כמי שאין לה זמן מיותר לבלות במטבח אבל לא מוכנה להתפשר על טעם ולא על בריאות,
אני מחפשת תמיד קיצורי דרך טעימים ובריאים.
וכך המצאתי את המרינדה הזו, תוך ניסיונות שונים.
במרינדה הזו אפשר להשתמש לתיבול טופו או טמפה(לצמחונים - טבעונים), חזה עוף, תוספת לקציצות כתיבול,
בקיצור - מכינים בצ'יק ומשדרגים טעם של כל מה שזז במטבח.
צנצנת מרינדה שמספיקה לקילו חזה עוף או קילו בשר טחון או קילו בשרים למנגל או קילו טופו/ טמפה החומרים:
½ צרור פטרוזיליה
½ צרור כוסברה
בצל קלוף חתוך לרבעים
עלים מ4 -5 – ענפי תימין (רק העלים)
10 עליו מרווה
חצי כוס עלי בזיליקום שטופים מופרדים מהגבעולים
5 שיני שום קלופות
2 כפות שמן זית
¼ כוס מיץ לימון
קליפת לימון מגוררת מלימון גדול או שניים קטנים
כפית מלח
½ כפית סומק
קורט פלפל שחור גרוס גס
אופן ההכנה: שמים את כל החומרים במעבד מזון ומעבדים עד קבלת מחית חלקה.
נשמר במקרר בצנצנת סגורה היטב 3-4- - ימים
לשימוש בקציצות – מוסיפים לבשר, בזמן הכנת התערובת ואין צורך בתיבול נוסף.
לשימוש בחזה עוף או טופו/טמפה – משרים את חזה העוף הפרוס במרינדה לפחות 3 -4 – שעות.
צורבים את הטופו/טמפה או חזות העוף על מחבת פסים מרוסס דק בשמן.
להשריית בשרים למנגל – משרים את הבשרים שמרינדה לפחות 3 -4 – שעות, במנגל, פשוט מניחים על הגריל.
רוצה לדעת כמה יש בכף של ממרחים ורטבים?
הספר 365 יום בלי תירוצים, מביא לך משוואות מאכלים וגם
מעל 100 מתכונים ועוד המון טיפים ומידע.
לכל הפרטים על הספר לחצ/י כאן או על התמונה
אשמח לכל תגובה או שאלה,
הכנתם ? אשמח לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.
כל שיתוף אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות
רוצים לראות מה קורה אצלי במטבח?
לקבל המון טיפים קלים ובריאים
מזמינה אתכם לאינסטגרם שלי– כאן.
יש לכם פייסבוק? אל תשכחו להצטרף לקבוצת הבישול הבריאה שלי
אהבתם את המתכון? שתפו בלחיצה על האייקונים של הרשתות החברתיות או אייקון השיתוף
Comments