וידאו - ענבר חוברה | מוסיקה - בלקן ביט בוקס
צילום - ענבר חוברה
אטריות אורז הם דרך נפלאה לאכול אטריות לרגישים לגלוטן ובאופן כללי להרגשת שובע לא כבדה מידי כמו פסטה.
הפעם נעשה שימוש בפרח מאוד מיוחד שנקרא פרח אפונת הפרפר, זהו פרח כחול שיש לו סגולות מרפא אין ספור, בניהן גם תורם לראייה ולאיכות השיער! (אפשר לקרוא יותר בכתבה המלאה על כל מזונות העל והפיגמנטים הטבעיים). תרבויות עתיקות כבר השתמשו בו כדי לצבוע את האוכל, הבגדים וכן גם את האמנות שלהם.
הקסם המיוחד בפרח אפונת הפרפר הוא שכשהוא בא במגע עם חומצה כלשהי הוא נהפך וורוד-סגול!
ולכן - הנה מתכון מהמם להכין נודלס יוניקורן - ביחד עם הצעת הגשה ירקות ופלאפלים סלק בריאים!
אפשר כמובן לבחור צבע אחר ממגוון צבעי הסופר פוד הטבעיים כדי לצבוע את הנודלס שלכם!
החומרים:
200 גרם אטריות אורז
1 ליטר מים (רצוי מינרליים)
500 גרם ירקות אהובים כדי להכין ירקות מוקפצים
(אני בחרתי - ברוקולי, קישוא, אפונת שלג, נבטים סיניים, פטריות אוייסטר, קייל ותרד)
ירקות טריים אהובים
(אני בחרתי כרוב סגול וקישוא צהוב)
10-12 פלאפל סלק
(2-3 לכל אחד, אפשר לשנות לחלבון או סמי חלבון אחר או כל דבר אחר שאוהבים)
לצבע -
1 כף אבקת פרח אפונת הפרפר (או יותר אם רוצים צבע יותר כהה)
1 ליים
לרוטב -
1/4 כוס טחינה גולמית
2 כפות מיץ לימון
2 כפות מים (רצוי מינרליים)
1 כף רוטב סויה
1/2 ס"מ חתיכת שורש ג׳ינג׳ר טרי
1/2 כפית אבקת שום או שן שום אחת
1/2 - 1 כפית אבקת צ׳ילי או רוטב חריף (אופציונלי)
אופן ההכנה:
מכינים את הרוטב -
מעבדים את כל המרכיבים בבלנדר (אפשר להכפיל את הכמות אם רוצים יותר רוטב).
מכינים את הירקות -
חותכים את הירקות הטריים ומניחים בצד.
מחממים מחבת נון סטיק גדולה, כשהיא רותחת מוסיפים את הבצל והשום אם בחרתם להשתמש, אחרי דקהמוסיפים חומץ תפוחים ומערבבים בעזרת כף עץ עד שמזהיב. לאחר מכן מוסיפים את שאר הירקות שבחרתםעל פי סדר הבישול.
מכינים את הנודלס -
בסיר גדול, מחממים ליטר מים עם כף אבקת פרח אפונת הפרפר עד רתיחה, מוסיפים את אטריות האורז, מנמיכים את האש ומבשלים כמספר הדקות שמוזכרות על גבי האריזה (בדרך כלל 2-3 דקות).
כשמוכן, מכבים את האש ומסננים את האטריות (אפשר להוסיף 2-3 טיפות שמן שומשום לטעם וכדי לשמורעל האטריות נפרדות).
מסדרים בקערות, אטריות, ירקות מוקפצים, ירקות נאים ו2-3 פלאפלים לכל קערה.
סוחטים ליים מעל האטריות, כדי ליצור את אפקט היוניקורן, ובעזרת מזלג מערבבים קלות את האטריות (לאיותר מידי כדי שלא לגמרי יתערבבו הצבעים).
מזגגים את הרוטב מעל, ומגישים.
כתבה זו היא חלק מפרוייקט ״איך לצבוע את האוכל שלכם עם סופר פודס״
שיתוף פעולה ענקי עם ענבר חוברה ומגזין X-net
ענבר חוברה
בלוגרית של לייפסטייל, טיולים ואוכל
הפקה, מתכונים, כתיבה, סגנון (סטיילינג) וצילום
ליאורה חוברה
דיאטנית קלינית .MSc רפואה סינית וצמחים, ומאסטר NLP לבריאות והרזיה
ערכים תזונתיים ומידע מקצועי אודות הצבעים השונים באוכל
דרק סימפסון
צלם
צילום, וסגנון (סטיילינג)
Rawnice
אבקות סופר פוד
רויאל באלי סרמיקס
כלי קרמיקה
מגזין X-net
עוד מתכונים בסדרה
רוצים שגם הילדים שלכם יאכלו ב5 צבעים?
בואו להכיר ביחד עם הילדים את פודי הגמד הקוסם שילמד אותם לאכול בחמישה צבעים.
כל הפרטים בלחיצה כאן או על התמונה
אשמח לכל תגובה או שאלה,
הכנתם ? אשמח לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.
כל שיתוף אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות
רוצים לראות מה קורה אצלי במטבח?
לקבל המון טיפים קלים ובריאים
מזמינה אתכם לאינסטגרם שלי– כאן.
יש לכם פייסבוק? אל תשכחו להצטרף לקבוצת הבישול הבריאה שלי
אהבתם את המתכון? שתפו בלחיצה על האייקונים של הרשתות החברתיות או אייקון השיתוף
Comments