מתכון של ענבר ביתי שהחליטה לייצר אזני המן בריאות.
היא לא מצאה מתכונים ברשת שמצאו חן בעיניה.
לכן החליטה שהיא מפצחת את המתכון הזה ויהי מה.
מקובל לחשוב שאם אין שומן רווי אי אפשר לעשות עוגיות,
אבל היא (עקשנית שכמוה) החלטתי לתת לטחינה אהובתה סיכוי.
דיאטיפ של ענבר חוברה -
גם את הממרח בחרתי להכין לבד. רציתי שיהיה עשוי מאגוזי לוז ונטול חומרי טעם וריח. לתוספת של טוב בחרתי להשתמש בסופרפוד מסתורי שנקרא מסקיט. מדובר על פרי, הדומה בצורתו לשעועית והוא משמש כממתיק טבעי בעל ערך גליקמי נמוך וגם עשיר בסיבים תבונתיים ובברזל. אתם יכולים להחליפו באבקת חרובים אך אני ממליצה לכם בכל זאת לנסותו כי הוא נותן מרקם מדהים לממרח.
כ - 40 יחידות
החומרים:
4 כוסות (480 גרם) קמח כוסמין מלא + קמח לקימוח
1 שקית (10 גרם) אבקת אפיה
1 כפית תמצית וניל
1/2 כוס (120 גרם) טחינה גולמית
3/4 כוס (177 מ"ל) מים
1/2 כוס (177 מ"ל) דבש או סילאן או תחליף, רצוי על בסיס סטיביה
3 ביצים
המילוי - ממרח שוקולד אגוזים בריא בלחיצה כאן
אופן ההכנה:
בקערה גדולה מערבבים את הקמח עם אבקת האפייה. מוסיפים את יתר המרכיבים ומערבבים היטב לבצק אחיד. מכדררים אותו לכדור ומכניסים למקרר לכ-30 דקות.
מחממים את התנור ל-180 מעלות, מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומקמחים היטב את משטח העבודה והמערוך.
מוציאים את הבצק מהמקרר, חוצים אותו, מעבירים חלק אחד למשטח עבודה ואת החלק השני מחזירם למקרר.
מקמחים את הבצק ומעבדים אותו עם הידיים עד שהוא אלסטי למגע ולא דביק מדי.
מרדדים את הבצק וקורצים ממנו עיגולים בעזרת כוס.
שמים במרכז כל עיגול כפית אחת מהממרח. מרימים שלושה קצוות ומהדקים היטב. שימו לב שהחלק הפנימי יהיה פחות מקומח, כדי שיידבק היטב.
מניחים את כל אזני ההמן בתבנית ואופים 20-15 דקות עד שהבצק מזהיב. חשוב לא להגיע להשחמה. מוציאים, מצננים ומגישים.
רוצה לדעת איך אפשר לשלב מתוקים באופן שפוי בחיים?
אני מזמינה אותך להכיר את ערכת הגמילה ממתוקים
כל הפרטים בלחיצה כאן או לרכישה מיידית
אשמח לכל תגובה או שאלה,
הכנתם ? אשמח לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.
כל שיתוף אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות
רוצים לראות מה קורה אצלי במטבח?
לקבל המון טיפים קלים ובריאים
מזמינה אתכם לאינסטגרם שלי– כאן.
יש לכם פייסבוק? אל תשכחו להצטרף לקבוצת הבישול הבריאה שלי
אהבתם את המתכון? שתפו בלחיצה על האייקונים של הרשתות החברתיות או אייקון השיתוף
Comments