הבריטים קוראים להם jacket potato ומכינים אותם עם תפוחי אדמה ושמנת.
אבל אנחנו באכילה בריאה בוחרים בבטטה וממלאים במילוי בריא.
אפשר להכין את הבטטות גם במדורה,
אבל משיקולי בריאות וזיהום אויר, עדיף להכין בתנור.
אפשר לאכול ככה ואפשר גם עם מילוי,
אחד צמחוני ואחד טבעוני, וגם גיוונים שונים
דיאטיפ שלי ליאורה - הבטטה היא בעלת ערך גליקמי נמוך יחסית,
ולכן עדיפה על תפוח אדמה, למרות טעמה המתוק
6 בטטות= 6 מנות כ – 200 קלוריות למנה ללא מילוי,
מילוי צמחוני – 26 קלוריות למנה
תוספת קינואה - 70 קלוריות ל - 3 כפות
החומרים לבטטות:
6 בטטות בינוניות, רצוי עגלגלות כדי שיהיה נוח למלא
כוס מלח גס
החומרים למילוי :
גביע (200 מ"ל) יוגורט סמיך 5% שומן צאן ( עיזים, כבשים או באפלו) או גביע תחליף יוגורט
2 כפות עירית קצוצה
2 כפות פטרוזיליה
עלעלים, ירקות ( אפילו כאלה שנמצאים במקרר)
ואפשר להוסיף גם קינואה שמכינים לפי מתכון שנמצא כאן
לקישוט
6 משולשי גבינה מותכת 7% או תחליף טבעוני
עלעלים, ירקות כמו ברוקולי או כל ירק אחר שאוהבים אופן ההכנה: מרפדים תבנית ב - 2 דפי נייר אפיה אקולוגי
מפזרים את המלח הגס.
מקרצפים את הבטטות מאדמה.
מניחים אותן על המלח.
מכניסים לתנור ומדליקים לחום של 240 מעלות.
אופים במשך 20 דקות.
מורידים את חום התנור ל – 200 מעלות ואפים עוד רבע שעה.
בודקים עם סגכין חדה שנועצים עד מרכז הבטטה שהיא רכה לגמריי.
משאירים בתנור כבוי עוד 20 דקות לפחות.
בנתיים מערבבים את חומרי המלית.
אפשר לאכול ככה, וזה ממש טעים, או לעשות חתך לאורך הבטטה ולמלא במלית.
מוסיפים את משולשי הגבינה המותכת שחתכנו, מפזרים על הבטטה.
מכניסים לתנור או למיקרו לזמן קצר רק להמסה.
מקשטים בעלים / ירקות / קינואה ומגישים חם
קשה לכם עם פחמימות ומתוקים ?
כדאי לכם להכיר את ערכת גמילה ממתוקים ופחמימות.
שילוב של דימיון מודרך וצמחי מרפא.
לכל הפרטים ורכישה
אשמח לכל תגובה או שאלה,
הכנתם ? אשמח לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.
כל שיתוף אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות
רוצים לראות מה קורה אצלי במטבח?
לקבל המון טיפים קלים ובריאים
מזמינה אתכם לאינסטגרם שלי– כאן.
יש לכם פייסבוק? אל תשכחו להצטרף לקבוצת הבישול הבריאה שלי
אהבתם את המתכון? שתפו בלחיצה על האייקונים של הרשתות החברתיות או אייקון השיתוף
Comentários