מתכון של ענבר חוברה
משקה "לילה טוב" אירובדי שמייחסים לו יכולות ריפוי צינון וכאב.
מדובר על להיט שכובש את הרשת ומשתחל לתפריטי בבתי קפה מסביב לעולם.
מקורו בהודים שהגיעו לאוסטרליה ומצאו דרך מופלאה לשלב בין המסורת לבין תרבות בתי הקפה. מקובל כי את התמצית של הגולדן לאטה מכינים בנפרד, יוצקים לכוס ורק לאחר מכן מוסיפים מעל את החלב המוקצף (בדרך כלל חלב טבעוני כגון שקדים, אגוזים או קשיו) כסוג של קפוצ'ינו זהוב.
החומרים
( 2 מנות = 2 כוסות של 150 מ"ל - 70 קלוריות לכוס )
1 כוס חלב או תחליף חלב שאוהבים
1-2 תמרי מג'הול מגולענים
1/4 כפית תמצית וניל
2.5 ס"מ שורש כורכום טרי, קלוף או 2 כפיות כורכום טחון
1/2 כפית קינמון טחון
1/2 כפית ג'ינג'ר טחון או מעט שורש ג'ינג'ר מגורר
קורט פלפל שחור טחון (רק אם אוהבים חריף)
1 כף אבקת קקאו 100% (לא חייבים)
אופן ההכנה
מעבדים בבלנדר את כל החומרים, למעט הפלפל השחור (אם משתמשים), עד לקבלת מרקם אחיד.
יוצקים את התערובת לסיר קטן ומחממים על אש קטנה, עד שהיא חמה אך לא רותחת. אם משתמשים בפלפל שחור,מוסיפים אותו בזמן החימום ומערבבים.
מכבים את האש ומגישים מיד.
אפשר לקשט באבקת קקאו או קינמון או חוויאג' לקפה מעל.
ואם את רוצה לפתח מערכת יחסים בריאה עם אוכל,
תוכנית הרזיה שסוף סוף תאזן אותך הורמונלית?
אני מזמינה אותך להכיר את
מאוזנת - ריסטרט הורמונלי להרזיה.
בלי תפריט ובלי לספור קלוריות.
כל הפרטים על המחזור הבא
אשמח לכל תגובה או שאלה,
הכנתם? אשמח לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.
כל שיתוף אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות
רוצים לראות מה קורה אצלי במטבח?
לקבל המון טיפים קלים ובריאים
מזמינה אתכם לאינסטגרם שלי– כאן.
יש לכם פייסבוק? אל תשכחו להצטרף לקבוצת הבישול הבריאה שלי
אהבתם את המתכון? שתפו בלחיצה על האייקונים של הרשתות החברתיות או אייקון השיתוף
היי ליאורה, מה כמות הקלוריות במשקה?
תודה, יעל
גולדן לאטה מפתיע כמשקה טעים שנותן אנרגיה ורוגע בו זמנית. תמר אחד לגמרי מספיק כדי להמתיק.
במרקם משודרג אם מתאפשר להשתמש בשורש כורכום טרי או להזליף כפית ממיצוי כורכום במקום התבלין האבקתי