top of page

בלחיצה  על ה 3 נקודות

תמונת הסופר/תליאורה חוברה

דבש בטעמים

עודכן: 23 בספט׳

דבש בטעמים

הדבש בטעמים הוא למעשה

דרך עתיקה ליצור טעמים חדשים רבים של דבש שהם ייחודיים וטעימים.

אפשר ליהנות מהיתרונות הבריאותיים של עשבי תיבול ותבלינים , כשהחומרים הפעילים שלהם,

מועברים ונשמרים בתוך הדבש

אפשר לשל אותם במאכלים מכל הסוגים.

וגם, וצנצנת כזו, מעשה ידיכם היא מתנה נפלאה לחג ובכלל.

החומרים

דבש: אפשר להשתמש בכל סוג של דבש שתרצו.

אני ממליצה להשתמש בדבש גולמי או מקומי במידת האפשר.

בכל מקרה חשוב לקנות דבש טהור ולא מהול במי סוכר או מרכיבים אחרים.

עשבי תיבול, תבלינים, פירות או ירקות:

האפשרויות כאן הן אינסופיות:

אפשר לנסות שילובי פרחים ותבלינים, רצוי לבחור יבשים, כי זה מקטין סיכוי קלקול,

אבל אפשר גם טריים

למשל פרחי לבנדר, רוזמרין, מליסה, טימין, כוכבי אניס ועוד

בטריים- עשבי תיבול טריים כמו טימים או פרוסות דקות של לימון, או פרוסות ג'ינג'ר טרי.

כמה הצעות לשימושים שונים:

מסמרי ציפורן או גרעיני הל שלמים זו בחירה מצוינת למוצר שיחזיק שנים. אפשר להשתמש בדבש הזה לעוגות דבש

עלי כותרת של ורדים: הם עדינים וריחניים, מוסיפים טוויסט מעניין לדבש בטעמים

כוכב אניס: לכוכב אניס יש ארומה חמימה ועצית שהופכת אותו למושלם עבור הסתיו/חורף וקוקטיילים זה גם משתלב עם עוגיות זנגביל או מאפים אחרים.

מקלות וניל: מוסיפים טעם עדין לדבש

לימון: לימונים חתוכים או גרידת לימון נהדרים להוספת טוויסט חמוץ לדבש. מאוד מתאים להוסיף ללימונדה

לבנדר: דבש לבנדר הוא אחד האהובים עלי. פרחי הוונדר נותנים טעם מיוחד, ומולקולות הריח שלו שנשמרות בדבש, תורמות לרוגע.

החומרים לצנצנת בינונית:

קצת פחות מנפח הצנצנת דבש

2 כפות של צמחים יבשים או 4 כפות של טריים

אופן ההכנה:

כשמכינים דבש בטעמים יש להקפיד על נקיון מירבי של כל הכלים ולעקר את הצנצנות לפני המילוי.

קחו בחשבון שהוא עשוי להתקלקל מהר יותר ולכן כדאי להכין כמויות קטנות.

עלים ותבלינים יבשים מקטינים את הסיכון לעיפוש. אז כדאי להתחיל מהם בפעם הראשונה.

אחכ אפשר להתנסות גם עם טריים

מערבבים היטב, את הדבש עם התבלינים או הצמחים שבחרתם.

ושומרים בצנצנת עם מכסה סגור היטב. מאחסנים במקום קריר, חשוך ויבש.

למשך 4 שבועות

מידי פעם מומלץ לנער את הצנצנת.

לאחר 4 שבועות

סננו את הצמחים דרך בד גבינה או מסננת דקה, לפי גודל הצמחים.

ואז יוצקים את הדבש לצנצנות מעוקרות, נקיות.

אפשר לשמור בקירור מה שמאריך את חיי המוצר.

וכל פעם להוציא רק צנצנת אחת לטמפרטורת החדר.

אגב, דבש איכותי דווקא נוטה להתגבש.

השהיית הצנצנת בקערה ובה מים חמים, תחזיר אותו למצבו הנוזלי

 

הכנתם את המנה החגיגית והמזינה הזו? נהדר!

אבל אם אתם מחפשים דרך נוספת לעבור את החגים בקלות,

 יש לי משהו בשבילכם: קיט צמחי המרפא "חגים קלים על המשקל".

הצמחים בקיט נבחרו בקפידה כדי לעזור לכם להתמודד עם אתגרי החגים:

 הם מפחיתים את הצורך במתוק ובפחמימות,

משפרים את תחושת השובע,

 מרגיעים את מערכת העיכול

 ותומכים בשריפת הקלוריות.

כך תוכלו ליהנות מהחגים מבלי להתפשר על הבריאות והמשקל.

לחגים קלים, בריאים ומהנים יותר, תנו לעצמכם את התמיכה שאתם צריכים!

ארזתי לכם קיט חגים קלים על המשקל,

עם צמחי מרפא לסיוע בתהליך ההרזיה,

תפריט

מדריכי חגים מעולים, ועוד הפתעות לשנה מצוינת

כל הפרטים כאן




 

הכנתם?

אני רוצה לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.

אפשר לתייג אותי באינסטגרם .instagram.com/liorahoubara

 וגם בפייסבוק .facebook.com/liora.houbar.diet

שאלות, שיתופים, הצעות וכמובן צילומים אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות

   ⏬



פוסטים קשורים

הצג הכול

Comentários

Avaliado com 0 de 5 estrelas.
Ainda sem avaliações

Adicione uma avaliação

שתפו את המתכון עם אחרים

עוד מוצרים בריאים במיוחד בשבילך

bottom of page