צילום - עודד חוברה
ארוחה שלמה בתבנית- חלבון, פחמימה בריאה וירק – שילוב צבעים וטעמים
4 מנות, כל מנה חצי חזה עוף, 350 קלוריות למנה שהיא ארוחה שלמה החומרים:
2 חזות עוף שלמים - מבקשים מהקצב לנקות היטב משומן ועצמות ולחתוך כל חזה עוף ל – 2
2 בצלים חתוכים לקוביות
2 בטטות גדולות קלופות ופרוסת לעיגולים
1/2 שקית כרוב ניצנים קפוא
10 עגבניות שרי , רצוי תמר, חתוכות לחצי לאורך החומרים למשרה -
4 שיני שום כתושות
כף פפריקה
כף שמן
כפית כמון
חצי כפית מלח גס
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
100 גרם רסק עגבניות
כפית דבש
כוס מים מינרלים
אופן ההכנה: מערבבים היטב את כל חומרי המשרה. מחלקים את המשרה ל – 2 קערות גדולות.
בקערה אחת מוסיפים את הבצל, בטטות וכרוב ניצנים ומערבבים היטב.
בקערה שניה מוסיפים את חזות העוף ומערבבים היטב.
מחממים את התנור ל – 180 מעלות.
בתבנית חסינת חום מסדרים את תערובת הבטטות- כרוב ניצנים.
מעל מניחים את חזות העוף.
מפזרים את עגבניות השרי.
מעבירים לקערה אחת את כל מה שנשאר מהמשרה, מוסיפים לו את כוס המים מערבבים היטב.
שופכים את המים לתבנית כך שיגיעו לגובה הבטטות ולא יגיעו לגובה העוף.
אם יש צורך מוסיפים עוד מים.
מכסים במכסה מתאים לתבנית או בנייר כסף.
אופים שעה כשהתבנית מכוסה מורידים את הכיסוי ואופים עוד 25 דקות.
בודקים בעזרת סכין חדה, במקום הכי עבה של הנתח, שכל נתח חזה העוף לבן מבפנים.
אם החלק הפנימי עדין מעט ורוד מחזירים לתנור ואפים עוד 10 דקות. עד שכל הנתח לבן מבפנים.
מגישים מיד.
מגישים בכל מנה מכל הירקות בתנור ומעל חצי חזה עוף, או שפורסים את חזות העוף ומגישים מעל הירקות. חזה העוף טעים גם קר למחרת בכריך.
והנה מה שחושבת על המתכון אתי בן מאיר (תגובה בפייסבוק)
רוצה עוד מתכונים מצוינים, בריאים וטעימים שילוו אותך כל השנה?
הספר 365 יום בלי תירוצים, מביא מעל 100 מתכונים ועוד המון טיפים ומידע.
לכל הפרטים על הספר לחצ/י כאן או על התמונה
אשמח לכל תגובה או שאלה,
הכנתם ? אשמח לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.
כל שיתוף אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות
רוצים לראות מה קורה אצלי במטבח?
לקבל המון טיפים קלים ובריאים
מזמינה אתכם לאינסטגרם שלי– כאן.
יש לכם פייסבוק? אל תשכחו להצטרף לקבוצת הבישול הבריאה שלי
אהבתם את המתכון? שתפו בלחיצה על האייקונים של הרשתות החברתיות או אייקון השיתוף
Comments