top of page

בלחיצה  על ה 3 נקודות

תמונת הסופר/תליאורה חוברה

גראטן תפוחי אדמה ובטטה

עודכן: 25 במאי 2023


גראטן תפוחי אדמה ובטטה

שילוב תפוחי אדמה, בטטה וגבינות - משלב פחמימה עם חלבון.

מתיקות הבטטה תורמת לשובע.

אפשר לגמריי לשלב בטטה או תפוחי אדמה בצבעים שונים, לעוד אקסטרה בריאות.

השימוש בפטריות פורצ'יני מעניק לגראטן טעם מעודן,

ניתן להשיג מיובשות שלמות או במטחנה חד פעמית נוחה לשימוש מיובאת מטוסקנה.

ולמרות הטעם העשיר, המחיר הקלורי ממש סביר!

רק להגיש לצד סלט ויש לכם ארוחה מלאה.

מצוין גם להגשה באירוח בכלל ובשבועות או חנוכה בפרט.


10 מנות , 95 קלוריות למנה

החומרים:

  • 1 בטטה גדולה / 2 בטטות קטנות / 3-4 תפוחי אדמה סגולים

  • 4 תפו"א בינוניים

  • שן שום

  • 2 כפות עירית קצוצה

  • 1/4 כפית אגוז מוסקט מגורד

  • 1/4 כפית פטריות פורצ'יני מיובשות טחונות

  • מלח ופלפל לפי הטעם

  • גביע יוגורט

  • קרטון שמנת לבישול 9%

  • גליל גבינת עיזים 9% שומן

אופן ההכנה: 1. קולפים את הבטטות ואת תפו"א ופורסים לפרוסות דקות ככל האפשר.מומלץ במעבד מזון בסכין פריסה.

2. משמנים במעט שמן תבנית או כלי הגשה חסין חום שיכיל את כל הבטטות ותפוחי האדמה בנוחות.

3. משפשפים את שן השום על דפנות ותחתית התבנית.

4. מסדרים את פרוסות הבטטה ותפוחי האדמה בשכבות.

5. בין השכבות מפזרים מעט עירית קצוצה, אגוז מוסקט, פטריות, מלח ופלפל.

6. מערבבים את היוגורט והשמנת לבישול ויוצקים את התערובת מעל הבטטות ותפו"א כך שתכסה אותם היטב.

7. פורסים את גליל גבינת העיזים, ומפזרים את העיגולים מעל הגראטן.

מומלץ לשים את הגליל במקפיא ל-10 דקות ואז אפשר לפרוס בנוחות בעזרת חוט שיניים.

8. מכסים את התבנית בנייר אלומיניום, אופים 30-40 דקות, בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.

9. לאחר מכן מסירים את נייר האלומיניום ואופים 20-30 דקות נוספות, עד שהבטטות ותפו"א רכים, הנוזלים נספגים ופני הגראטן משחימים.

 

רוצה לדעת איך להתמודד עם אכילה חורפית ולא לעלות במשקל בחורף?

ערכת חורף קל על המשקל תעזור לך בזה




 

אשמח לכל תגובה או שאלה,

הכנתם ? אשמח לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.

כל שיתוף אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות


רוצים לראות מה קורה אצלי במטבח?

לקבל המון טיפים קלים ובריאים

מזמינה אתכם לאינסטגרם שלי– כאן.


יש לכם פייסבוק? אל תשכחו להצטרף לקבוצת הבישול הבריאה שלי


אהבתם את המתכון? שתפו בלחיצה על האייקונים של הרשתות החברתיות או אייקון השיתוף



 

אל תספספו אף מתכון בריא


פוסטים קשורים

הצג הכול

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating

שתפו את המתכון עם אחרים

עוד מוצרים בריאים במיוחד בשבילך

bottom of page