top of page

בלחיצה  על ה 3 נקודות

תמונת הסופר/תליאורה חוברה

המבורגרים על האש

עודכן: 17 באוג׳ 2022


המבורגרים על האש


במחלקת ההמבורגר, אפשר לגמריי עוף והודו.

תיבול נכון מייצר המבורגרים משובחים,

שאפשר לאוכל בלחמניה וגם בלי.


ככה תכינו בורגרים על המנגל,

שאפשר לשלב גם בדיאטה קטוגנית / ללא פחמימות



המבורגרים על האש - ככה מכינים
המבורגרים על האש - ככה מכינים

את המתכון וכל הטיפים המשובחים, שחשוב מאוד להקפיד עליהם,

למדתי מגיסי ו גיסתי האהובים פאבל ואושרה גורביץ.

לדבריהם, כל ניואנס חשוב ולכן יש להקפיד על הוראות ההכנה.

10 מנות, כ – 3 קציצות קטנות או 2 גדולות במנה, 160 קלוריות למנה


החומרים לקציצות:

  • 1 ק״ג בשר טחון מעורב עוף והודו (אפשר להוסיף מעט בשר בקר רזה למי שממש מוכרח)

  • 4 שיני שום כתושות

  • 1-2 בצל פרוס

  • 3 כפות סובין שיבולת שועל

  • 3 -4 גזרים קלופים וטחונים במעבד מזון

  • 2 ביצים

  • חבילה פטרוזיליה ללא גבעולים קצוצה

  • חצי חבילה כוסברה ללא גבעולים קצוצה (למי שאוהב)

  • מלח ופלפל לפי הטעם

  • אפשר להוסיף ירקות לצליה כמו בצל, עגבניות, פלפל שושקה ועוד.

להגשה -

לחמניות מקמח מלא, חמוצים, חרדל איכותי, חזה וקטשופ.



המבורגרים על האש - ככה מכינים
המבורגרים על האש - ככה מכינים

אופן ההכנה:

מזהיבים את הבצל, במחבת נון סטיק עם ריסוס שמן, מקררים וטוחנים במעבד מזון.

מוסיפים את הגזר. ומערבבים.

מערבבים היטב עם הבשר, ועשבי התיבול.

מוסיפים את הביצים ושיבולת השועל, מתבלים,

ומכינים עיסה בלישה , רצוי בעזרת הידיים.

משהים כשעה במקרר,

יוצרים קציצות בגודל בינוני אם מעדיפים , או יותר גדול אם רוצים המבורגר

בעובי של כ 2- ס״מ, כדי לשמור על עסיסיות הקציצות.

מחממים מנגל לחום גבוה.

אני ממליצה על מנגל גז, עם מכסה.

כך ממעיטים בעשן ובחריכה שלא תורמים לבריאות.

מורידים את החום

וצולים את הקציצות משני הצדדים.

3-4 דקות על הצד הראשון,

ועוד כדקה אחרי שהופכים.

חשוב להקפיד לצלות את הזמן הנכון:

לא מעט מידי, כדי שיהיו מוכנות - בודקים על ידי חיתוך קציצה כדי לוודא שהפנים לבן.

לא יותר מידי, כדי לא לייבש את הבשר.

אפשר להוסיף עוד ירקות על המנגל לצליה ביחד עם הקציצות




אין לכם חשק להדליק את המנגל ?

מחממים מחבת נון סטיק, ואפשר גם לרסס מעט בתרסיס שמן.

מטגנים את הקציצות כמה דקות מכל צד עד שמשחימות.

מגישים חם,

ליד ירקות אם רוצים להמנע מפחמימה.

או בלחמניית קמח מלא אם רוצים כהמבורגר

עם חסה, עגבניה, חרדל ומלפפון חמוץ

ואם נשאר משהו, טעים גם קר למחרת בכריך.


המבורגרים על האש - מגישים עם ירקות
המבורגרים על האש - מגישים עם ירקות

 


רוצה לסייע לעצמך בתהליך ההרזיה בעזרת צמחי מרפא ?

כל הפרטים בלחיצה כאן או על התמונה​


 

אשמח לכל תגובה או שאלה,

הכנתם ? אשמח לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.

כל שיתוף אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות


רוצים לראות מה קורה אצלי במטבח?

לקבל המון טיפים קלים ובריאים

מזמינה אתכם לאינסטגרם שלי– כאן.


יש לכם פייסבוק? אל תשכחו להצטרף לקבוצת הבישול הבריאה שלי


אהבתם את המתכון? שתפו בלחיצה על האייקונים של הרשתות החברתיות או אייקון השיתוף



 

אל תספספו אף מתכון בריא

פוסטים קשורים

הצג הכול

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating

שתפו את המתכון עם אחרים

עוד מוצרים בריאים במיוחד בשבילך

bottom of page