top of page

בלחיצה  על ה 3 נקודות

תמונת הסופר/תליאורה חוברה

חרמזלאך בטטה ועשבי תיבול

עודכן: 25 בספט׳


חרמזלאך בטטה ועשבי תיבול


אחד ממאכלי ילדותי הזכורים לטוב מפסח הוא החרמזלאך שהוא בעצם כינוי אידישאי ללביבה פסחית מבוססת על ביצים ותפוחי אדמה.

כשהחלטתי להכניס את המתכון המשפחתי הסודי לאתר בדקתי גם אם מצאו לה בנתיים שם בעברית והאמת היא שמה שמצאתי לא ממש נפלא בעיניי – בעברית קרואים לה חמיטה !

אז אני נשארת עם החרמזלאך ומיד מגיע המתכון שעבר במטבחי קצת שדרוג עם עשבי תיבול ובטטה. ואז הבנתי שהיא גם ממש מתאימה לחנוכה

(למרות שלא ממש ברור לי מה היתה חושבת על השדרוג הזה סבתי מינה ז"ל).


12 לביבות, 85 קלוריות ללביבה

החומרים:

  • 4 תפוחי אדמה גדולים / 2 תפוחי אדמה גדולים ובטטה אחת בינונית (מה שמשדרג בריאותית)

  • כף חמאה (אפשר להחליף ברבע כוס חלב)

  • 3-4 ביצים

  • 4 כפות קמח מצה (לפעמים דרושה כמות מעט גדולה יותר). לא בפסח, מומלץ להכין עם סובין שיבולת שועל

  • מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם

  • גיוונים – פטרוזיליה, שמיר, פרג, קצח, שומשום, בצל ירוק, עירית

  • תרסיס שמן לטיגון

אופן ההכנה: הכנת חרמזלאך

1. קולפים את תפוחי האדמה והבטטה, חותכים לרבעים ומבשלים בסיר עם מעט מלח עד שמתרככים.

2. מכינים מתפוחי האדמה והבטטה פירה בתוספת כף חמאה (או רבע כוס חלב) ומצננים.

3. מוסיפים לפירה 3 ביצים ואת קמח המצה (או סובין שיבולת שועל) ומערבבים היטב עד שנוצר מעין בצק שהוא די יבש כדי שיהיה אפשר להכין ממנו לביבות.

אם הבצק דביק מידי מוסיפים עוד קמח מצה.

אם הוא יבש מידי, מוסיפים עוד ביצה.

4. מוסיפים מלח ואת עשבי התיבול או גיוון אחר לפי טעמכם. את עשבי התיבול יש לקצוץ דק.

5. משמנים מחבת גדולה במעט מאוד שמן בעזרת מרסס או מברשת סיליקון או נייר פרגמנט. רצוי לבחור מחבת מצופה בטפלון.

6. מחממים את המחבת היטב, מכינים מהעיסה לביבות בעזרת כף ומעבירים למחבת.

7. מטגנים עד שמזהיב בצד אחד ואז הופכים לצד השני וגם אותו מטגנים עד שמזהיב.

מגישים חם, מיד.


 

מאוהב.ת במאכלי הפסח?

אז אחרי שלימדתי אותך להכין חרמזרלאך קצת פחות משמינים,

אני מצטערת לבאס אותך,

אבל כל מאכלי הפסח עמוסים בקלוריות ובשומן.

זה נובע בעיקר מהעובדה ששקדים וקוקוס מחליפים קמח רגיל.

יש המון מצות וטיגונים ובסה"כ

יש בהם המון יותר שומן וקלוריות.

אז אם את.ה רוצה עוד עזרה עם פסח וכל המתוקים והפחמימות שלו,

 אם לא בא לך לעלות במשקל בחג הזה,

אני לגמריי מבינה אותך.

וזו הסיבה שכבר ב - 2017 יצרתי את קיט פסח קל על המשקל,

 שנועד לעזור לך לעבור את פסח בצורה בריאה,

עם אכילה מתונה ומאוזנת, ובלי להישאב ללופ האינסופי של פחמימות ועוד פחמימות.

אז מה יש בקיט ואיך זה עוזר לך?

הקיט מכיל כמוסות וחליטה המורכבות

מפורמולות המשלבות סה"כ 15 צמחי מרפא,

שנרקחו לפי הרפואה הסינית והמערבית,

שיעזרו לך להתמודד עם החשק לפחמימות ומתוקים שמאפיינים כל כך את פסח - 

שילוב צמחי המרפא שבקיט, תורם לתחושת שובע,

הפחתת הצורך במתוקים ופחמימות,

פירוק קל יותר של רקמת השומן ושיפור המטבוליזם.

באמצעות הקיט תוכל.י לעבור את  החג בלי לעלות במשקל ואפילו תוכל.י לרזות - 

כי הקיט מכיל לא רק את הכמוסות והחליטה אלא גם בונוסים נוספים שיעזרו לך לרדת במשקל:

·       מדריך - מה ישתנה הלילה הזה - טיפים ומתכונים כדי לעבור את החג הזה, בלי עליה במשקל המדריך מכיל המון טיפים ומתכונים, שיעזרו לך לעבור פסח בריא ללא עלייה במשקל

·       תפריט הרזיה יומי מאוזן לאשה ולגבר המשלב אכילה בריאה עם כמוסות צמחי המרפאוכיוון שפסח זה לא רק מצות אלא גם נקיון, הוספתי את:

·       מדריך טבעי שזה נקי - חג נקי ממרכיבים טבעיים - לשמירה על העור וגם על הסביבה

·       פרחי סבון לבישום ארונות וחדרי רחצה

ובנוסף לכל אלה תקבלי עוד חבילת בונוסים  בשווי 825 ש"ח


כל הפרטים ורכישה כאן



הכנתם?

אני רוצה לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.

אפשר לתייג אותי באינסטגרם .instagram.com/liorahoubara

 וגם בפייסבוק .facebook.com/liora.houbar.diet

שאלות, שיתופים, הצעות וכמובן צילומים אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות 👇🏽


פוסטים קשורים

הצג הכול

Comentários

Avaliado com 0 de 5 estrelas.
Ainda sem avaliações

Adicione uma avaliação

שתפו את המתכון עם אחרים

עוד מוצרים בריאים במיוחד בשבילך

bottom of page