אנטיפסטי... קצת אחרת.. ירקות שורש בתנור בניחוח מזרח רחוק
מנה מחממת וטעימה שמתאימה תמיד!
ממולץ להגיש מעל אורז לארוחה צמחונית טבעונית מושלמת!
8 מנות 50 קלוריות למנה
החומרים:
1 בצל סגול גדול (או שניים קטנים), חתוך לרצועות עבות
10 בצלצלי שאלוט
2 עגובניות חתוכות לרבעים
2 פלפלים באיזה צבע שאוהים חתוכים למקלות לאורך
כרישה, רק החלק הלבן, חתוכה למקלות באורך 2 -3 - ס"מ
ראש ברוקולי, חתוך לפרחים
2 ראשי שומר חתוכים לרבעים או שמיניות ( תלוי בגודל)
2 גזרים, חתוכים לעיגולים (אפשר להחליף בירק אחר עם רוצים לשלב עם דיאטה ללא פחמימות)
4 זוקיני פרוסים למקלות
2 ראשי שום שלמים חצויים לרוחב
אופציונלי לאוהבי החריפות- פלפל אדום חריף, חתוך לפרוסות דקות או קצוץ
החומרים לרוטב:
1 חתיכת ג׳ינג׳ר בגודל 3-4 סמ, קלופה וכתושה/ קצוצה
1 כף רוטב צילי מתוק איכותי
2 כף דבש או סילאן לטבעונים או 2 שקיות ממתיק עם עדיפות לסטיביה לסכרתיים
3 כפות רוטב סויה מתוקה (אפשר תמרי לנמנעים מגלוטן) או רגילה לסכרתיים
2 כפות מירין
2 כפות חומץ יין אורז
4 כפות קטשופ איכותי ( רצוי אורגני)
2 כפות רוטב אסייאתי פונזי לימון ( לא חובה אבל נותן טאץ' מעניין)
4 כפות מים
קורט מלח גס ופלפל
לקישוט:
גבעולי טימין
אופן הכנה:
מחממים תנור ל180 מעלות.
מערבבים את כל חומרי הרוטב בקערה גדולה.
מוסיפים תא כל הירקות לתערובת הרוטב.
מערבבים היטב
מעבירים לתבנית עמוקה מרופדת בנייר אפיה.
מפזרים ענפי טימין.
צולים כ - 40 - 50 דקות עד שהירקות נמתרככים אבל שומרים על נוקשות מסוימת.
אפשר להגיש מעל אורז.
רוצים עוד מתכונים כאלה? וגם המון תפריטים לכל ימי השנה?
הכירו את הספר 365 יום בלי תירוצים, בלחיצה כאן או על התמונה
אשמח לכל תגובה או שאלה,
הכנתם ? אשמח לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.
כל שיתוף אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות
רוצים לראות מה קורה אצלי במטבח?
לקבל המון טיפים קלים ובריאים
מזמינה אתכם לאינסטגרם שלי– כאן.
יש לכם פייסבוק? אל תשכחו להצטרף לקבוצת הבישול הבריאה שלי
אהבתם את המתכון? שתפו בלחיצה על האייקונים של הרשתות החברתיות או אייקון השיתוף
Comments