צילום -ליאורה חוברה
תוספת שתמיד נחטפת.
עוד לפנ שלגמריי הוגש לשולחן
אם ישאר משהו למחר,
זה יהיה טעים גם קר!
6 מנות - 140 קלוריות למנה
החומרים:
1 קילו ( 2 אריזות) תפוחי אדמה בייבי למיקרוגל
1/2 כמות של מרינדה סודית ירוקה של ליאורה. הנה המתכון בלחיצה כאן
אני ממליצה להכין כמות שלמה כי תמיד יש מה להשרות המרינדת הקסם הזו
כף מלח גס טבעי כמו מלח ים אטלנטי
מומלץ במיוחד - המלח הצרפתי – פלר דה סל פרח המלח Fleur de Sel
או מלח קריסטלי ורוד מההימלאיה
אופן ההכנה:
רוחצים את תפוחי האדמה.
מבשלים אותם במים, חצי בישול - עד שאפשר לנעוץ מזלג אבל תפוחי האדמה לא רכים מדי.
מפזרים את תפוחי האדמה בתבנית שטוחה על נייר אפיה, עם מעט רווח ביניהם.
דופקים כל תפוד עם כוס או פטיש שניצלים.
אני משתמשת בזה של סבתא שלי.
הוא לפחות בן 70 וזה מקרב אותי אליה...
מכינים את המרינדה לפי ההוראות.
מורחים בעזרת מברשת אפיה את המרינדה על התפודים.
מפזרים את המלח.
מועכים מעט באצבעות את המרינדה והמלח לתוך התפודים.
מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות ואופים 1/2 שעה
עד שתפוחי האדמה רכים מבפנים וזהובים – שחומים מבחוץ.
(לפי מידת ההשחמה שאתם אוהבים). טעים חם וגם קר!
גיוונים – אפשר להכין באותה דרך גם בטטות,
אבל, כמובן לחתוך אותן לפני הבישול לחתיכות בגודל כמו תפודים בייבי.
זמן הכנת הבטטות יהיה קצר יותר
וזה כשהבת שלי ענבר חוברה
קונה בשוק האוסטרלי בייבי תפודים בצבע סגול
רוצה לדעת איך אפשר לשלב מתכונים טעמים בדיאטת הרזיה?
אני מזמינה אותך להכיר את תפריטי ההרזיה הבריאים שלי
כל הפרטים בלחיצה כאן או על התמונה
אשמח לכל תגובה או שאלה,
הכנתם ? אשמח לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.
כל שיתוף אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות
רוצים לראות מה קורה אצלי במטבח?
לקבל המון טיפים קלים ובריאים
מזמינה אתכם לאינסטגרם שלי– כאן.
יש לכם פייסבוק? אל תשכחו להצטרף לקבוצת הבישול הבריאה שלי
אהבתם את המתכון? שתפו בלחיצה על האייקונים של הרשתות החברתיות או אייקון השיתוף
Comments