ט"ו בשבט הגיע - בואו נחגוג אותו בריא וטעים
כאן המדריך המלא לפירות מיובשים
אז למה כדאי לנו לאכול פירות יבשים:
כי הם עשירים בוויטמינים ובמינרלים ומומלצים כדרך להעשיר את התפריט גם בקרב מי שלא כל כך אוהב פירות.
כי הם מצטיינים במיוחד בתכולה גבוהה של סידן וברזל ולכן תורמים לבריאות העצם ומתאימים גם לטיפול במצבים של אנמיה, נשירת שיער וציפורניים חלשות.
הם עשירים באבץ שחשוב לשיער ולעור וגם לאיכות הזרע של הגברים.
לעומת זאת אין בהם בכלל שומן וכולסטרול ולכן הם מצוינים גם למי שסובל ממחלות לב אורמות כולסטרול גבוהות.
הם גם דלים בנתרן ועשירים באשלגן, מה שמתאים לשמירה על לחץ דם תקין.
עוד הם מביאים לצלחת - סיבים תזונתיים המסדירים את פעילות הקיבה, מונעים עצירות, תורמים להפחתת כולסטרול ומקטינים סיכון של סרטן המעי הגס.
הם עשירים בנוגדי חמצון – ולכן מספקים הגנה מפני מחלות לב וכלי דם וסוגים שונים של סרטן ומאיטים הזדקנות.
ומה לרפואה הסינית יש לאמר על פירות יבשים? לדעת הסינים מומלץ לאכול פירות יבשים בחורף דווקא , מכיוון שפירות טריים נחשבים לבעלי אנרגיה מקררת ואילו הפירות היבשים מחממים. אם נכין מהם לפתן מבושל ומתובל בקינמון או תבשיל קדרה בבישול ארוך (ומיד מגיע מתכון) הם יחממו אף יותר את הגוף.
אז איך בכל זאת מתמודדים עם החג הזה בלי להרוס את הדיאטה?
אבל בכל זאת אי אפשר להתעלם מהתכולה הקלורית הגבוהה שלהם. פרי יבש הוא למעשה פרי טרי שהוצאו ממנו המים. כך שכמות הקלוריות בפרי יבש זהה לכמות בפרי טרי. אלא שבגלל שהם קטנים יותר ונאכלים בשיטת "חבר מביא חבר", קל מאוד להגיע לכמות גדולה של קלוריות. כמה טיפים לעבור את החג הנחמד הזה בלי תוספת במשקל:
אל תאכלו את הפירות היבשים מתוך קערות, צלחות או שקיות. החליטו מראש כמה אתם מתכוונים לאכול ואת הכמות שימו לכם בתוך קערית.
החליפו את כל מנות הפרי שבתפריט שלכם במנות של פרי יבש. כל מנת פרי מכילה כ–50 קלוריות. כך למשל, תוכלו לאכול ביום 4 משמש מיובשים, 2 שזיפים מיובשים ו- 2 כפות צימוקים.
אם פירות יבשים ממש עושים לכם את זה ואתם מוכנים לשם כך לוותר על חלק מהלחם, תוכלו להמיר חלק מהלחם בפירות יבשים. פרוסת לחם קל מקבילה למנת פרי, וכך תוכלו להוסיף עוד מנת פרי אחת או שתיים לתפריט.
גם ממתק יומי יכול להפוך למנות פרי. מנת ממתק יומי מכילה בדרך כלל כ– 100 קלוריות. מומלץ בהחלט לבחור בפירות יבשים במקום הממתק – כך תזכו במתוק טבעי ותספקו את הרצון לפירות יבשים.
העדיפו פירות יבשים בעלי מדד גליקמי נמוך, כמו משמש, אוכמניות, דובדבנים ושזיפים. אלה יעלו פחות את רמת הסוכר בדם ולא יגרמו לכם ל"טעם של עוד".
את מה שנשאר לכם מהחג אפשר לחלק לשקיות, ובכל אחת לארוז שילוב של פירות יבשים ואגוזים בכמות מדודה. שימו שקית כזאת בתיק או במקום העבודה, ותאכלו כארוחת ביניים בימים שלאחר החג.
עוד דרך לניצול השאריות היא להכין מאפים – עוגות ועוגיות, חטיפי בריאות או אפילו לשלב את הפירות היבשים שנותרו בתבשילי בשר או סלטים (מתכונים בהמשך). כך נפזר את הקלוריות שלהם בתוך תבשיל, נעשיר אותו בבריאות וגם הדיאטה לא תינזק.
הנה כמה מתכונים כאלה - המעבר למתכון
בלחיצה על התמונה או על שם המתכון
כמה זה מנת פרי של פירות יבשים?
כל מנה מכילה 50 קלוריות:
2 משמש או שזיפים
2 כפות צימוקים או חמוציות או אוכמניות מיובשות
דבלה גדולה או 2 קטנות
2 תמרים
עיגול אננס
סוגים של פירות יבשים
פירות מסוכרים - אלה פירות כמו אננס, בננה ופאפיה, שבתהליך הייבוש הוסיפו להם סירופ סוכר סמיך. לכן, הפירות המסוכרים עשירים יותר בסוכר ובקלוריות וערכם התזונתי דל יותר. יש מקום לשאול את עצמנו אם תוספת המתיקות אכן דרושה, כאשר הפרי היבש מתוק מאוד בכל מקרה.
פירות יבשים אורגניים - תהליך הייבוש המסורתי של פירות התבצע בעבר בעזרת השמש. היום, תהליך הייבוש הקונבנציונאלי של פירות יבשים כולל שימוש בחומצה סורבית למטרות הלבנה ושימור של הפירות. זאת ועוד, חלק מהפירות היבשים הקונבנציונאליים עוברים תהליכים של עישון ואיוד תוך שימוש בחומרים כימיים, וזאת כדי לחסוך את הצורך לשמור את הפירות בקירור לאחר מכן. לפירות הבהירים, כמו משמש וצימוקים בהירים נוהגים להוסיף כמויות גדולות של תחמוצת הגופרית כדי לשמור על צבעם הבהיר. הגופרית בהחלט עשויה להזיק ומיותרת לחלוטין. עדיף לבחור פירות מיובשים אורגניים (לפחות לגבי הבהירים בהם) מה שמבטיח שלא הוספה גופרית.
איך שומרים ומאחסנים פירות מיובשים?
כדאי לשמור במכלים סגורים היטב במקום קריר וחשוך. פירות יבשים אורגניים מומלץ לשמור במקרר. פירות יבשים שהתקשו אפשר לרכך בעזרת אידוי מעל סיר עם מים חמים.
וקצת גם על פירות מיובשים אקזוטיים
רוצה לדעת איך לאכול מתוקים במידה?
הרשמ/י בלינק בלחיצה כאן או לרכישה מיידית
לערכת מתוק טבעי - שתעזור לך להפטר מהצורך במתוקים בדרך קלה ובריאה
אשמח לכל תגובה או שאלה,
הכנתם ? אשמח לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.
כל שיתוף אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות
רוצים לראות מה קורה אצלי במטבח?
לקבל המון טיפים קלים ובריאים
מזמינה אתכם לאינסטגרם שלי– כאן.
יש לכם פייסבוק? אל תשכחו להצטרף לקבוצת הבישול הבריאה שלי
אהבתם את המתכון? שתפו בלחיצה על האייקונים של הרשתות החברתיות או אייקון השיתוף
Comments