק ירקות מיץ לימון, ותבלינים ומערבבים היטב.
מביאים לרתיחה. מערבבים שוב.
מנמיכים את האש
ומבשלים עד שכל המים נספגים בכוסמת.
משאירים עוד 15 דקות בסיר מכוסה.
מגישים חם
מנסים לאכול בריא ובכל זאת לא מצליחים לרדת במשקל?
כדאי לכם להכיר את קיט צמחי המרפא
LIGHT & SLIM
שיעזור לך בירידה במשקל.
כל הפרטים ורכישה
אשמח לכל תגובה או שאלה,
הכנתם ? אשמח לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.
כל שיתוף אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות
רוצים לראות מה קורה אצלי במטבח?
לקבל המון טיפים קלים ובריאים
מזמינה אתכם לאינסטגרם שלי– כאן.
יש לכם פייסבוק? אל תשכחו להצטרף לקבוצת הבישול הבריאה שלי
אהבתם את המתכון? שתפו בלחיצה על האייקונים של הרשתות החברתיות או אייקון השיתוף
תגובות