צילום - ליאורה חוברה
מתכון גלידה עונתי לעונה הכתומה של המשמשים
ובעונות אחרות, אפשר להחליף בפירות אחרים.
כמה מלים על מכונת גלידה
לפני כ - 3 שנים החלטנו לקנות מכונת גלידה.
כמובן שמאוד התלבטנו, יש כל מיני סוגים,
והמכונות שבאמת מייצרות גלידה אמיתית - מאוד יקרות.
ואז עשינו חישוב בדרך שמאוד עוזרת לי.
מחיר המכונה לחלק למחיר חבילת גלידה שקונים בחנות.
הבנו שתוך עונה אחת, אנחנו מחזירים את מחיר המכונה,
ונהנים כל הזמן מגלידה שאנחנו יודעים בדיוק מה הכנסנו לתוכה,
בוחרים מרכיבים ואחוזי שומן ( כן, לפעמים קצת יותר גבוהים...),
ואחרי עונה אחת, אפילו חוסכים כסף.
בקיצור, עוד דרך לחשוב על הוצאות.
בכל מקרה יש כאן מתכון שמתאים גם למי שיש לו מכונה וגם למי שלא.
כליטר גלידה 10 מנות 80 קלוריות למנה
החומרים:
15 משמשים ( בעונות אחרות אפשר להחליף בפירות יער, נקטרינות, בננות או כל פרי רך אחר שאתם אוהבים )
2 כפות סוכר חום
2 כפות דבש
כף פרחי לוונדר למאכל ( בחנויות התבלינים)
30 גרם אגוזי לוז קלופים
כפית תמצית וניל טבעית איכותית
500 מ"ל יוגורט , אפשר בהחלט יוגורט צאן או אפשר להחליף ב גביע ריקוטה 5% + גביע ריקוטה פרסקה 9% (זה מגדיל מעט את כמות הקלוריות למנה והופך את הגלידה ליותר רכה
אופן ההכנה – עם מכונת גלידה
מגלענים את המשמשים וחותכים לחיתוכם קטנות.
מבשלים אותם עם 2 כפות סוכר , עד שהם מתרככים.
מרסים בבלנדר מוט או כל דרך אחרת שנראית לכם.
אפשר להשאיר קצת חתיכות כדי שיהיו בתוך הגלידה.
משאירים קצת מהרסק הזה, כרוטב, אם תרצו אחכ להגשה.
מערבבים את כל החומרים בעזרת ממחה או מיקסר.
מעבירים למכונת גלידה. לוחצים על תוכנית גלידה ( לא סורבה)
ומפעילים.
מוציאים כ - 10 דקות לפני ההגשה. אפשר לקשט ברוטב שהשארתם
אופן ההכנה - ללא מכונת גלידה
מכינים כמו בדרך הראשונה, עד סיום הכנת התערובת
מעבירים לקופסא. לאחר שעתים בפריזר מוצאים ומקציפים/ מעבדים בבלנדר מוט
שוב את התערובת שנוצרה.
אפשר לחזור על פעולה זו עוד 2 – 3- פעמים. זה מאפשר אוויריות לגלידה ללא מכונת גלידה.
רוצה לדעת איך אפשר לשלב מתוקים באופן שפוי בחיים?
אני מזמינה אותך להכיר את מתוק טבעי - ערכת הגמילה ממתוקים
כל הפרטים בלחיצה כאן או לרכישה מיידית
אשמח לכל תגובה או שאלה,
הכנתם ? אשמח לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.
כל שיתוף אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות
רוצים לראות מה קורה אצלי במטבח?
לקבל המון טיפים קלים ובריאים
מזמינה אתכם לאינסטגרם שלי– כאן.
יש לכם פייסבוק? אל תשכחו להצטרף לקבוצת הבישול הבריאה שלי
אהבתם את המתכון? שתפו בלחיצה על האייקונים של הרשתות החברתיות או אייקון השיתוף
Comments