באבא גנוש (סלט חצילים) עם חמאת בוטנים
באבא גנוש (בערבית: بابا غنوج, תעתיק מדויק: באבא ע'נוג')
הוא ממרח, סלט המורכב מסלט חצילים בטחינה,
אשר נפוץ ברחבי המזרח התיכון, בעיקר במצרים, בסוריה, בלבנון, בטורקיה.
כשהכנתי אותו לראשונה, זה היה כי נשאר לי חציל קלוי ממאכל אחר.
באותו יום הכנתי ארוחה אסייתית וחיפשתי דרך להכין את ממרח החצילים הזה, בדרך שתתאים.
כמעט ואין מתכונים לבאבא גנוש עם חמאת בוטנים (בכל אופן, אני לא מצאתי),
אז אילתרתי, ויצא מעולה.
והוא הולך מצוין, כמובן גם ארוחות ים תיכוניות.
צנצנת בינונית של באבא גנוש, 4 מנות הגשה - 40 קלוריות למנה
החומרים:
חציל גדול או 2 קטנים
2 שיני שום, קלופות כתושות
4 כפות חמאת בוטנים איכותית אפשר גם עם שברי בוטנים
4 כפות מיץ לימון טרי
חופן כוסברה קצוצה (אפשר להחליף בפטרוזיליה למי שלא אוהב)
להגשה: לחם מלא טוב וטרי , בצל סגול קצוץ,כוסברה, צלפים שמן זית, עלי נענע, בוטנים קצוצים.
אופן ההכנה:
מנקבים את החציל במזלג בכמה מקומות.
מניחים על תבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה.
קולים את החציל בתנור שחומם מראש ל–180 מעלות במשך 40–60 דקות,
לפי גודל החציל והופכים מידי פעם בזמן הקליה.
מקררים.
מקלפים את החציל ומוציאים את תוך החציל בעזרת כף. .
שוטפים היטב במסננת כדי להוציא את המרירות ככל שניתן.
קוצצים היטב את החציל.
מוסיפים את כל שאר החומרים ומערבבים היטב.
מעבירים את הממרח לצלחת, מקשטים במה שאוהבים - או לפי ההצעות שלעיל. מגישים.
אם נשאר,שומרים בצנצנת זכוכית במקרר
רוצה לדעת כמה יש בכף של ממרחים ורטבים?
הספר 365 יום בלי תירוצים, מביא לך משוואות מאכלים וגם
מעל 100 מתכונים ועוד המון טיפים ומידע.
לכל הפרטים על הספר ולרכישה
אשמח לכל תגובה או שאלה,
הכנתם ? אשמח לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.
כל שיתוף אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות
רוצים לראות מה קורה אצלי במטבח?
לקבל המון טיפים קלים ובריאים
מזמינה אתכם לאינסטגרם שלי– כאן.
יש לכם פייסבוק? אל תשכחו להצטרף לקבוצת הבישול הבריאה שלי
אהבתם את המתכון? שתפו בלחיצה על האייקונים של הרשתות החברתיות או אייקון השיתוף
Comments