בתוך השיח על קיימות ושמירה על כדור הארץ,
חשוב מאוד בעייני לשים דגש גם על שימוש בירקות או פירות שכבר לא נראים כל כך טוב.
למשל להכין מהם ריבה או מחמצים.
כשרבע אבטיח נותר מיותם במקרר המשפחתי, חשבתי מה אוכל להכין,
כדי לנצל ולהציל את הערכים התזונתיים שעדיין קיימים בו.
למשל לייקופן, או טעמים טבעיים.
ואז החלטתי להכין גרסה אבטיחית
למרק הספרדי הקר והמרענן.
נהדר לימי הקיץ הלוהטים,
עם המון אפשרויות גיוון והגשה (כולל הפיכתו לקוקטייל אלכוהולי סטייל "בלאדי מרי")
קל להכנה, טעים ובריא!
10 מנות, 50 קלוריות למנה
החומרים:
2 מלפפונים עם הקליפה
5 כוסות אבטיח
1 פלפל אדום
1 פלפל צהוב
חצי כפית מלח
2 שיני שום קלופות או 2 קוביות שום קפואות
כף שמן זית מאיכות מעולה
מיץ טרי מלימון שלם
חופן עלי נענע טריים שטופים ללא גבעולים
1 כף חומץ בלסמי
כף שמן זית
1/2 כפית מלח
כוס מים קרים או אם מכינים לפני ההגשה, כוסות קוביות קרח
גיוונים:
לאוהבי טעמים מיוחדים וחריפות 2 שיני שום ו / או ס"מ פלפל אדום חריף
לאוהבי תיבול אפשר להוסיף בזיליקום ו / או פטרוזיליה
להגשה - בחרו את התוספת שאתם אוהבים:
קוביות בולגרית או פטה או צפתית 5% ( כי זה כמובן הולך מצוין עם אבטיח)
עלי נענע
עיגולי מלפפון
עיגולי פלפל חריף
קרוטונים מקמח מלא / גריסיני
אלכוהול - על כל הכמות 100 מ"ל וודקה או ג'ין או טקילה
אופן ההכנה:
שוטפים וחותכים אבטיח ושאר הירקות
מעבירים את כל החומרים לקערת מעבד מזון כולל המים או הקרח (אם הקערה קטנה, אפשר בפעמיים)
מפעילים את המעבד עד קבלת מחית אחידה ברמת הגריסה שאתם אוהבים.
מוסיפים מים אם אוהבים יותר דליל.
מצננים במקרר לפחות שעתיים לפני ההגשה.
מגישים מקושט באופציות ההגשה שלעיל, לפי מה שאוהבים.
בסרטון ההכנה היא של גספאצ'י עגבניות קלאסי.
עם אבטיח כל התהליך דומה רק מחליפים את העגבניות באבטיח
רוצה לדעת איך אפשר לשלב מתכונים טעמים בדיאטת הרזיה?
אני מזמינה אותך להכיר את תפריטי ההרזיה הבריאים שלי
כל הפרטים בלחיצה כאן או לרכישה מיידית
אשמח לכל תגובה או שאלה,
הכנתם? אשמח לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.
כל שיתוף אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות
רוצים לראות מה קורה אצלי במטבח?
לקבל המון טיפים קלים ובריאים
מזמינה אתכם לאינסטגרם שלי– כאן.
יש לכם פייסבוק? אל תשכחו להצטרף לקבוצת הבישול הבריאה שלי
אהבתם את המתכון? שתפו בלחיצה על האייקונים של הרשתות החברתיות או אייקון השיתוף
Comments