גרסה דיאטטית לפשטידת תפוחי האדמה הספרדית, מבלי להתפשר על הטעם המשגע.
בטיול המשפחתי האחרון לספרד פגשתי את פשטידת תפוחי האדמה הזו בכל מקום. הספרדים מתים עליה ומגישים אותה במסעדות, בתי קפה ואפילו מוכרים אותה מצוננת במקררי הסופר. בקורדובה מצאתי ספרדי שמתמחה בלהכין את הטורטיה דה פטטס הכי גבוהה.
בקיצור נדלקתי על הטורטיה הזו ואחרי חיפוש
והשוואת מתכונים באינטרנט גיליתי שיש שם טיגון קשה ועמוק.
זה כמובן לא שבר את רוחי הדיאטנית , ולכן הקדשתי בוקר של ניסיונות וקבוצת טועמים אוהבי תפוחי אדמה להפיק עבורכם את הגרסה הדיאטטית
(ובאמת שטעימה באותה מיד ) שגם מתאימה לחנוכה וגם לכל השנה.
8 מנות גדולות 82 קלוריות למנה (מנה = תפוח אדמה)
החומרים:
6 תפוחי אדמה בינוניים או 10 קטנים רצוי עם קליפה אדומה ( אבל לא חובה)
כפית מלח
2 בצלים בינוניים קלופים וחתוכים לקוביות
3 כפות שמן
6 ביצים
מלח, פלפל שחור וגם עשבי תיבול מיובשים כמו רוזמרין, טימין וכו' אם אתם אוהבים לפי הטעם האישי שלכם (הספרדים שמים רק מלח ופלפל אבל לדעתי זה יותר טעים עם עשבי תיבול)
להגשה
סלט, גבינות , יוגורט
אופן ההכנה:
קולפים את תפוחי האדמה.
חוצים כ"א לחצי. מהחצי פורסים פרוסות לאורך בעובי של 2 - -3 מ"מ
ואותן חותכים ל2 – 4 תלוי בגודל תפוח האדמה. צריכות להתקבל פרוסות דקות בגודל של 2 על 2 או 3 על 3. מערבבים את פרוסות תפוחי האדמה עם כפית מלח ומעמידים במסננת לחצי שעה.
שוטפים היטב ומיבשים. בסוטז או סיר רחב, נון סטיק, מחממים 2 כפות שמן,
מוסיפים את הבצל ומאדים עד שמזהיב.מוסיפים את תפוחי האדמה ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהם מתרככים ומזהיבים עד משחימים, כ 10 – 20 דקות.
מקררים מעט. חשוב לערבב מידי פעם מכיוון שאנחנו חוסכים כאן בשמן,צריך קצת יותר לעבוד....
בקערה נפרדת טורפים את הביצים ומוסיפים להן את המלח, פלפל ועשבי התיבול.
מוסיפים את תפוחי האדמה והבצל.
מחממים במחבת גדולה נון סטיק כף שמן, על אש גבוהה מוסיפים את התערובת ומשטחים. מחכים 5 דקות. מנמיכים את האש ומבשלים עוד 10 דקות. בשלב זה החלק התחתון אמור להיות שחום. אם הוא עדין לא שחום אז יש לבשל עוד עד שישחים. בודקים בעזרת סכין כהה. ובעזרתה דואגים שכל החלק התחתון יפרד בקלות מהמחבת. ואז יש להפוך את הטורטיה.
את ההיפוךך ניתן לעשות ב – 2 צורות –
1. מניחים את המחבת צלחת שגדולה מקוטר המחבת. הופכים את המחבת על הצלחת , מחזירים את המחבת לאש ומחליקים בעדינות את הטורטיה בחזרה כשהצד השחום כפי מעלה. מבשלים עוד כ – 10 דקות עד שהחלק העליון שחום וברור שכל הביצים מבושלות היטב
2. אם זו מחבת שניתן להכניס לתנור, מעבירים את המחבת לתנור על מצב גריל, 200 מעלות, ואופים עד שהחלק העליון שחום וברור שכל הביצים מבושלות היטב
מגישים חם או בטמפרטורת החדר. אפשר עם יוגורט או סלט. הספרדים חותכים כמו עוגה למשולשים נשמר במקרר יום עד יומיים.
בא לך גם לבשל טעים וגם לשמור על הבריאות ועל המשקל?
את מרגישה שאי אפשר גם להנות מאוכל וגם מגוף חטוב?
מנסיוני אלה פרדיגמות, שגורמות לנשים רבות להתיאש, להרים ידיים ולאבד את האמון במסוגלות של עצמן.
אם את מרגישה שאני מדברת אלייך עכשיו, אני רוצה לספר לך
שלאחר שנים של חיפוש אחרי המוצר המושלם, סוף סוף מצאתי את הפתרון שאני ממש אוהבת
ומרגישה שהוא מתחבר לשליחות שלי בעולם.
מועדון נשי - חודשי, שיתן לך כל מה שאת זקוקה לו,
כדי לרדת במשקל ולשמור עליו.
לתמיד !
אני מזמינה אותך להכיר את מועדון 365 BALANCE שלך ואיתך
המועדון שעוטף אותך 365 יום בשנה - ו - 360 מעלות כדי לתת לך במקום אחד
כל מה שאת צריכה כדי לרדת במשקל ולשמור עליו לתמיד.
ירידה במשקל / שמירה על משקל היעד (מה שמתאים לך)
ליווי ותמיכה אישי - קבוצתי
טכניקות רוגע ו- NLP
מדריכים עמוסים בידע ומתכונים מעולים
הרצאות בלייב
אתגרים לחיזוק המחויבות שלך לעצמך
תמיכה יומיומית ע"י ליאורה חוברה בקבוצת וואצאפ סגורה לחברות המועדון בלבד
טיפים, השראה ומוטיבציה
ועכשיו במבצע לזמן מוגבל
חודש ראשון ב- 10 ש"ח !
וההמשך במנוי חודשי ללא התחייבות.
כל הפרטים בלחיצה כאן או על התמונה
אשמח לכל תגובה או שאלה,
הכנתם ? אשמח לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.
כל שיתוף אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות
רוצים לראות מה קורה אצלי במטבח?
לקבל המון טיפים קלים ובריאים
מזמינה אתכם לאינסטגרם שלי– כאן.
יש לכם פייסבוק? אל תשכחו להצטרף לקבוצת הבישול הבריאה שלי
אהבתם את המתכון? שתפו בלחיצה על האייקונים של הרשתות החברתיות או אייקון השיתוף
Comments