top of page

בלחיצה  על ה 3 נקודות

תמונת הסופר/תליאורה חוברה

גראטן שורשים


 גראטן שורשים

שילוב שורשים וגבינות - משלב פחמימה עם חלבון.

מתיקות הבטטה תורמת להפחתת הצורך במתוק.

אפשר לגמריי לשלב בטטה או תפוחי אדמה בצבעים שונים, לעוד אקסטרה בריאות.

אפשר לשלב עוד שורשים שאתם אוהבים.

הסלק צובע את המאפה באדום - סגול עז ומלא בריאות.

ולמרות הטעם העשיר, המחיר הקלורי ממש סביר!

רק להגיש לצד סלט ויש לכם ארוחה מלאה.

מצוין גם להגשה באירוח בכלל ובשבועות או חנוכה בפרט.

10 מנות , 95 קלוריות למנה

החומרים:

  • 2 בטטה גדולה / 4 בטטות קטנות / 5 - 6 תפוחי אדמה סגולים

  • 4 סלקים

  • 3 בצלים

  • 2 כפות עירית קצוצה

  • כפית אורגנו מיובש

  • 2 שיני שום כתושות

  • מלח ופלפל לפי הטעם (קחו בחשבון שגם הגבינה מלוחה)

  • 2 קרטונים שמנת לבישול 9%

  • 100 גרם גבינה צפתית 5% מגוררת או פטה 5% מפוררת


אופן ההכנה: 1. קולפים את השורשים ופורסים לפרוסות דקות ככל האפשר.מומלץ במעבד מזון בסכין פריסה.

2. מערבבים את כל החומרים בקערה גדולה. מוסיפים את השורשים הפרוסים

3. מערבבים היטב כדי שכל השורשים יהיו מכוסים היטב

4. מפזרים מעל את הגבינה המגורדת.

8. מכסים את התבנית בנייר אלומיניום, אופים 30-40 דקות, בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.

9. לאחר מכן מסירים את נייר האלומיניום ואופים 20-30 דקות נוספות,

עד שהבטטות ותפו"א רכים, הנוזלים נספגים ופני הגראטן משחימים.

 

רוצה לדעת איך להתמודד עם אכילה באירועים ולא לעלות במשקל ?

קיט צמחי המרפא - LIGHT & SLIM יעזור לך בזה




 

אשמח לכל תגובה או שאלה,

הכנתם ? אשמח לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.

כל שיתוף אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות


רוצים לראות מה קורה אצלי במטבח?

לקבל המון טיפים קלים ובריאים

מזמינה אתכם לאינסטגרם שלי– כאן.


יש לכם פייסבוק? אל תשכחו להצטרף לקבוצת הבישול הבריאה שלי


אהבתם את המתכון? שתפו בלחיצה על האייקונים של הרשתות החברתיות או אייקון השיתוף



 

אל תספספו אף מתכון בריא


פוסטים קשורים

הצג הכול

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating

שתפו את המתכון עם אחרים

עוד מוצרים בריאים במיוחד בשבילך

bottom of page