חושבת שדיאטה משמעותה להיפרד ממאפים אהובים?
אז לא, הנה למשל פיתוח שלי לבגט המפורסם, סמל התרבות הצרפתית.
גם הוא יכול להשתלב היטב גם בתזונה מאוזנת ובריאה.
בגט מקמח כוסמין - גרסה מזינה יותר של המאפה הקלאסי. בלי לוותר על קראסט משגע.
*דיאטיפ בריא של ליאורה - קמח כוסמין קל הרבה יותר לעיכול, גם למי שקשה לעכל חיטה.
בנוסף, זה קמח "קשה"
שמכריח אותנו ללעוס היטב ולאכול לאט,
מה שגורם לאכילה איטית (זו הזדמנות לתרגל אותה) ושובע. החומרים ל - 3 בגטים כל בגט חלקתי ל - 10 פרוסות עבות וכייפית - 60 קלוריות לאחת
שימי לב - מתחילים את ההכנה לילה קודם
החומרים
500 גר' (3.5 כוסות מדידה) קמח כוסמין 70 - 80%.
10 גר' (כף מדידה) שמרים יבשים
10 גרם (כף מדידה שטוחה) מלח דק
10 גר' (1 כפית) דבש או סילאן
400 מ״ל מים חמימים
החומרים לציפוי:
אפשר לפזר שומשום מלא או קצח
גיוונים:
💜לבגט סגול - להחליף חלק מהמים (100 מ"ל) בתערובת של סלק מגורר + המים שלו
🌿לבגט עשבי תיבול - להוסיף לבצק בזמן הלישה 2 כפות עשבי תיבול יבשים. מה שאוהבים.
💛לבגט כורכום (בצבע צהוב עז) להוסיף לתערובת בזמן הלישה כף כורכום טחון
💚לבגט זיתים - להוסיף לתערובת בזמן הלישה - 1/2 כוס זיתים מגולענים ופרוסים.
לאפיה - 5 -6 - קוביות קרח
בקרוב יהיה כאן סרטון הכנה, מציעה לחזור לכאן מחר
אופן ההכנה
להכנת בגט מקמח כוסמין צריך את הבצק להכין לילה קודם:
שמים את כל חומרי הבצק בקערה ומערבבים עד קבלת בצק אחיד ודביק.
מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ללילה - 24 שעות.
בחורף עדיף להשאיר מחוץ למקרר לילה
למחרת:
מחממים תנור ל 220 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
מניחים תבנית נוספת, ריקה, בתחתית התנור.
מקמחים את משטח העבודה בהרבה קמח כי הבצק דביק.
מעבירים את הבצק למשטח ומכסים בקמח, ואז לשים מעט בתנועות קיפול של הבצק מבחוץ פנימה,
כמה פעמים. מכל הצדדים.
מחלקים את הבצק לשלושה חלקים (ממליצה לשקול)
מכל חלק יוצרים עלה רחב בעזרת הידיים.
מקפלים צד אחד רחב לאמצע ואז מעליו את הצד השני כך שבאצם נוצר גליל.
הופכים אותו כך שה"תפר" כלפי מטה.
ויוצרים גליל, בתנועות גלגול עדינות.
כך שהקצוות קצר יותר צרים מהמרכז.
מרפדים תבנית בנייר אפיה. ומניחים עליו את הגלילים.
מניחים את הגליל על תבנית התנור, ובעזרת סכין חדה, חורצים שלושה ארבעה פסים באלכסון לאורך הבצק.
מכסים במגבת ומניחים להתפחה שניה של 30 (בקיץ)- 60 דקות (בחורף)
ועכשיו מגיע החלק המגניב של האפיה - קוביות הקרח.
זה פטנט שיוצר בתוך התנור מעין תנור פנימי עם יותר לחות,
וזה עושה קראסט מדהים לבגטים.
לאחר התפחה שניה, מפזרים קישוט אם רוצים.
מכינים קערה עם קוביות קרח.
פותחים את התנור וזורקים לתבנית שהנחת בתחתית את קוביות הקרח.
לזרוק ולזוז כדי שלא יתיזו עליך המים.
ומיד מכניסים את התבנית עם הבגטים לתנור.
אופים כ 20-25 דקות עד שהבגטים שחומים.
מוציאים, מצננים מעט על רשת אפיה,
מגישים מיד, חם עם גבינות טובות, ממרחים וירקות !!!!!
אל תאמינו לסבתות שאומרות שלחם חם עושה כאבי בטן.
אני גדלתי על השטות הזו 😜
ובתור דיאטנית לעתיד, (כנראה שכבר אז היתה לי סקרנות שקשורה לאוכל ולגוף האדם)
תמיד אכלתי בלי שההורים שלי ראו, ואח"כ סיפרתי להם,
שאכלתי ולא כואבת לי הבטן. 😋
בקיצור, בגט חם זה טעים.
ואם את בכל זאת רוצה להרגיע קצת פחמימות, אני מזמינה אותך להכיר את תוכנית
השיטה שעזרה לעשרות אלפי נשים, לצאת מהתקיעות ולרדת במשקל, מהר ובטוח
30 יום שיעזרו לך להתניע את ההרזיה שלך
וסוף סוף לראות את מחוג המשקל פונה לכיוון הנכון
תוכנית דלת פחמימות בריאה ומהודקת בפלטפורמה דיגיטלית וליווי צמוד בוואצאפ,
שתעזור לך להכנס לתהליך הרזיה
לרדת במשקל
ולצמצום משמעותי במשקל ובהיקפים בצורה טבעיתללא ספירת קלוריות!
תוכנית און-ליין מעשית בהנחיה ובתמיכה מלאה שלי
ירידה במשקל | ליווי ותמיכה קבוצתי | מתכונים |תפריטים
וגם אפשרות לצמחי מרפא
כדי לעשות CARB DETOX,
להפחית פחמימות וגם בהמשך להנות מפחמימות
ועדיין לרזות ואח"כ להמשיך לשמירה על המשקל,
והצטרפות למחזור הקרוב לחצי כאן או על התמונה
הכנתם?
Comments