בלי שמנת ועם המון בריאות –גראטן ים תיכוני.
מתכון צמחוני טבעוני וללא גלוטן
תוספת מצוינת לארוחה בשרית או צמחונית
האורחים ילקקו את האצבעות
רק להגיש לצד סלט ותוספת חלבון ויש לכם ארוחה מלאה.
מצוין גם להגשה באירוח בכלל ובשבועות או חנוכה בפרט.
דיאטיפ של ליאורה חוברה
שילוב של בטטה המביאה איתה בטא קרוטן כתום, רוזמרין ממריץ זרימת דם
ועגבניות מלאות לייקופן. 6 מנות , 115 קלוריות למנה
החומרים לתבנית חרס עגולה 28 או תבנית פיירקס מלבנית 20 – 30 :
4 תפוחי אדמה בינוניים קלופים
בטטה גדולה או 2 קטנות קלופה
2 בצלים קלופים
עגבניה גדולה בשלה ומוצקה
2 כפות שמן זית באיכות טובה
כפית מלח גס
מעט גרגרי פלפל שחור גרוס למי שאוהב
4 – 5 ענפי רוזמרין טרי
אופן ההכנה:
בעזרת מעבד מזון – סכין פריסה דקה - 2 – 3 מ"מ) פורסים את תפוחי האדמה והבטטות ומעבירים לקערה גדולה. פורסים באותה סכין גם את הבצל ומעבירים גם אותו לקערה.
מוסיפים לקערה שמן, מלח ופלפל.
מערבבים היטב עד שכל תפוחי האמדה והבטטה מכוסים בתערבות באופן אחיד.
מעבירים את התערובת לתבנית ומשטחים באופן אחיד.
פורסים את העגבניה בסכין חד לפרוסות דקות. מפזרים את הפרוסות מעל תערובת תפוחי האדמה.
מוסיפים את ענפי הרוזמרין.
מפזרים מעט מלח גס
מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות. יש לשים את התבנית במדף האמצעי, לא קרוב מאוד לחלק העליון של התנור. אופים כ70 - 60 דקות, עד שתפוחי האדמה רכים בנעיצת מזלג. מגישים חם !
רוצה לדעת איך להתמודד עם אכילה חורפית ולא לעלות במשקל בחורף?
ערכת חורף קל על המשקל תעזור לך בזה
אשמח לכל תגובה או שאלה,
הכנתם? אשמח לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.
כל שיתוף אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות
רוצים לראות מה קורה אצלי במטבח?
לקבל המון טיפים קלים ובריאים
מזמינה אתכם לאינסטגרם שלי– כאן.
יש לכם פייסבוק? אל תשכחו להצטרף לקבוצת הבישול הבריאה שלי
אהבתם את המתכון? שתפו בלחיצה על האייקונים של הרשתות החברתיות או אייקון השיתוף
Comentários