אנטיפסטי בניחוח תפוזים חורפי.
מנה מחממת וטעימה שמתאימה תמיד!
ללא גלוטן, ללא סוכר וללא שמן.
ממולץ להגיש מעל אורז או בורגול לארוחה צמחונית טבעונית מושלמת!
גרסה עם יין אדום ופטה
8 מנות 50 קלוריות למנה
החומרים:
1 בצל רגיל או סגול גדול (או שניים קטנים), חתוך לרצועות עבות
2 - 3 סלקים קלופים ופרוסים
2 עגבניות חתוכות לרבעים
2 ראשי שום שלמים חצויים לרוחב
2 תפוזים למיץ או חצי כוס יין אדום
2 תפוזים פרוסים לפרוסות
ומשלב זה אפשר לשים כל או חלק ממה שכתוב כאן לפי מה שיש בבית או מה שאוהבים
2 פלפלים באיזה צבע שאוהבים חתוכים למקלות לאורך
כרישה, רק החלק הלבן, חתוכה למקלות באורך 2 -3 - ס"מ
ראש ברוקולי, חתוך לפרחים
2 ראשי שומר חתוכים לרבעים או שמיניות ( תלוי בגודל)
2 גזרים, חתוכים לעיגולים
4 זוקיני פרוסים למקלות
לגיוון 100 גרם פטה 5 חתוכה ביד
אופציונלי לאוהבי החריפות- פלפל אדום חריף, חתוך לפרוסות דקות או קצוץ
החומרים לתיבול:
עלי רוזמרין - רצוי טריים
אורגנו מיובש או טרי
כפית תפפריקה מתוקה
כפית עלי מרווה מיובשים או כף טריים
סומק - לא חובה
3 -4 - ענפי טימין
פטרוזיליה / כוסברה או גם וגם קצוצות
מלח גס
פלפל שחור גרוס טרי
לקישוט:
10 אגוזי מלך חצויים
אופן הכנה:
מחממים תנור ל180 מעלות.
מערבבים את כל חומרי התיבול (למעט מלח) בקערה גדולה.
מוסיפים את כל הירקות לתערובת התיבול.
מערבבים היטב
מעבירים לתבנית עמוקה מרופדת בנייר אפיה.
מעל מניחים פרוסות משני תפוזים.
שופכים מעל את מיץ התפוזים או היין.
מכסים את התבנית.
צולים כ - 40 - 50 דקות עד שהירקות נמתרככים אבל שומרים על נוקשות מסוימת.
מסירים את הכיסוי, מעבירים למצב גריל,
מפזרים מעל אגוזי מלך ו/ או פטה
וצולים עוד 10 דקות.
אפשר להגיש מעל אורז או בורגול.
רוצים עוד מתכונים כאלה? וגם המון תפריטים לכל ימי השנה?
הכירו את הספר 365 יום בלי תירוצים, בלחיצה כאן או על התמונה
אשמח לכל תגובה או שאלה,
הכנתם ? אשמח לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.
כל שיתוף אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות
רוצים לראות מה קורה אצלי במטבח?
לקבל המון טיפים קלים ובריאים
מזמינה אתכם לאינסטגרם שלי– כאן.
יש לכם פייסבוק? אל תשכחו להצטרף לקבוצת הבישול הבריאה שלי
אהבתם את המתכון? שתפו בלחיצה על האייקונים של הרשתות החברתיות או אייקון השיתוף
Comments